Правилна или грешна програма !?

18.05.10
12:59

Здравейте!
  Аз съм мъж на 16г., тренирам всеки ден от 3 месеца, висок съм 192, тежа 80кг и искам да питам дали ми е правилна програмата..
1. Гръб с рамо и трапец
2. Крака
3. Бицепс с трицепс - СС
4. Гърди

И така ги редувам без да имам програма за седмица.Правилно ли е това разделяне или трябва да сменям нещо !?

Некоректно си задал въпроса ти.
Като цяло няма правилна или грешна програма. Всички програми са правилни за определен индивид. Въпросът е дали дадена програма е правилна за теб.
Дадената от теб е подходяща за мезоморфен тип (мускулест) който е висок 192, тежи 95-100кг, мазнини около 10%, с идеално развити рамене и като цяло мускулатурата отзад, имащ нужда да наблегне на масата на гърдите и оформянето на ръцете. Предмишницата му е идеална и не слага за нея упражнения, защото прави достатъчно натоварващи я (не използва фитили). За такъв профил програмата е правилна.

18.05.10
15:17

А за тип, който е средно оформен, с гореспоменатите килограми и ръст, имащ да чисти още малко от всяка част и да оформи преса за максималко къс пероиод от време ( да речем лятото :Д ), какво би предложил !?
Забравих да кажа, че всеки ден правя корем, чиято тренировка се състои от 4-5 упражнения. :)

18.05.10
15:23

Даваш почивки на другите мускули, а на корема не? Какво си мислиш, че ще се появи пресата с непрестанни тренировки ли ?
П.П. Мисля, че @Оранж искаше да каже, че програмата не е за теб.

18.05.10
15:25

Ами за стажа ти според мен идва множко. Нямаш нужда от толкова стрес да растеш...че и всеки ден корем... че и в 4-5 упражнения. Много е :) И мисля, че ще е добре, ако не акцентираш толкова на ръцете засега, ако държиш да правиш отделни упражнения за тях, то за мен по-добре е бицепсът да иде при гърба накрая, трицепсът по същата логика - при гърдите, краката да са при рамото, а трапецът да не го тренираш отделно все още. Така си освобождаваш един ден от ръцете. Разреди си тренировките, не вдигай всеки ден. За корема си имам едни мои си теории, но ако това което правиш, работи при тебе... stick to it. Но определено не виждам нужда засега да изместваш ръцете в отделен ден. :)

18.05.10
15:39

казано от fam0us на 18.05.10, 15:23:

Какво си мислиш, че ще се появи пресата с непрестанни тренировки ли ?

Емии.. :D Така си мислех, но явно съм грешал :D
А, @Voyager, ако направя така:
1. Гръб и бицепс
2. Гърди, трицепс
3. Крака, рамо
Къде отива трапеца !? А предмишницата !? Защото аз я правех с ръцете ..
Колкото до корема .. къде да го сръчкам сред горепосочените !?
И кога да почивам !?
П.П.: След всяка тренировка си взимам 100% Whey протеин, без въглехидрати, но смятам да започна и глутамин :) !? !?

18.05.10
15:41

Според мен за сега не ти трябват добавки(макар и аз да правя тази грешка..). Доколкото тренировките, корема го тренирай 2 пъти седмично, най-много 3, а другите мускулни групи всеки ден с по 1 базово упражнение.

18.05.10
15:56

Трапец и предмишница няма особен смисъл да тренираш отделно, мислиш ли, че не се товарят достатъчно от другите упражнения? Когато напреднеш - тогава добавяй упражнения и за тези малки мускулни групи... макар че според мен тежката тяга оправя проблема предмишницата и трапеца. За добавките... личен избор, но не те съветвам на този етап.
Като цяло всичко е много индивидуално, затова е трудно да се каже дали тренираш правилно или не :)

Мнението беше редактирано от Voyager на 18.05.10 15:57.

18.05.10
16:07

А относно тягата, в началото не ми се получаваше и не съм я правил никога.Знам, че е едно от най-важни упражнения, което според някои натоварва цялото тяло, но въпроса ми е има ли с нещо да я заменя или да започна да я правя, но с по-умерени килограми в началото !?

18.05.10
16:13

Е от тягата само ще спечелиш. Не е незаменима, но е голямо предимство :)

18.05.10
16:50

Тягата задължително с умерени килограми в началото, докато се научиш да си държиш гърба и кръста прави. В началото ми действаше много добре да направя няколко серии със съкратена ампитуда - взимам щангата от нивото на коленете, а не от земята. След 2-3 такива серии ставаше доста лесно да си държа гърба изправен при нормална мъртва тяга от земята.

18.05.10
16:54

Абе проблема ми е, че немога да направя самото движение...като стигна до свалянето от коленете надолу се сгърбвам и нищо не става...ще започна да правя като @usgsus и дано ми се получи с времето .. Благодаря много на всички, може да локвате темата ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1