Как да си направя програмата?

22.03.05
09:17

Здравейте!тринерам от около месец и половина във фитнеса три пъти седмично.всеки път тренирам всички мускулни групи.има ли смисъл да ги разделям по дни и как точно?

22.03.05
09:20

Добре дошъл във форума.
Да има смисъл вече като свикнеш с упражненията и мускулна треска и т.н.
Може да разделиш мускулните групи по много комбинации и след време сам ще го правиш това според целите ти и индивидоалните ти особености. Шаблонен сплит е примерно този:
1гарди и бицепс
2гръб и трицепс
3крака и рамо

22.03.05
18:21

[quote author=“emil_mlo”]Добре дошъл във форума.
Да има смисъл вече като свикнеш с упражненията и мускулна треска и т.н.
Може да разделиш мускулните групи по много комбинации и след време сам ще го правиш това според целите ти и индивидоалните ти особености. Шаблонен сплит е примерно този:
1гарди и бицепс
2гръб и трицепс
3крака и рамо

може също
1гарди и трицепс
2гръб и бицепс
3крака и рамо

22.03.05
23:54

Няма ли да ти е по-лесно да използваш тези програми?

http://www.bb-team.org/training/hall.php

Доста подробни са, просто си избери -най-подходящата според целите и възможностите ти!!

Успех!!

23.03.05
23:21

четох на едно място че трябва да се тренира поне 3 месеца и тогава да се раздели програмата.според вас кое ще има по-голям ефект за момента, да си я разделя или да карам както до сега?

24.03.05
09:41

Има треньори, които съветват да не  се тренира цялото тяло и да се раздели още от начало. Има и такива, които съветват да не се разделя никога (да се тренира цялото тяло, всяка тренировка, завинаги). Лично моето мнение е, че докато някой не покрие критерийте за напреднал, трябва да си тренира цялото тяло наведнъж. (Това не значи, няма да постигне успех и иначе.) Ако трябва да поствя някакви срокове, то според мен сплит системите требва да се започнат най-рано след 6 месеца редовни тренировки.
Поздрави

24.03.05
21:47

Според мен трябва да се тренира цялото тяло в една тренировка прбилизително 1-3 месеца. Или казано по-точно - за този период трениращия да заучи техниката на повечето упражнения. Да ги изпълнява правилно и без да му треперят ръцете. Когато постигне това и силата му започне да нараства постепенно, мисля че е време за сплит. 6 месеца ми се струват малко множко(но то си е индивидуално) Ако се тренира правилно, човек може да мине периода на кръгови тренировки за 2 месеца без проблем.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1