Лаф моабет - том първи

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.05.10
11:05

@Thrashmetal - ако си мислиш, че след време ще толерират закъсненията на работата ти...ох какви шутове (образно казано) ще ядеш, ако закъсняваш някъде, където времето е от значение и сам не си си шеф!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.05.10 11:06.

04.05.10
11:08

Това е закъснение. Не отсъствие. Какво означава думата отсъствие? Липса на присъствие. След като 39 минути съм бил в 40-минутен час, как така отсъствам и защо имам отсъствие? Взела е правилника в ръцете си. Когато попитах класната права ли е, тя каза, че не, не е права физичката, но и тя не можела нищо да направи, защото била заплашена с думите “Само смей да извиниш нечие отсъствие...!”

Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.05.10 11:09.

04.05.10
11:10

казано от Thrashmetal на 04.05.10, 11:08:

Това е закъснение. Не отсъствие. Какво означава думата отсъствие? Липса на присъствие. След като 39 минути съм бил в 40-минутен час, как така отсъствам и защо имам отсъствие?

Всичко това са оправдания...идеята е да ви създадат дисциплина, стига си се оплаквал! ;) Аз ще ти го изтълкувам по друг начин (професионално изкривяване ми е) какво е закъснението ти макар и едноминутно? Това е една минута ОТСЪСТВИЕ ОТ ЧАСА!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.05.10 11:11.

04.05.10
11:16

Политиката на училището е друга. Има правилник, в който всеки ученик в началото на годината се подписва в знак на съгласие. Правилника гласи, че тя няма право да ми пише отсъствие преди да изтекат десетте минути. Трябва да ми пише 1/3 отсъствие, което е закъснение. Това, че аз не го спазвам си е за мен и нея не трябва да я бърка. На личностна основа се заяжда не само с мен, ами с много други, като това е един от начините - да не спазва правилата и тя, което е форма на непрофесионализъм. + това за разлика от нея аз си поемам последиците от неспазването на правилата, докато тя се измъква безнаказано. И не, не се опитва да ни научи на дисциплина. Тя просто иска да задоволи мъничките си нужди да бъде силна. Като учител, тя се намира сред по-нископоставени лица от нея - ученици. Това я кара да се чувства добре - може да упражнява контрол. Хората го правят всеки ден, съзнателно и несъзнателно те правят какво ли не само и само в името на това да задоволят глухите гласове, които им шепнат кое им задоволява егото и кое не, съответно това отговаря на действията им. Дори това, че и двамата сега пишем за това, е плод на същото нещо, за което говоря.

Опитвам се да мисля разумно, опитвам се да се поставя на нейно място и не спирам да се провалям в опитите си да разбера как така тя е правата в случая.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.05.10 11:19.

04.05.10
11:18

Стоянчо е прав.

04.05.10
11:21

По начина, по който го поставя е прав, с работата и прочее, но не и като защитава учител, който нарушава правилника без абсолютно никаква причина, ами просто защото му е хрумнало и по този начин ме прецаква и две лайна не дава, че аз ще остана без оценка, защото тя не знае или не иска да пише отсъствия когато трябва.

Отивам да тичам, че се ядосвах много днеска.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.05.10 11:23.

04.05.10
11:23

Да  ;-)

04.05.10
11:28

Стоянчо не е прав... Вие винаги пък сте цепели секундата и не сте закъснявали ? А и Траш цитира училищния правилник - до 10 мин си е 1/3 отсъствие. И да поставя въпроса така ... Един ученик често закъснява за час по една или друга причина, но пък пази тишина в час, учи и уважава учителя, а друг макар и винаги навреме не му пука за учебния процес, шуми и т.н. ... И втория по вашата логика е по-дисциплиниран и добър ?!

04.05.10
11:43

lbs как се произнася, от какво е съкращение ?

