Серии и повторения

Темата е заключена.
АЧ

16.05.10
07:59

Точно днес правя 3 седмици тренирания на лостове и успоредки. Правя само кофички, набирания, лицеви и коремни преси. 180 см. съм висок, 62 кг.Тренирам 2 дена и 1почивам. 1 ден правя кофи и лицеви, 2 ден правя набирания и коремни преси. Проблема е, че сам слабичък. Искам да кача мусколна маса. Ям както ми каза един човек за да надебелея. Непредпочитам добавки. Намерих ето този текст в сайта и незнам кое е подходящото за мен:

Покачване на мускулна маса – Повторенията са между 6 и 10. Сериите са предимно 3-4, освен ако не се ползва някой от по-съвременните методи за професионалисти (като този на Дориан Йейтц например – той изпълнява упражненията само с 1-2 серии.)

Оформяща тренировка – При този случай натоварването не е толкова голямо и обикновено се използват 2 до 4 серии с 10-12 повторения.

Тренировка за релеф – Интензивността е по-голяма, също така и повторенията – 15-20 за мускулите на трупа и горните крайници, а краката се тренират с 25-30 повторения.

Моля някой, който разбира да ми помогне, по колко серий и колко повторения ще е най добре за мен- начинаещ, нямам много мусколи по тялото, но с храната и тренировките мисля да ги направя, поне да кача малко.

Темата беше редактирана от Стефан Симеонов на 18.05.10 07:55.

16.05.10
08:07

Не мога да повярвам, че човек умишлено може да допусне такава грешка! Прочети си заглавието и виж не ти ли прави нещо впечатление, ако не, защо не участваш в “Добре дошъл в България” ?

казано от VEGATA на 16.05.10, 08:07:

Не мога да повярвам, че човек умишлено може да допусне такава грешка! Прочети си заглавието и виж не ти ли прави нещо впечатление, ако не, защо не участваш в “Добре дошъл в България” ?

Няма грешка в заглавието. Авторът на темата си пуска въпросите непрекъснато. Ние му отговаряме, но той изхвърля отговорите на едно място за интимна дейност и продължава да пита. Затова и използва латинското име на действието в заглавието.

АЧ

16.05.10
08:20

Не намирам никакви грешки в заглавието. Моля някой, който разбира да ми отговори на последния ми въпрос

16.05.10
08:25

А ние молим да не пускаш по 10 теми на ден и да ползваш търсачката на сайта. Правописа няма да коментирам.

АЧ

16.05.10
08:30

Ок, разбрах. Моля някой да ми помогне отностно темата.

BU

16.05.10
08:50

казано от achkos на 16.05.10, 08:30:

Ок, разбрах. Моля някой да ми помогне отностно темата.

Еми почвай залата.Немисля че на лостовете ще можеш да качиш ММ , ако метаболизма ти е супер бърз.Аз си тренирам в залата от доста време и даже сега спирам залата за 1 месец , и ще правя яко лостове хем да урелефя и т.н!На лостовете немисля че ще направиш нещо , а и постни си храната за няколко дни да те видим какво ядеш.Съмнява ме че се храниш редовно , а и май ще трябва някоя добавка.

АЧ

16.05.10
09:04

А по колко серий и повторения бихте ми казали като съм начинаещ на лоста и успоредката ?

Пише се сериИ, не сериЙ. Няма да ме послушаш нито за това, нито за долното, но поне ще е страшно глупаво от твоя страна да продължиш да питаш след поста ми.
Така: няма еднозначен отговор на твоя въпрос.
В най-общи линии броят на серии и повторенията е взаимосвързан. И зависи и от броя на упражненията, които ще правиш. Например при човек със смесен тип мускулни влакна (т.е. белите и червените са ти по-равно) е едно и също дали ще направиш 3 серии по 12 повторения на 65% от макса, или 4 серии по 11 повторения на 71% от макса. Както виждаш тук вече имаме зависимост от типа мускулни влакна, а те не само, че варират от човек до човек, а може дори в отделните му мускулни групи да е различно съотношението. Ние не можем да знаем твоите мускули какви са.
Точният брой серии и повторения с подходящо подбраната тежест е нещо, което интересува човек, който е задминал генетичния си потенциал. Т.е. ти трябва да си някъде около 90кг сравнително чист, за да започнеш да се интересуваш от точните цифри. А си много далеч от това, нали?
Можем да се изредим 100 души да ти дадем 100 мнения за бройките и да сме прави всичките. Повечето ще ти кажат 4х15 кофички и ще са прави, но ти можеш ли? А ако правиш свободно по 50 кофички, то по-точен отговор ще е 4х15 корейски. Може би си мегаталант? Тогава 4х15 български кофички е още по-точен отговор.
Аз бих ти казал pseudo plache push-ups да правиш, за да имаш натоварване и в хоризонталното бутане. Ти не знаеш какво е, нали? А хоризонтално дърпащо ще имаш ли?
За да прогресираш трябва да увеличаваш тежестта/съпротивлението често. В залата това се постига с поставяне на дискове на щангата (плочки на скрипеца, по-тежки дъмбели...). На лостовете става с малка промяна в положението на тялото. Като не знаем кое упражнение с какво положение го правиш как да ти помогнем?
В началото, в първите месеци с физически занимания, човек има по-голям прогрес за кратко време, отколкото дори по-късно и със стероиди. Неправилното трениране също дава резултати, но не чак толкова добри. Ако ти беше прекалено знаещ можеше да си направиш така прогресиите на лостовете, че да извлечеш максимума, който имаш като начинаещ. Но поведението ти във форума не говори за такава начетеност. А въпросите ти ми подсказват, че само се луташ в несъществени неща, вместо да растеш с часове.
Мога да продължавам още. Но едва ли си стигнал да четеш до тук. Все пак ще разбера прочел ли си като видя следващата тема, която ще пуснеш съвсем скоро :)

