Сутринта колоездене: не толкова интензивно и маалко по-дълго.
На обяд 1 км плуване.
Охх, когато мина само на кардио и загубвам мотивация дори да си пиша в дневника. Засега не експериментирам с нищо, за да споделям тук. Все пак днес:
плуване;
качване мнооого бавно на мнооого стъпала
В неделя ще караме много хора до Провадия и с нетърпение го очаквам по-скоро като соушъл ивент, отколкото като каране. Ама и каране ще има доста, тази година не съм карала над 100 км :)
Вчерашното каране мина, 120 км, но за мен беше с по-умерено темпо :) СНИМКИ.
Днес няма да успея да плувам, но отивам на стъпалата: 1300 на брой :)
казано от Anelia на 19.04.10, 10:02:
Вчерашното каране мина, 120 км, но за мен беше с по-умерено темпо :) СНИМКИ.
Днес няма да успея да плувам, но отивам на стъпалата: 1300 на брой :)
Страхотни снимки! Направо ми оправиха деня :-)
п.с. Къде са тези многобройни стъпала? :))
Благодаря :)
Стъпалата са в гр. Шумен и водят до паметник “1300 години България”. Предпочитано място за спорт на шуменци, както и цялото плато. Видове дейности, които се практикуват: колоездене, бягане, качване на стъпалата, пешеходен туризъм, парапланеризъм и кайтове, скално катерене, има пещерняци, ролери съм виждала, има лостове, ендуро (мотори и АТВ): нашите врагове, защото дълбаят пътеките, шумят много, опасни са и замърсяват с газове...
ЦЪК за снимка отгоре...много е красиво и най-важното: много близо до града :)
Уникално красиви снимки! Мислено се озовах там, така ми се ходи някъде из природата.. :(
Вчера 2 пъти колело.
Днес колело, плуване, колело: и трите неща за кратко време, средно 30-40 мин.
Мисля, че се озорих доста и утре имах намерение още да тренирам, но май е по-добра идея да почивам. Ако съм се възстановила следобяд може някакво разтоварващо каране.
120km??? аз се радвам когато измина 10-15км градско с моят счупен байк. Снимките просто са невероятни как ми липсва българската природа....
казано от Hiya на 22.04.10, 19:32:
120km??? аз се радвам когато измина 10-15км градско с моят счупен байк. Снимките просто са невероятни как ми липсва българската природа....
Да наистина и аз ги видях много са красиви! Няма защо да коментираме няма нещо по-красиво от българската природа...
Мнението беше редактирано от Neni на 23.04.10 06:09.
казано от Anelia на 22.04.10, 18:29:
Вчера 2 пъти колело.
Днес колело, плуване, колело: и трите неща за кратко време, средно 30-40 мин.
Мисля, че се озорих доста и утре имах намерение още да тренирам, но май е по-добра идея да почивам. Ако съм се възстановила следобяд може някакво разтоварващо каране.
Здрасти пак понеже ти си спец по колелата мога ли да те помоля за съвет въпроса ми е може да е малко тъп, но колелото ми не е професиоанално всъщност не е планинско от доста години е навремето си го взех от Метро, но единият педал ми се счупи имам нужда от нов както и то преден фар можеш ли да ми препоръчаш някой по-нормален специализиран магазин за велосипеди, защото аз гледах в Метро и в тези хипермаркети, но не знам колко са качествени тези части които предлагат за това се обръщам към теб .
Обърни се към истински магазин за колелета и сервиз, каквото и да решиш: дали да наливаш пари в старото колело или да си вземеш ново. А аз не съм от столицата, така че не ги знам магазините, във всеки град са различни.
казано от Anelia на 24.04.10, 12:23:
Обърни се към истински магазин за колелета и сервиз, каквото и да решиш: дали да наливаш пари в старото колело или да си вземеш ново. А аз не съм от столицата, така че не ги знам магазините, във всеки град са различни.
Благодаря ти така мисля и да направя.