04.05.10
11:49

Ами да, има хора, които цепят не секундата, ами стотната. През оная работа им е че ги уважаваш и т.н. Говорим за дисциплина и никак не говори добре за човек факта, че той закъснява над 12 пъти за 36 часа, нали така?

GO

04.05.10
12:16

казано от NRG на 04.05.10, 11:43:

lbs как се произнася, от какво е съкращение ?

“Pound (mass), a unit of measurement incorrectly abbreviated as “lbs” in plural (“lb” is both singular and plural)”

Може би:
-ПаундА;
-Либри..? :)

04.05.10
12:20

казано от Madman_ на 04.05.10, 11:28:

Стоянчо не е прав...

Аз не твърдя, че съм прав ;) Аз само дадох друга гледна точка. А това, че закъснение до 10 минути не е отсъствие...както казахте си го пише в правилника - никой не спори! Аз твърдя и продължавам да твърдя и съм прав в това, че в училище освен знания, възпитават и известна доза дисциплина.

ПИ

04.05.10
12:32

Айде нападайте ме мен. Отидох за 2 часа и се прибрах. Не ми се седеше още 5 часа в даскало.

04.05.10
12:34

Що па да те нападаме... ти ще имаш зор със завършването не аз... колко искаш ходи

04.05.10
12:46

И да ходиш и да не ходиш, като нямаш желание за учене и като не ти е интересно, все тая. Няма значение колко време ще прекараш в училище, а какво ще научиш ;)

Брех... още ли е модерно да се бяга от час и да се закъснява?
Нищо де... тези неща се плащат така или иначе един ден.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.05.10 12:49.

04.05.10
12:57

Закъснението е неприемливо и е знак за липса на уважение. След година-две като кандидатстваш за работа закъсней с 1 минута и после питай защо така несправедливо са избрали друг кандидат.

04.05.10
12:59

казано от p17bull на 04.05.10, 12:32:

Айде нападайте ме мен. Отидох за 2 часа и се прибрах. Не ми се седеше още 5 часа в даскало.

На теб може да ти се скараме заради това, че най-невъзмутимо си зарязал СПАМ темата и си дръзнал да отидеш вместо във фитнеса, на училище  :lol:

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.05.10 13:00.

04.05.10
13:04

Друго е с работата. Едно е да знаеш, че отиваш да изкараш пари, а съвсем друго е да ходиш на училище.

Кольо, не е модерно, но е малко сложно, пък да започна да се обяснявам и оправдавам...

04.05.10
13:09

казано от Стоянчо на 04.05.10, 12:59:

казано от p17bull на 04.05.10, 12:32:

На теб може да ти се скараме заради това, че най-невъзмутимо си зарязал СПАМ темата и си дръзнал да отидеш вместо във фитнеса, на училище  :lol:

:lol:  :lol:  :lol:

х2 @ inspect

Thrashmetal, като цяло се закачам без лоши мисли, наистина. Ако кажа, че не съм отсъствал - ще излъжа, ясно е. Всеки има своите причини да го прави, аз го правех за да отида на тренировка. Мисълта ми беше, че не всички знания се наваксват лесно, а някои от тях са необходими. Всеки си има глава на раменете.

ПИ

04.05.10
13:11

Нямам време за СПАМ темата. Ако искате вярвайте, но много сериозно съм се зачел в статиите и другите теми във форума. Сега започвам една статия за Kre-Alkalyn

04.05.10
13:23

казано от Thrashmetal на 04.05.10, 13:04:

Друго е с работата. Едно е да знаеш, че отиваш да изкараш пари, а съвсем друго е да ходиш на училище.

Кольо, не е модерно, но е малко сложно, пък да започна да се обяснявам и оправдавам...

Приеми ходенето на училище като инвестиция, която в бъдеще ще ти носи пари ;)

04.05.10
14:57

Е сега една физика... повечето хора не я разбират, а не им и трябва... да трябва да има дисциплина, но не е болка за умиране...

ПП Физиците и без това не сме ценени...

