10.03.05
23:40
Тренировката е за маса,упражненията са две,кои е най-добре да са те?
1.Бицепсово сгъване от стоеж+Скот
2.Бицепсово сгъване+Хамъри
3.Скот+Хамъри
4.Бицепсово сгъване от стоеж+концентрично
и т.н.
Нека всеки каже коя комбинация е имала най-добър ефект за растежа,колко серии/повторения е правил и разбира се на какъв стаж е тренирал така.
11.03.05
10:07
# 4
Към растежа има отношение целия тренировъчен процес, не само комбинацията от упражнения за бицепс. Мога да кажа това:
1. В отговор на въпроса - най-много ми е порастнал бицепса от следната комбинация: сгъване с щанга от стоеж + сгъване с дъмбели от стоеж с въртене в китките (разнопосочно). И двете упражнения 3х5
2. А иначе смятам, че най-добрата комбинация е : сгъване с щанга от седеж + сгъване с щанга или дъмбели от стоеж.
Успех!
При мен по голям резултат има концентричното сгъване и машинариките при бицепса. Но базата си е сгъването със щанга от седеш и там обичам яко кила да качвам и чийтинг да ползвам, но не прекален.
по-здрави
Аз гласувам за твойто #4 и за #1-то на Мартин. Първото го правя сега и бицепса расте много добре, а от второто (това на Мартин) съм го правил преди 2-3 години и помогна много да кача главно сила и маса.
12.03.05
06:06
Определено при мене най-голям е ефекта от вдигане на щанга от седеж и стоеж .
12.03.05
08:07
Забелязах че скот-а съвсем не го споменахте :)
аз бих избрал #1! правил съм я тая комбинация и съм доволен, но иначе най- добър ефект при мен имаш сгъване с крив лост от прав стоеж (класиката:)) заедно с дъмбели от полунаклон
[quote author=“hsvilenov”]Забелязах че скот-а съвсем не го споменахте :)
Лично на мен скота не ми помага много. А и обичма доста голяма тежест да сложа за, която трябва да имам помощ, а не винаги имам тренировачен партньор.
по-здрави
а има ли разлика в сгъването със щанга от стоеж и седеж.Аз бих предпочел седнал,щото няма да ми товари толкова кръста,ама предполагам че ще е по-трудно,а дали ще е удобно седнал с крива щанга :?:
Сгъването на щанга от седеж, никой не го прави доколкото знам. При това изпалнение амплитудата ще ти е доста по-малка. И за това се прави на скотова пеика.
по-здрави
ами в доста по-горни постове бе споменато подобно упражнение и затова исках да се поинтересувам :oops:
Сгъване от полулег 30-45 градуса.
Казват, че страчинга е най-добър от тази позиция. Пробавй с редуване, после едновременно, за го правя с редуване.
Скотовата пейка в комбинация с долен скрипец и Т образен накрайник е много добра идея след сгъването от стоеж... може би не винаги, но в момента съм на дроп серии и такова изпомпване при две последователни упражнения не съм имал през живота си.
freakster, сгъването на щанга от седеж позволява да се използва по-голяма тежест. Може да се прави и с крива щанга. Наистина, рядко ще видиш някой да го прави. Но опитай и ще се убедиш сам....
за мене вариант #4 е най-добрия или поне при мен има най-голям ефект.До преди да пробвам вариант #4 много рядко имах мускулна треска на ръцете,а откакто тренирам така всеки път!
19.03.05
09:46
#4 според мене ма експериментирай, при всеки е различно.
19.03.05
09:50
При мене да ви кажа много добре ми подейства #3 :wink:
аеее...и както каза Т-Bird .. работата е да се експериментира!
Към горе-изброените много добри предложения мога да добавя и “комбинирано” сръване с дъмбели,облегнат на пейка от 60°.При мен дава супер ефект.
Тренирай Зверски! :twisted:
23.03.05
09:24
Един пи4 ми каза едно упражнение което просто “ROCKS” !Но незнам дали ще мога да го обясня.Взима се крив лост Z-образен. Хваща се тясно.Сега идва интересното :lol: Трябва да се клекне с лек наклон на торса напред , а лактите да опират в колената.Демек клекнал с тесен хват и рацете на колената да не мардат ! Тва е много лудо упражнение. Дано да някои да го е разбрал и да му помогне !
Казва се концентрирано сгъване с щанга. Лично на мен нищо не ми донесе. Но пък моят бицепс е много капризен и едва ли аз мога съм критерий.
Аз прая Бицепсово сгъване с щанга+скот+последователно (римско столче)
Тука искам да питам дали да махна скота >и вместо него да си прая последователното само че прав с дъмпели.И ше стане така ...
Бицепсово от стоеж с лост+Последователно от стоеж :)
Помогнете,че моя бицепс е много притенциозен и много трудно расте ;)