По принцип не пиша храна, но днес и така и така нямам тренировка, ще запиша едно меню, за да взимат пример всички, които карат на фибри, бисквитки и кока-коли, защото форумът се изпълни с такива дневници :coolgrin:
6:00 портокал+кафе
8:00 мюсли+мляко+мааалко протеин
11:00 супа, но каква: от цялото количество около 500 гр, 150 поне от тях бяха пилешко чисто месо+ цяло яйце за застройка
15:00 50 гр. сирене Бри и 1/3 авокадо + салата зеле, морков, люцернови кълнове, краставица, зехтин
19:00 2 свински пържоли + зелена салата
21:00 морков
23:00 извара, но не съм сигурна още дали ще ми се яде.
Вода: много, 2 кафета, зелен чай, витамини, калций.
Моля копирайте, преписвайте, ползвайте...само не стойте гладни!
Открих сезона с доста лошо представяне: 3-о място. Изводи си направих доста от грешките и продължавам напред :)
казано от Anelia на 24.04.10, 19:22:
11:00 супа, но каква: от цялото количество около 500 гр, 150 поне от тях бяха пилешко чисто месо+ цяло яйце за застройка
15:00 50 гр. сирене Бри и 1/3 авокадо + салата зеле, морков, люцернови кълнове, краставица, зехтин
Моля копирайте, преписвайте, ползвайте...само не стойте гладни!
Ето това си преписах аз :-) Ани (минах малко нахално на неформални обръщения), да те питам - пила ли си магнезий? Доколкото знам са антагонисти с калция, и от време на време трябва да се пие самостоятелно. Аз мисля да си взимам, понеже имам нощни схващания в прасците понякога.
Мне, не съм взимала магнезий. Ще почета по въпроса. Тази година нямам схващания или крампи, но то сигурно е, защото не се товаря много :lol:
След дълго отсъствие от залата и след яка мускулна треска на ТРИЦЕПСИ от каране на КОЛЕЛО!!!, а също така и слабост в крсъта пак на състезанието, днес направих тренировка основно за горна част и стабилизиране в средната част на тялото. А, да, първо беше кардиото, та значи:
1. кардио с колело по черно нагоре, на равно и после надолу около 40 мин.
2. тренировка с тежести и без тях:
загряване с 5-6 бърпита
дърпане на скрипец отдолу 5х8 @20 кг
лежанка 8,8,8,6,4 @20 кг (стигах до откази, много се надцених)
френска преса 8,8,10,10,10 с кривия лост само (освен в трицепс, усещах движението и в бицепса...дали е нормално или аз нещо не направих като хората)
дърпане на щанга от полулег...нещо като bent over row обаче се бях подпряла на това за екстензиите 5х8 @20 кг
back extensions 5х8 @10 кг диск на гърдите
мъртва тяга 5х5 @60 кг (за ужас на един човек в залата без колан)
повдигане на крака от вис 4х8
Сега ще имам време пак да ходя на зала и ще правя основно горна част. Искам да развия още гръб, рамена и гърди. Ако някой има забележки към упражнения, повторения, серии, комбинации, моля да сподели :)
Следобяд пак може да покарам колелце :)
Вчера 2 пъти колело.
Днес тежести:
1. Мечката @20 кг. Кофти техника на последните пуш-преси от задния клек обратно, но не съм стъпвала в зала от месец и се размазах
2. планк 5х1 мин
3. френска преса 5х4 @ крив лост (учих техниката, че съм я правила неправилно)
4. 5х15 суингове @пудовка
Всичко около час, но почивките ми си бяха дълги...
Заминавам в планината на палатка със семейството :)
Пристигнахме от Сопот заредени с много емеции, слънчев загар и снимки (по-късно ще се свалят).
