11.05.10
20:17
Здравейте , днес се регистрирах в форума , макар че го посещавам редовно и много често. :) Такаа , да започна въпросите :
На 14г. съм , висок 174 и 81кг. Тренирам от година и 3 месеца. Искам много и полагам усилия да направя по-широк гръб (перки - latissimus dorsi) и големи (масивни ако мога да кажа) рамене. Упражненията които правя за гръб са: Скрипец , набирания - тях ги разнообразявам много - подхват , надхват , широк хват , раменен , смесен , тесен , (все пак като се има в предвид - 81 кила не е лесно да правиш набирания - но с раменен (над)хват макс мога да направя 7 , а аз си ги разделям на няколко (5да кажем) серий по 3-4 повторения. Миналия ден си взех прав лост (183см) и гледам че има доста упражнения за гръб - мечка , мъртва тяга , чукчета (много ми харесаха , но имам само 31кг тежести , включително и лоста(11кг)) , но ми трябват такива с които да разширя гръбчето си.
Рамене : най-различни упражнения с дъмбели (с лоста още не съм правил) - разтваряне на ръце в страни от наклон , раменни преси, изправяне на ръце в страни/напред , и успоредка (знам че кофичките натоварват предна част на рамо) , а и съм чувал , че набиранията също товарят рамена.
И пак на кратко , целите ми са : Широк гръб и масивни рамене ; Разполагам с : гладиатор (скрипец(+долен) , пек-дек, “Такова”) , прав лост (183см 11кг) , 2 дъмбела по 12,5кг (ако разпределя по равно тежесите) ; успоредка в училище и лост.
Благодаря предварително :)