10.05.10
18:40
до края на месеца трябва да направя 50 лицеви опори,просто съм се хванал да бас .Аз сега правия 20 как да ги првия?
1 вариант всеки ден да правя и да качва примено с 1-2
2 вариaнт да правя да през ден като вдига всеки път примерно с 5
или някои друг вариант ще ми препоръчате.
10.05.10
21:07
Ако целта ти е да направиш само бройката лицеви опори и не тренираш в зала си прави серии примерно 4*20 на следващия ден 4*23 и всеки ден нараства бройката. Гледай да увеличаваш с еднакви темпове :)
правиш по 2-3 пъти на ден серии до отказ - 1 загряваща серия + 1 до отказ, като се стремиш всеки път отказа ти да е на по-голяма бройка. добре ще е да намериш някой да ти брои повторенията, а ти просто да си правиш опорите - целта е да се съсредоточиш върху упражнението, а не върху бройката ... тук и психиката оказва голямо влияние
Мушни 1 завишена доза креатин преди да направиш 50-те. Иначе не те виждам (не че с креатина вярвам да успееш). Иначе следвай дадените съвети.
Ето :
http://hundredpushups.com/
Само,че на теб ти трябат 50,а не 100 :).Това със сериите до отказ също е добро :).Вероятно ще хващаш мускулна треска след първите няколко дена.Доста преди да започна да тренирам,бях почнал да правя лицеви упори,но не много редовно.За няколко седмици от 2х20 (третата серия не я доизкарвах) стигнах до 5х20,като тогава гледах да си правя повече серии,а не повече повторения.След първите няколко дена обаче,имах мускулна треска и се налагаше да почивам по 1 ден :).Прочети какво пише в този сайт и мисля,че ще се справиш :).