03.05.10
07:30
Здравейте,след няколко месеца трениране ми се появи една болка в левия лакет.Винаги съм усещал,че има нещо по-особено при него,сякаш се сгъва по мааалко по-различен начин от десния.Болката се появяваше не чак толкова при упражнения за трицепс,а при тези за бицепс??? Най-вече при бицепсово сгъване с щанга,дъмбели.Сега се сетих-при разтваряне в страни за средно рамо също се появява.Не отидох на лекар а реших да си дам почивка.1,5 месеца по-късно болката си я има.Появява се само сутрин след ставане,съвсем леко и ако нося да речем багаж в тази ръка,иначе не.Сякаш когато се обездвижи за по-дълго време.Притеснявам се да не тръгна сега отново на тренировки и да се задълбочи проблема.Ако може някой да ми каже лекар в Пловдив,защото през JP-то не ми се минава.Благодаря
Темата беше редактирана от valenti на 03.05.10 15:52.
04.05.10
22:10
сложи снимка да видим каде точно те боли. щом има болка след обездвижване на мен ми прилича на сухожилие
Странното е,че болката се появява повече при поддиржане на тежеста,където би трябвало да учавства повече бицепса.Например в момента,когато ръцете са хоризонтални при бицепсовото сгъване??? Ако е сухожилие и е разтегнато или възпалено нямаше ли да мине за 1.5 месец.Ето къде е болката приблизително-от виншната част на лакета:
http://img534.imageshack.us/img534/2236/laket.jpg
Искам да питам и още нещо.В аптеката се продават едни...налакътници(не знам дали така се казват) струват 10-тина лева и са от някакъв плат.Та те уж поддържат лакта.Има ли някаква полза от тях?
Мнението беше редактирано от valenti на 05.05.10 05:42.
05.05.10
16:17
не съм лекар но 99% според мен това е латерален епикондилит ( тенисов лакет). пиши tennis elbow в youtube и има доста информация.
Вероятно си получил това от скотовото.Аз повече от година не използвах това упражнение по тая причина.Използвай дъмбели с чуков хват на бицепсовото сгъване.И чакаш ръцете да заякнат.Ще отнеме няколко месеца.