*СПЕШНО* Как ви се струва тази програма за вкъщи:

08.05.10
19:31

ПОНЕДЕЛНИК
Гърди | Средно Рамо | Трицепс

- Гърди:
о Лицеви опори 5х6 серии 30 сек почивка (увеличавам бройката всяка седмица)
о Кофички със широк захват 5х4 серии 30 сек почивка (увеличавам бройката всяка сед.)
о Флайс 5х4 серии

- Средно рамо
о Хибридни Арнолд преси 5х4 серии

- Трицепс
о Гребане с дъмбел 10 х 4 серии
о Трицепсови лицеви опори 5х4 серии
о Кофички на пейка 10х4 серии

ВТОРНИК - ПОЧИВКА!!!!!

СРЯДА
Гръб | Задно рамо | Бицепс

- Гръб
о КАЖЕТЕ УПРАЖНЕНИЕ (изпълнимо в домашни условия)

- Задно рамо
о КАЖЕТЕ УПРАЖНЕНИЕ (изпълнимо в домашни условия)

- Бицепс
о Бицепсово сгъване с дъмбели 10х4 серии
о Бицепсово сгъване с щанга 10х4 серии
о Концентрично сгъване 10х4 серии (бавно, без чийтинг)

ЧЕТВЪРТЪК - ПОЧИВКА!!!

ПЕТЪК
Крака | Корем

- Крака
о Клякане 50х3 серии (мисля, че няма нужда от повече, понеже играя футбол и карам по над 20-30км колело)

-Корем
о Коремни преси

СЪБОТА - ПОЧИВКА!!!

НЕДЕЛЯ - Колело, футбол, ...спане!

Така, приемам всякакви корекции в групи, упражнения и.. всичко!!

Спешно е, защото смятам да започна този понеделник.

14г. 50кг 160

OL

08.05.10
21:18

за гръб гребане с дъмбел здно рамо става с разтваряне на дъмбел, ама ако ща тренираш вкъщи тренирай цялото тяло ,защото така сплит не става пък и нямаш опит, ходи да се набираш някъде и зарежи толкова много клякания в една серия сега растеж и последното ,което ти трябва е шлатер на колената казвам ти го от опит бавно и полека и не се отказвай

09.05.10
11:22

казано от Oligo…. на 08.05.10, 21:18:

за гръб гребане с дъмбел здно рамо става с разтваряне на дъмбел, ама ако ща тренираш вкъщи тренирай цялото тяло ,защото така сплит не става пък и нямаш опит, ходи да се набираш някъде и зарежи толкова много клякания в една серия сега растеж и последното ,което ти трябва е шлатер на колената казвам ти го от опит бавно и полека и не се отказвай

Добре, а може ли да я копираш и да я постнеш със промените, които смяташ, че ще пооправят програмата :)

П.П Целта ми не е да стана Рони Колман, а да се вкарам малко във форма :]

09.05.10
19:38

Абе момче, прави си коремните преси, лицевите, ходи да се набираш и прави в дъмбелите по едно упражнение за мускулна група. За сега това ти е добре. По-нататък може да мислиш за сплитове. Въпроса е, че в домашни условия тялото не може да се натовари така както в зала (освен ако нямаш зала в къщи). Тренирай си така и след година-две може да се насочиш към залата.

09.05.10
20:34

Мерси!

Значи ще правя лицеви, коремни, набирания, кофи на пейка, кофи и дъмбели през ден, пък да става каквото ще! ;)

Мнението беше редактирано от enicofitness на 09.05.10 20:34.

10.05.10
04:05

казано от DaMp370 на 09.05.10, 19:38:

Абе момче, прави си коремните преси, лицевите, ходи да се набираш и прави в дъмбелите по едно упражнение за мускулна група. За сега това ти е добре. По-нататък може да мислиш за сплитове. Въпроса е, че в домашни условия тялото не може да се натовари така както в зала (освен ако нямаш зала в къщи). Тренирай си така и след година-две може да се насочиш към залата.

Жестоко много грешиш!

10.05.10
07:11

Да може да прави тяга с хладилника :-)  залата си е зала

10.05.10
10:12

казано от FanatikaBG на 10.05.10, 04:05:

казано от DaMp370 на 09.05.10, 19:38:

Жестоко много грешиш!

По-скоро искаше да каже, че напредъка на начинаещия може да бъде постигнат и без излишни пари за зала, пък вече с времето, когато нещата станат малко по-сложни, ще се наложи, ако иска по-голям прогрес - силов и мускулен. С което съм съгласен.

Предлагам на автора да прави по едно упражнение за мускулна група всеки ден, като тренира през ден-два.

Примерно първи ден да прави кофички, набирания широк хват, спринтове и нещо за странично рамо.
Вторият ден да бъде с лицеви опори, набирания с тесен хват, крос/подскоци/клекове/пистолети, коремни преси.

Не се заблуждавай с това, че ти трябват много упражнения. Когато си в този стадий на физическото си развитие, ти стига и малко. Още повече ако тренираш цялото тяло в една тренировка.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 10.05.10 10:16.

10.05.10
13:12

Може да се прави пълноценна тренировка и вкъщи, не е задължително да дава пари за фитнес зала. Естествено обаче е нужно да даде някой лев за дъмбели, лост и тежести  :)

Мнението беше редактирано от П.М. на 10.05.10 13:12.

10.05.10
13:59

И аз така си мислех. Направих си лост, купих дъмбели, лостове, тежести, та и скипеци бях да правя. Добре че се спрях. С тея пари бях да си купя карти за година и половина в фитнеса...

10.05.10
15:01

Еми аз лично, ако имах достатъчно пари в момента, щях да си купя лост и дъмбели, но уви...

Мнението беше редактирано от П.М. на 10.05.10 15:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1