Начинаещ

06.05.10
18:34

Здравейте.Започнах да се занимавам с фитнес от скоро.Разбрах че за начинаещи се прави по едно основно упражнение за крака,бицебс,трицебс,корем,прасец,бедра и за гръб две основни упражнения.През ден.Като начинаещ започнах със следната програма:
Бицепс-концентрично сгъване.
Трицепс-кофички на пейка.
Корем-коремни преси
Гръб-мечка,широко гребане със щанга,дъмбели
Гърди-лежанка (хоризонтална,наклонена) с дъмбели,щанга.
Бедра-напдаи
Прасец-надигане на пръсти със тежести.
Рамо-раменни преси с щанга (дъмбели)
Добра ли е?Към гърдите ми се иска да добавя флайс ама нали само по едно упражнение....Също така и ако може да ми помогнете във подредбата (в смисъл първо с кое да започна и с кое нататък).Живея в малко градче и там няма фитнес затова тренирам само с дъмбели щанга и лежанка.Целта ми е да оформя красиво и силно тяло.Не използвам никакви химии или добавки.Почти на четиринадесет съм.Тежа приблизително 54 килограма и съм 152 см.Като за начало искам да изчистя излишните мазнини,които са си в повечко около корема и гърдите.После искам да оформя красиво и силно тяло.За гръб бих правил и набирания (имам лост), но съм доста слаб физически и немога да се набера дори и веднъж.Моля за съвети.Как да тренирам за да мога да се и набирам.Чрез какви упражнения? Благодаря предварително!!!

06.05.10
18:42

А колко време трябва да карам с тази програма.

06.05.10
19:41

Карай така поне 3-4 месеца. Подбора на упражненията не ти е особено добър-липсват ти базови упражнения като набирания, клек, тяга. Почвай да висиш по лоста.

N3

07.05.10
13:39

Здравей, относно подредбата на упражненията бих те посъветвал да започнеш от големите към по-малките мускулни групи, например в следната последователност: гръб, гърди, крака (можеш и да ги оставиш предпоследни) рамо,трицепс,бицепс и накрая корем. Според повечето хора флайса не е основно упражнение за гърди (или поне моето впечатление е такова), но аз съм на обратното мнение, тъй като на мен ми се отразява добре. Ако искаш можеш 1-вата тренировка да правиш лежанка, 2-рата флайс и така да ги редуваш за разнообразие. Бих ти препоръчал и да изгледаш някое друго видео на скуби, които простичко обяснява и показва техниката на изпълнение и целта на различните упражнения, които могат да се изпълняват в домашни условия.
Това е примерен линк само за едно видео, за останалите можеш да потърсиш: http://www.youtube.com/watch?v=TKg_cdwq9l4&feature=fvsr
Също така трябва и да обърнеш внимание на храненето.

08.05.10
09:40

А какви базови упражнения да включа за да има по-голям ефект.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1