16.05.10
10:06

Най-простия отговор е - няколко серии с колкото можеш повторения. Важното е да има прогресия.

АЧ

16.05.10
10:11

ok

Мнението беше редактирано от Ачо на 16.05.10 14:44.

16.05.10
10:18

Хаха! Не, сериозно - ХАХА!
Човече, просто прави 5 серии по 5 повторения с една и съща тежест всяка серия. Ако ти е лесна, следващата тренировка сложи 2.5кг. или 5кг. повече и продължаваш така.

16.05.10
10:29

Откажи се!

16.05.10
13:12

За тоя Серий кой е, що е, Кольо Пияндето може да обади  :) .

П.П. Знам, че е спам, ама в тоя гаден неделен ден тая тема (и другите на Achkos) ме накараха да се смея на глас и лошото настроение замина на кино  :) .

П.П.1. И съм абонирана за следващата тема  ;) .

Мнението беше редактирано от maria на 16.05.10 13:16.

16.05.10
14:24

казано от achkos на 16.05.10, 10:11:

А колко горе долу да бъдат тези серий ?

352 Горе, 965 долу.
БББ - Бягай бързо за буквара ;)

16.05.10
14:43

СипАхте му на момчето да яде с големио черпак... ся ше качи само докато прочете темата! :D
Тренировката я спираш малко преди да припаднеш, а яденето малко преди да повърнеш... Това е грубата истина.

А по темата напиши по-подробно ти колко серии правиш, колко почиваш и т.н. Няма как да те насочим, ако не знаем на какво ниво си и кое упр колко ти върви...

АЧ

16.05.10
14:59

Ами тъй като мусколите никога не са ми тренирани кофите ги правя 4-5 сериИ по 6-7 повторения, набиранията ги права 5-6 сериИ по 4-5 повторения. Но както каза 1 потребител тук най-добре ще е да отида на зала. Тамън и там ще тренирам повече  група мусколи. От утре съм там.Защото аз искам и да имам мусколна маса.  Мога и да ви кажа каква ще е програмата ми, а тя е следната:

Понеделнк- Рамене- 5 вида упражнения- сериите по 3-4, повторения по 7-8
Вторник - Ръка - Бицепс и предмишница - 4-5 серии с по 10 повторения
Сряда-почивка- Тичане (разнообразие)
Четвъртак- Гърди- 3-4 серии по 8-10 повторения, и лицеви опори 3 по 8-10
Петък- Гръб- 4 серии по 10 повторения
Събота и неделя почивка.

През това време мисля когато имам Ръка и Гърди след зала да минавам и през лостове. Килограмите в залата съм ги изпуснал, защото утре ще видя с колко ще тренирам.

Един мой приятел пък ми каза, че той ще тренира Понеделник-гърди и ръка, Вторник- Гръб и Рамене, Сряда ще почива и Четвъртак и Петък пак тези упражнения. И незнам кой от двата варианта е по добре. Умората ми минава за 1-2 дена

Мнението беше редактирано от Ачо на 16.05.10 15:04.

16.05.10
15:18

Тази програма има толкова дупки, колкото старите ми ръкавици за фитнес... тоест много!
Първо започни с кръгови тренировки, тренирай с базови упражнения и не се изсилваи много...
Базови упражнения: клек, лег, мъртва тяга, раменни преси, кофички, набирания...
Тренирай така, че да не се “моташ” повече от 1 час в залата. Също 5 вида упр за рамо с по 3-4 серии са много -
2-3 упражнения с по 3-4 серии максимум.
Ако искаш да си голям няма да минеш само с бицепсови сгъвания, даже доникъде няма да стигнеш. Съсредоточи се върху големите мускулни групи - като понапреднеш се съсредоточи и в ръцете.
Поразцъкай из сайта, избери си програма за начинаещи, която да ти харесва и тогава питай пак, ако не ти е ясно нещо...
И се пише мускули... ;)

16.05.10
18:27

А най-добре стани футболист.

