04.05.10
17:30
Въпроса ми е относно първото хранене , тренировката и времето между тях.Ставам сутрин в 8.До 8и30 съм се нахранил.Като закусвам нещо леко-примерно 4 яйца и малко хляб.В 9 започвам с тренировката и свършвам до 10и30.Веднага изяждам една лъжица с мед и след полвин час ям нещо-примерно кюфтета с хляб,пиле с ориз.Та въпроса ми е Грешно ли е че като стана и започвам да ям веднага.И грешно ли е че тренирам полвин час след това?Там нещо свързано с катаболните процеси?
По добре ли ще е ако ставам в 7 и след като се наям да имам 1и30мин почивка преди тренировката.И въобще това оказва ли голямо влияние върху резултатите като цяло.Защото нямам време и задължително прябва да тренирам в 9 сутринта.Целта е ММ.
04.05.10
19:05
трябва да тренираш 1.5-2часа след последното ядене,поради усвояването на храната.Кажи нещо за себе си кг,години,ръст? Да знам какво да ти кажа относно яденето защото на пръв поглед не е за харесване яденето ти :)
Нямаш въглехидрати в закуската. Иначе и аз знам, че трябва след като ядеш да мине поне 1 час - час и половина преди да отидеш в залата, обаче и аз като тебе ставам към 8, до 8:30 се наяждам и 9 съм в залата...
казано от PULLUP на 05.05.10, 05:17:
80кг/180см/16год/4месца стаж
Хляба не е ли горе долу въглехидрат?
Трябва ти Вългехидрат! ;)
Яж половин час след ставане,тренирай най-рано час след закуската и добави нещо по стабилно за въглехидрат.
Моята закуска обикновенно е варени овесени ядки + мед/сирене + яица + кисело/прясно мляко + банан/грейпфрут/стафиди.
И гледай яденетата да са ти минимум 4.
Аз ставам в 7:00 закусвам към 7:20-7:30 наи късно като закуската ми е 6 пекани яица (от които само 3 жълтъка) в тефлонов тиган без мазнина със 100-150гр обезмаслено сирене или пълномаслено вече е въпрос на вкус, 2-3 филиики пълнозърнест хляб и 400мл 100% портокалов сок в 8:30 сам в залата 30мин загрявам и в 9:00 започвам тренировка. Това мога да ти предложа аз, 3-те филии пълнозърнест хляб съдържат около 40гр въглехидрати, а тези от сока са повече но те са моментен източник на енергия колкото да издържиш тренировката.Пробваи може и да ти хареса!
Мерси за отговорете. scre-каква е тази загрявка 30 мин?Разкажи че ми е интересно.
ами аз по принцип по толкова загрявам нали не е казано че всеки загрява по 30мин но просто закусвам в 7:30 и гледам да почна тренировка поне 1:30мин след храненето тоест в 9:00,иначе с влизането в залата започвам загрявка с дъмбели, по някога сядам на вертикалния скрипец с минимална тежест и загрявам около 5-6 мин и другото време сам на пътеката тоест около 10-15 мин някаде,каквото и да правиш след като тренираш толкова рано сутрин загрявката е повече от задължителна,доста опитни хора са ми споменавали че загрявката е 80% от тренировката,имах познат които често пренебрегваше и минаваше само с 2-3 мин загрявка с дъмбели и в последствие доста лошо контузи кръста което не пожелавам на никого.... За това че прави си загрявката 20-30 мин хем ще си загрял достатъчно хем ще си хранисмелил закуската.
Аз загрявам около 3мин.Максимум.Загрявката ми е предимно свързана с въртене на раменните стави лактите и китките.и накрая преди да зопочна с първото упражнение правя с празен лост 10-20 движения и това е.
Хубаво е да си цялостно загриа в смисал поне няколко минути на патека или нещо такова оделно от директното загряване ;-)
За мен 2-3 мин са доста малко,не знам как вие как започвате тренировка,аз като влезна в залата започвам да раздвижвам цялото тяло тъи като все още съм сънен и докато не усетя че сам раздвижил достатъчно не започвам,пътеката я правя 10мин за тонус пък и както споменах не искам да започвам по рано от 1:30 след закуската,не знам всеки е индивидуален за себе си но аз мисля че поне 20мин загрявка за сутрешна тренировка е доста препоръчително.