10.02.05
19:41
Здравейте!
Чувал съм, че тялото е склонно към качване/сваляне на килограми сутрин. Каква е разликата с тренировките след 12 часа на обяд?
На мен тогава за културистична тренировка с целенасоченост за качване на маса ми е любимо време. Най-добре ми се отразява тренировка точно 12:00 даже. Защото тогава организма е най-настроен за работа! Иначе за релеф по-ценно време от сутринта няма.
по-здрави
10.02.05
20:01
Доколкото имам идея, причината е все още забавен метаболизъм с превес на катаболните процеси.
Според големия Франк Зейн най-доброто време за тренировка е 2:30 и 4:30 след обяд.
Понеже разбирам нещата повече от Франк Зейн :lol: аз си предпочитам да ходя сутрин (естествено зависи коя смяна съм на даскало).Ставаш,закусваш и като ти спадне храната след половин час - хоп, в залата. :lol:
Следобед или вечер не си толкова свеж и тялото ти е изморено.
Това е лично мое скромно мнение! 8)
11.02.05
02:53
Моите лични наблюдения са същите. Понеже сега се сменям и минавам сутрин, няма как да ходя в залата, съответно минавам на тренировки следобяд. Та исках да разбера малко повече за тях :)
По-доброто време е след 16:30, някъде до към 19:00. Има връзка с хормоналното отделяне. Но всичко е индивидулно, както беше писал някой в една тема, има хора които са по-активни през нощта.
Поздрави!
Абе Марто възможно е, но според моите разбирания за тренировка след 17:00 смисалът се губи абсолютно. Ае батка аз върхо себеси говоря щото съм тренирал и по нощите, като ме одари хормона :)) . Обяснението е просто и то е следното:
Организма си има настроен личен часовник, който се влияе от луната и слънцето. След известно време организма почва да се стяга за сън :) ,колкото и смешно да звучи това е основен рефлекс на организма за самосъхранение. Е човека едно време не е трябвало да има яки бицепси е, не по-вече от нормалното. И човека през ноща е бил в катаболизам яко и хормоналните му равнища са се покачвали за да може да живее и да распределя енергията. Е от там ви е този основен рефлекс или инстинкт. От това следва, че нощната тренировка се доближава със сутришната. Е да, но ноща нямам как да възтановиш след тренировката. А смятате ли че този ни инстинк ни позволява докато спим да възтановяваме? Много ясно, че не все пак катаболизма е разграждане ако не сте запознати.
по-здрави
А аз като тренирам само късно вечер или в краен случай късния следобед, какво, да не би да нямам резултати? Точно нощем организма се възстановява, сънят е точно за това.
Това дали ще се тренира сутрин или вечер са подробности. Вечер може да сте по - уморени, ако работите тежка работа. Но пък ако тренирате сутрин, после цял ден може да сте уморени, в зависимост от тренировката ви.
Така че, на кой както му е удобно, няма чак такова значение. Нагласете тренировката си така, че да ви е най - удобна на вас, не се съобразявайте с разни теории. Освен това биологичния часовник на всеки е различен. Някой след 9 вечерта вече им се спи, други точно тогава стават активни. Хронологическия часовник няма много общо с биологическия.
Аз сутрин не мога да тренирам, на работа съм от 9 часа. А ако не съм на работа, спя до 12 - 13 часа, така че пак тренирам следобед ;)
Еми батка ако тренираш за здраве, както е с теб с тая работа е ако искаш да я вършиш професионално трябва да тренираш сутрин. В НСА тренират от 7:00 групата на Добрев.
по-здрави
ПП това за сънят приемам, че не си ми прочел поста е там казах, че твойте приказки са глупости. Приемам го така защото не си дал никакви доводи!
11.02.05
22:47
————————————————————————————————————————
Извън темата:
Моля запазете добрия тон...
————————————————————————————————————————
:wink: :wink:
абе незнам ама аз тренирам от 8-9 вечерта горе долу и е отвратително! от както съм почнал училище съм в застой! и според това което лично съм усетил най-доброто време е към 4 след обед.. :)
Аз пък знам,че когато тренираш вечер е много по-добре отколкото сутрин защото още не си се раздвижил и кръвта не се е раздвижила.Аз тренирам вечер и има ефект.Препоръчвам го на начинаещите.
Аз най-добри тренировки правя сутин(за релеф и маса),просто имам най-много енергия,а и съм в най-добро настроение тогава.
Според мене нещата са такива-тренираш когато имаш свободно време :wink: Аз от години тренирам в 7 сутринта и за сега е супер