Днес тренировка:
8,8,8,6 лежанка @22 кг
4х8 флайс @5 кг
4х8 лицеви опори
4х8 горен скрипец тесен хват @неизвестни кг
8,6,5,4,3 милитъри преса (не беше jerk) @17 kg
Рядко правя НЕкръгови тренировки и имам чувството, че хем е трудно няколко упражнения за една и съща група мускули едно след друго, хем че си губя времето с тези почивки. Но ако след тренировка за гърди ми е трудно да си избръсна подмишниците, значи е била добра :lol:
Мнението беше редактирано от Anelia на 03.05.10 09:14.
на мен в такива ситуации ми е най-трудно и болезнено слагане/ сваляне на сутиен :lol: Хихик
Сутринта 50 мин колело. Преди малко малко хаотична тренировка:
4х12 обръщане @20 кг
4х5 повдигане на крака от вис
4х16 ренегадско @неизвестни кг
4х5 дърпане на долен скрипец @20 кг
после редувах:
4х12 бицепсово сгъване @крив лост
4х12 френска преса @крив лост
Сега пак отивам да карам колело за малко и после засядам на банкет. Засега сякаш се възстановявам добре, въпреки n-разовите тренировки. Гледам да ям много, вечер лягам рано и всичко е наред.
Сутринта 50 мин колело
Кратка тренировка:
4х12 горен скрипец широк хват @неизвестни кг
2 мин, 1,30 мин 1 мин 1 мин планк
4х20 обратни коремни без тежест
След малко пак колело.
След 3 дни триразови тренировки, вчера беше черешката на сладоледа със 100 км асфалт и 30 км каране по камъни и дървье. 7,30 часа чисто каране (от 12 часа общо). Не ме питайте днес как се чувстват някои части. Изкарахме си добре, но си беше доста натоварване. Особено на прибиране духаше такъв насрещен вятър.
Храната...аххх храната. Имам към 1500 калории само от сладкиши. Не си бях направила овесени курабийки с медец и нападнах един магазин. Не знам какво толкова им харесват хората на тези сладкиши, отвратително е да набиваш толкова сладко. Особено се възмутих от една огромна вафла с фъстъци “Чудо”.
Другия път ще трябва да се кулинарства пак. А другия път ще е другата седмица, заминавам на двудневно каране в Централен Балкан: Мазалат, Узана, Тъжа, Шипка, Пеещите скали... Това означава по 50 км на ден, но с голяма денивелация, голяма надморска височина + това, че ще имам раница с храна, дрехи и вода за два дни. Миналата година съм го правила абсолютно същото, но със състезателно темпо. Надявам се тази година да съм в същата форма.
Занемарих дневника, но то малко скучно се получава, защото всеки ден само колоездене. Днес само веднъж и правих интервали. Утре ще имам повече свободно време и ще стане колоездене-горна част тяло тежести-колоездене.
Сутринта 50 мин. колело.
Кръгова тренировка горна част също 50 мин:
5,5,5,5,5,8,8,8 лег преса @ 22 кг
5,5,5,5,5,8,8,5 милитъри @22 кг
8х8 обръщане @22 кг
5,5,5,5,5,8,8,8 горен скрипец @неизвестни кг
Смятах да правя 5х5, но имах още доста сила и даже увеличих повторенията.
Разпускане в басейна към 15 мин.
След малко: пак колело, по-бавно темпо, но повече километри и съответно време.
казано от Anelia на 12.05.10, 17:06:
Занемарих дневника, но то малко скучно се получава, защото всеки ден само колоездене. Днес само веднъж и правих интервали. Утре ще имам повече свободно време и ще стане колоездене-горна част тяло тежести-колоездене.