16.05.10
19:08

казано от Voyager на 16.05.10, 18:27:

А най-добре стани футболист.

защо ?

казано от camael на 16.05.10, 19:08:

защо ?

За да оправдае неграмотността си и неспособността да търси сам информация, както и да осмисля подадена информация. Когато човек не прави разлика между множествено число на една дума и древноримски военачалник, то по-добре да си намери правилното място. В началото на изречението се пише главна буква. Нищо лично...

АЧ

16.05.10
19:15

Чакайте бе хора. Тук да не е сайт за правописни грешки ??? Това е сайт за трениращи. Какво лошо има, че питам ? Като незная и немога да намеря ще питам.

16.05.10
19:18

Забравих да натисна ‘’шифта’’ и се пише ‘’военноначалник’’ .Също така всяка нова мисъл е на нов ред.Нищо лично...
Не можеш да слагаш всички футболисти под един знаменател.Това го казват за футболистите,защото имаме постоянно лагери,тренировки,мачове..предполага се,че нямаме време да учим,но в това отношение където са футболистите,там са и волейболистите!

16.05.10
19:22

Военачалник се пише, но това няма значение :) Не става дума за учене и грамотност, а за отношение :)

16.05.10
19:23

казано от camael на 16.05.10, 19:18:

Забравих да натисна ‘’шифта’’ и се пише ‘’военноначалник’’ .Също така всяка нова мисъл е на нов ред.Нищо лично...
Не можеш да слагаш всички футболисти под един знаменател.Това го казват за футболистите,защото имаме постоянно лагери,тренировки,мачове..предполага се,че нямаме време да учим,но в това отношение където са футболистите,там са и волейболистите!

http://pravopisen.onlinerechnik.com/duma/%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA

казано от camael на 16.05.10, 19:18:

Проверявай думите предварително... приятелски съвет. Извинение за липса на средна грамотност няма, включително спортът не е такова. Какво се предполага и какво - не, това е друг въпрос. Всяко стадо си има мърша. Средните нева за всеки спорт, обаче, имат трайни тенденции, които пък са обект на друг разговор. Както и да е... казано е каквото трябва по темата.

P.S. karpi, не с лошо де!  :lol:

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.05.10 19:27.

16.05.10
19:32

казано от achkos на 16.05.10, 19:15:

Чакайте бе хора. Тук да не е сайт за правописни грешки ??? Това е сайт за трениращи. Какво лошо има, че питам ? Като незная и немога да намеря ще питам.

Щото правиш лоша слава на спортуващите и както има шеги за футболистите, така има и за трениращите.

16.05.10
19:39

Аз не съм тръгнал да пускам теми за правопис и пунктоация,нямам претенции,че съм безупречен.Но твоето твърдение е абсурдно,една от причините за това е ,че познаваш много малка част от футболистите.Както каза всяко стадо си има мърша.
А чувал ли си как говори Пламен Константинов?

16.05.10
19:46

Става дума за това, че на всичката информация в сайта, намираща се или като теми или като статии, се задават въпроси, отговаряни стотици пъти. И дори след като се отговори още един път, се задава абсолютно същия въпрос.
“Това какво е?”
“Домат.”
“Ама това домат ли е?”
Ами то си трябва и малко акъл. Не можеш да станеш градинар, без да знаеш как се сеят домати.
Аз призовавам, в следващата тема на achkos(а и на всички подобни де), да му отговорите напълно спокойно и нормално, но на Френски език. То нали било форум само за вдигане.

Мнението беше редактирано от fqls на 16.05.10 19:49.

Колеги,
Без да одобрявам лошият правопис,
двойно не одобрявам това в което превръщате всяка тема. Извращавате похвална инициатива в разправия, лидерство, кой е по - по най, кой е с най голем... без парафин и прочие.
По принцип не е задължително на всяка тема и всяка правописна грешка да се прави забележка(и то на потребител от 2-3 дена), но тази тема..., а и много други са отишли към елементарна подигравка на всички с новодошлите...

Дано да разбирате, че по тоя начин нито помагате на някого, нито допринасяте за собственото си величие.

ПП. Серий според мен не е римски военачалник, а е това , в което превърнахте темата. Не е Марк Серий или Гай Серий, а е пълен ... .
ППП. Пак поради тази причина заключвам темата. Изумявате ме. Стари кадри тук, с желание, с амбиции... Ами не всички са еднакво умни и образовани, колеги. Правилният път като видите някой необразован е да му помогнете или поне да му покажете разбираемо как да го направи, не да се нахвърлите и да го разкъсате.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1