Болки в лакета

03.05.10
07:30

Здравейте,след няколко месеца трениране ми се появи една болка в левия лакет.Винаги съм усещал,че има нещо по-особено при него,сякаш се сгъва по мааалко по-различен начин от десния.Болката се появяваше не чак толкова при упражнения за трицепс,а при тези за бицепс??? Най-вече при бицепсово сгъване с щанга,дъмбели.Сега се сетих-при разтваряне в страни за средно рамо също се появява.Не отидох на лекар а реших да си дам почивка.1,5 месеца по-късно болката си я има.Появява се само сутрин след ставане,съвсем леко и ако нося да речем багаж в тази ръка,иначе не.Сякаш когато се обездвижи за по-дълго време.Притеснявам се да не тръгна сега отново на тренировки и да се задълбочи проблема.Ако може някой да ми каже лекар в Пловдив,защото през JP-то не ми се минава.Благодаря

Темата беше редактирана от valenti на 03.05.10 15:52.

03.05.10
16:51

Някой ако е имал сходен проблем,също може да ми е от полза.Благодаря

04.05.10
22:10

сложи снимка да видим каде точно те боли. щом има болка след обездвижване на мен ми прилича на сухожилие

05.05.10
05:39

Странното е,че болката се появява повече при поддиржане на тежеста,където би трябвало да учавства повече бицепса.Например в момента,когато ръцете са хоризонтални при бицепсовото сгъване??? Ако е сухожилие и е разтегнато или възпалено нямаше ли да мине за 1.5 месец.Ето къде е болката приблизително-от виншната част на лакета:
http://img534.imageshack.us/img534/2236/laket.jpg

Искам да питам и още нещо.В аптеката се продават едни...налакътници(не знам дали така се казват) струват 10-тина лева и са от някакъв плат.Та те уж поддържат лакта.Има ли някаква полза от тях?

Мнението беше редактирано от valenti на 05.05.10 05:42.

05.05.10
16:17

не съм лекар но 99% според мен това е латерален епикондилит ( тенисов лакет). пиши tennis elbow в youtube и има доста информация.

05.05.10
18:02

Вероятно си получил това от скотовото.Аз повече от година не използвах това упражнение по тая причина.Използвай дъмбели с чуков хват на бицепсовото сгъване.И чакаш ръцете да заякнат.Ще отнеме няколко месеца.

05.05.10
19:32

Никога досега не съм правил скотово :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1