Ааа Анелия без такива. Аз ти харесвам дневника много. Колоезденето е голяма мания...Аз лично съм пристрастена към моето колело макар,че е градско и понякога се зоря с него,но без него не излизам,дори и в дъждовно време:))
Хора, изживяхме невероятни 2 дни в Стара планина! Толкова емоции скоро не ми се бяха скупчвали навенъж. Няма да разказвам подробно, но само ще кажа, че имаше моменти на оцеляване с ураганен вятър, който ме отнасе на няколко метра като носна кърпичка, нищо че бях с двудневна раница, тежичко колело и лежах на земята. Всичко е добре, когато свършва добре, а вас оставям да се насладите на СНИМКИТЕ :)
17.05.10
20:07
Снимките са супер! А планинското оцеляване ми е много познато(на моя аватара -снимката , съм в хипотермия,тогава замалко да здам багажа,след като една виелица ме връхлетя посред едно планинско бягане,добре че един приятел имаше от ония станиолените одеала) и след него човек се чувства като минал границите си,сигурно и ти така си го усетила,и става по силен :)
Зимата тренирах усилено през седмицата, а събота и неделя отмарях. Сега е наобратното. Още ми е изморено май от събота и неделя, въпреки почивката вчера цял ден. Смятах поне кратко възстановително каране да направя, но то пък валя. Та заради това днес толкова леки тренировки.
Сутринта кратко кардио с колелото.
Лежерна тренировка с тежести:
5х8 гръбни екстензии @10 кг диск
8,8,8,5,5 лежанка @20 кг
8,8,8,5,5 дърпане на долен скрипец @20 кг
8,8,8,8,12 (отказ) френско за трицепс @крив лост
3х20 бицепсово сгъване от стоеж @крив лост
18.05.10
08:53
Anelia,сега ти гледах снимките от Стара планина,супер маршрут,един от най-любимите в Стара планина.Аз съм по пешеходния туризъм повече обаче и то екстремисткия 10-12 часа на ден са ми супер:)
А за сладкишите 100% си ги изгорила,не ги мисли:)
Днес сутринта преди закуска и работа колело. Окривих пак дерайльор, влезе ми в спиците, после пък огънах звено на веригата...
Тренировка:
5х8 горен скрипец @незнайни кг
5х8 горен скрипец зад врат @същите незнайни кг
5х8 Clean&Jerk; @22 кг
5х8 мъртва тяга @52 кг (BW)
При мен пак нищо интересно: петък колело, събота колело с още 30-40 деца на пороен дъжд, неделя състезание, обърках на два пъти пътя и чупих дерайльор, та пак трето място, днес пак почивен ден, пак колело.
Трябват ми идеи за бюджетно здравословно хранене. Овесени ядки (и протеинът ми свърши), извара, яйца, боб са засега ясни, но всички млека, сирена и меса са на доста високи цени :red: а с това колело колко храна заминава :( за съжаление не толкова качествена именно от финансови съображения.
Офф, мъка...
казано от Anelia на 24.05.10, 03:24:
При мен пак нищо интересно: петък колело, събота колело с още 30-40 деца на пороен дъжд, неделя състезание, обърках на два пъти пътя и чупих дерайльор, та пак трето място, днес пак почивен ден, пак колело.
Трябват ми идеи за бюджетно здравословно хранене. Овесени ядки (и протеинът ми свърши), извара, яйца, боб са засега ясни, но всички млека, сирена и меса са на доста високи цени :red: а с това колело колко храна заминава :( за съжаление не толкова качествена именно от финансови съображения.
Офф, мъка...
Какво ще кажеш за елдата /гречка/? Преди много я ядях, отскоро пак започнах...?
Днес карах около 90 км, а след каране всичко, което иска тялото ми е МЕСО. Та така, отпаднаха ми едни други разходи, и заложих на сигурното: врат :) Поне знам какво очаквам и за мен е най-добрата храна след агнешкото.
Ти си споменала вече за изварата, яйцата. Защо не включиш разни субпродукти - дроб, сърца, воденички, ако разбира се ги предпочиташ, на мен лично много ми харесват, независимо от начина им на приготвяне, с изключение на пържени в олио..
Мда, и аз много ги обичам и се сетих за тях и напазарих известно количество :)
Тренирам всеки ден, едно и също: колело. Днес дано ми остане време за една тренировка за горна част.
Мнението беше редактирано от Anelia на 26.05.10 03:53.