13.02.05
23:05
Темата е модерирана от Емил http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=40273#40273
Мога ли да я тренирам всеки ден???
та ти си я тренираш бе та макар и не съзнателно почти при всяко упражнение участва та дори като носиш чанти от пазара се натоварва :lol: иначе аз си я възприемам като отделен мускул и я тренирам един път седмично
14.02.05
09:16
1-2 пъти седмично може да я тренираш.Все пак си е отделен мускул.
14.02.05
10:34
Аз я тренирам веднъж седмично, след гръб...
Аз също я тренирам 1 път седмично,ама с гърди или ръце,иначе всеки ден ще претренираш.
17.02.05
10:23
аве пичове,предмишника можете да го тренирате на всяка тренировка.това е мускул които много бързо се възстановява,и именно от там идва силата на хват.Ако имате слаба предмишница-тренировката няма да е пълноценна.това е мускулна група която се пренебрегва от много билдери за жалост.успех на всички момчета които дигат здраво и работят по тялото си и не се занимават със глупости.
Моля пишете на кирилица!
По-здрави
Емил
Съгласен съм с теб, но съществува опасност от претрениране. Точно защото е малък мускул.
по-здрави
19.02.05
18:51
—
Мнението ви беше изтрито поради системно неспазване на правилата.
Mr_Muskul
Кои според вас са най-добрите упражнения за маса в предмишниците?Редувам 2 програми за предмишници:
1.Сгъване на китките с лост от края на пейка(за вътрешната Част) и разгъване на китките с дъмбели от края на пейка с обратен хват(длани соЧещи надолу)(за външната Част)
2. Сгъване на ръцете с прав лост и обратен хват(длани соЧещи надолу)(за външната Част) и сгъване на китките с дъмбел от края на пейка(за вътрешната Част).
Мисля,Че ще е добре да приложа малко разнообразие,но не се сещам за нещо толкова добро.Кажете си мнението...
Има доста упражнения за предмищница - сгъвания и разгъвания, съответно с щанга или дъмбели; като предното, но с неутрален хват, въртене в китките с тежест, в едната или другата посока; намотаване (размотаване) не макара; стискане на гумички, пружини или специални уреди; работа за хват - висене на лост, държане на щанга, дъмбели или друга тежест; носене и тн.
ами пробвай с тези упражнения, за да разнообразиш малко: (не знам как точно се казват, така че ще ги обясня или поне ще се опитам :P ) вземаш един дъмбел и му махаш тежестите от едната страна, после го хващаш вертикално с тежестите нагоре (като чук) и почваш да “замахваш” напред-назад (е не силно :D ) и наляво-надясно. пробвай ако искаш: на мен ми хареса как ми товари предмишницата, а и ми разнообрази трена...
може и да се опитваш да играеш канадска с дъмбела,вдигаш си едното коляно по-високо,слагаш си лакътя там,хващаш дъмбела и като го пускаш и вдигаш(същото движение),малко е труфно,но доста ефикасно,заздравява и китките
01.04.05
14:06
6efa e прав ! като се тренираш за бицепс прдмишнацата с натоврва супер много , според мен няма особена нужда от отделни упражнения за предмишница !
01.04.05
14:15
Според мен ако нямаш поне година стаж не е нужно да тренираш предмишница. Предмишницата се натоварва от почти всички упражнения така че в началото е по-добре да развиеш другите групи, а предмишницата си върви покрай тях.
Не,не е така!Предмишницата си е отделен и доста важен мускул-уЧаства (по-малко или повеЧе) при всиЧки упражнения за горната Част на тялото.С по-здрава предмишница ще Ви вървят по-добре всиЧки мускули на горната Част.Когато запоЧвах да тренирам и аз си мислех Че не е толкова важен мускул и затова сега ми изостава и трябва да наваксвам.Тренирай те я здраво!Успех
[quote author=“StL”]Не,не е така!Предмишницата си е отделен и доста важен мускул-уЧаства (по-малко или повеЧе) при всиЧки упражнения за горната Част на тялото.С по-здрава предмишница ще Ви вървят по-добре всиЧки мускули на горната Част.Когато запоЧвах да тренирам и аз си мислех Че не е толкова важен мускул и затова сега ми изостава и трябва да наваксвам.Тренирай те я здраво!Успех
съгласен съм,предмишницата е много важен мускул,от неговата здравин зависи растежа на останалите мускули и силата им,тренирайте я и то редовно,упражнения колкото щеш