04.05.10
15:50

Че какво има толкова да и разбираш на физиката, на мен ми беше елементарна :)

04.05.10
15:54

СКОТА, не е така! Училището е институция която е загубила авторитета си тотално! Както МВР-то. :)
Не е нужно много за да са доволни учениците и учителите, просто трябва да се спазват правилата  и от ДВЕТЕ ГРУПИ. Учителите имат не по-малко задължения от учениците. Ако всички спазват забраните и задълженията си всичко ще бъде- ОК.

Мнението беше редактирано от radostin radev на 04.05.10 15:55.

04.05.10
15:58

Да ама не го правят... и все пак аз съм малко непукист и в крайна сметка в момента не виждам за какво толкова са ми дуднали на главата едно време. занимавах се с това, което ми беше интересно другото го пренебрегвах и сега съм така, може би не е правилно, но се оправям достатъчно добре. инак физиката е лесна, ама пак казвам 90% от хората имат зор голям с нея... като се сетя първи курс колко ги скъсаха...

04.05.10
16:15

Ти какво учиш? Интересувам се защото сега съм 10 клас и трябва да се ориентирам към нещо в скоро време. ;-)

Малко инфо за мен:

Харесвам физика, математика, етика, философия, право и география. В математиката ми върви само  “чертането”, а в сметките(алгебрата) не съм силен. Много обичам да давам мнение, да анализирам, да размишлявам върху нещо, да давам оценка, да се ровичкам из механика и всякаква ел. техника. Обичам предизвикателствата и пътуванията. Мога да работя всякакъв вид работа, без да ми пука колко е гадна. Обичам да разполагам с пари и това ме кара да се чувствам добре. Падам си малко егоист, но малко.  Не съм завистлив. Реалист съм, но в мен има и 10-20% оптимизъм. Държа се добре с хората/обществото, но не съм много общителен.

С тези интереси и качества към какво бих могал да се ориентирам? :ohh:

Мнението беше редактирано от radostin radev на 04.05.10 16:17.

04.05.10
16:47

някой играе ли imperialhero.org ? ако има някой моля да ми пусне 1 лично съобщение.

Мнението беше редактирано от DOBRUJANECA на 04.05.10 16:47.

04.05.10
16:57

казано от radostin radev на 04.05.10, 16:15:

Ти какво учиш? Интересувам се защото сега съм 10 клас и трябва да се ориентирам към нещо в скоро време. ;-)

Малко инфо за мен:

Харесвам физика, математика, етика, философия, право и география. В математиката ми върви само  “чертането”, а в сметките(алгебрата) не съм силен. Много обичам да давам мнение, да анализирам, да размишлявам върху нещо, да давам оценка, да се ровичкам из механика и всякаква ел. техника. Обичам предизвикателствата и пътуванията. Мога да работя всякакъв вид работа, без да ми пука колко е гадна. Обичам да разполагам с пари и това ме кара да се чувствам добре. Падам си малко егоист, но малко.  Не съм завистлив. Реалист съм, но в мен има и 10-20% оптимизъм. Държа се добре с хората/обществото, но не съм много общителен.

С тези интереси и качества към какво бих могал да се ориентирам? :ohh:

04.05.10
17:04

Уча в Техническия в София специалност компютърни системи и технологии, кандидатствах с физика, като съм една от 10 тината пълни шестици, и по олимпиади ходих, но под натиск и постоянно натякване, че ако уча физика няма да се реализирам попаднах в ТУ, за което ще съжалявам цял живот малко или много... не съм изключителен математик и ми е трудно в университета, разочарован съм, тъй като е ориентирано всичко почти към програмирането... ако те бива що годе в математиката налягай от сега- почти всичко можеш да учиш след това... та така...

04.05.10
18:11

казано от Кольо Пияндето на 04.05.10, 12:47:

Брех... още ли е модерно да се бяга от час и да се закъснява?
Нищо де... тези неща се плащат така или иначе един ден.

Ми не.Не се плащат Кольо,един ден.Щото богатите родители още сега плащат на когото трябва.И всичко е платено сега,а не после.
Такова чудо никога не е било в тая държава.Ученик да отива и напуска даскалото когато си ще.По царско време преди 1944г учителите са биели с пръчката.По мое време много преди 1989г вече учителите които биеха ги отстраняваха от по-добрите училища.Обаче за отсъствия над определен брой и за посещения “когато си искам” изключваха от всички училища в страната.И оставаха вечерните,когато след време на ученика му дойдеше ума в главата.Да блъска денем в някакво производство и да учи до късно вечерно време.

04.05.10
18:21

казано от radostin radev на 04.05.10, 15:54:

Не е нужно много за да са доволни учениците и учителите, просто трябва да се спазват правилата  и от ДВЕТЕ ГРУПИ. Учителите имат не по-малко задължения от учениците.

Епа тая философия ми прилича на “равноправието” между родителите и децата.Синчето поставя условия на таткото ” Хайде да се разберем.Няма ме наказваш задето се напивам/дрогирам/бягам от даскало. Няма се сърдиш и натякваш и за двойките ми. Аз пък в замяна ще благоволя да приема тия 20/50/100 лева които ми даваш(щото мога да ти откажа и да не ги взема,тогава ще видиш ти!) И така ще сме квит. Ти и аз имаме равни права.Не го ли разбра най-сетне? Да спазваме правилата!” казва синчето на татето

Мнението беше редактирано от Миро на 04.05.10 18:23.

04.05.10
18:28

СКОТА - така кажи човек :lol: Аз в момента съм в ТУЕС към ТУ ,9 клас и го закъсвам на електротехника,програмиране и математика... ама дълбоооко закъсване :lol: Имам ли някакви мизерни шансове за влизате в ТУ ? :lol:

04.05.10
18:36

човече вие от ТУЕС се оправяте много добре, поради няколко факта
- гърчат ви яко и свиквате
-голяма част от нещата дето ще учиш в ТУ се покриват или поне имаш добра основа
-щом си там значи има математик в себе си нищо че те домързява : )

аз какво да кажа като съм завършил една проста езикова и не знаех какво е изглед на детайл в разрез...

ПИ

04.05.10
19:18

Спуках се, час и половина футбол ...

04.05.10
19:52

То че някои се оправят,оправят се ,ама аз не съм от тея :lol: Просто се спуквам от толкова много материал и издишам ( а като имаш предвид че се преместих там в началото на 9 клас от Джон Атанасов-разликата е от земята до небето ;дд) просто не знам как ще успея да се натреса в ТУ-то ;дд

04.05.10
20:00

Не се филмирай толкова... ще успееш по малко но постоянно, за да не се натрупва много и така..

04.05.10
20:03

казано от Миро на 04.05.10, 18:21:

Епа тая философия ми прилича на “равноправието” между родителите и децата.Синчето поставя условия на таткото ” Хайде да се разберем.Няма ме наказваш задето се напивам/дрогирам/бягам от даскало. Няма се сърдиш и натякваш и за двойките ми. Аз пък в замяна ще благоволя да приема тия 20/50/100 лева които ми даваш(щото мога да ти откажа и да не ги взема,тогава ще видиш ти!) И така ще сме квит. Ти и аз имаме равни права.Не го ли разбра най-сетне? Да спазваме правилата!” казва синчето на татето

Говоря за отношенията между ученик-учител. Въпроса с родителите не стой така! Учителят има задължения към работата и отношенията си с учениците, които не трябва да пренебрегва. От своя страна учениците също имат задължения към училището и учителите, които не трябва да пренебрегват.

Мнението беше редактирано от radostin radev на 04.05.10 20:05.

GO

04.05.10
20:13

Как ми се иска и аз да влезна някъде с php,pma,c++..
Ама ме плашат,че с моята диплома няма никъде да отида.. :lol:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1