Упражнения за външната(lateral) глава на трицепса??

11.06.07
13:02

Много ще съм благодарен на всеки, който ми помогне с инфорамция за упражнения за външната(lateral) глава на трицепса.

Тая част на трицепса си е кофти работа. Но пък как да намериш упражнение което да те “удря” точно там? Отговора е като пробваш всичко което се сетиш. Аз така направиш. Открих, че дърпането на скрипец с въже ми е екстра. Може да опиташ.

11.06.07
20:50

Френско с тесен хват не удря ли там.Аз поне май там го усещам.

12.06.07
16:02

И аз май го усещам при скрипец с въже.
Днес го пробвах, но ще му отделя поне месец за да видя дали ще има ефект.
До като търсих вчера по мрежата разбрах, че и кикбек-а е подходящ за фокусиране върху външната глава.
Обаче това упражнение въобще не ми харесва :(
Е, ако се наложи и него ще го правя
Благодаря за мненията и съветите

12.06.07
17:23

Доколкото съм чел при упражненията за трицепс повчето работа върши средната глава и едва при големи тежести се натоварва и външната, която е най-видима. Тоест требява да правиш с доста големи тежести.

12.06.07
19:42

A на мен, точно тази винаги ми е била по-развита.
Препоръки за другите две?

15.06.07
15:38

Френско от лег и разгъване с щанга от стоеж ми се отразяват най-силно на дългата вътрешна глава на мен. Може да пробваш, но както се оказва си е до генетика в 99% от случаите

казано от С7АЛК3Р на 12.06.07, 19:42:

A на мен, точно тази винаги ми е била по-развита.
Препоръки за другите две?

Френско

16.06.07
08:19

Усещам много добро тази глава да се помпа на скрипеца..

Мнението беше редактирано от RedWalker на 16.06.07 08:21.

18.05.10
06:01

казано от RedWalker на 16.06.07, 08:19:

Усещам много добро тази глава да се помпа на скрипеца..

С права ръкохватка ли ?

18.05.10
06:41

Кикбек с завъртане на китката (от неутрален към супиниран) по време на разгъването.
Скрипец с въже..
И разгъване на скрипец с една ръка и единична ръкохватка. (супиниран хват)

Мнението беше редактирано от Draken на 18.05.10 06:44.

18.05.10
06:46

казано от alleN на 11.06.07, 20:50:

Във форума на тимъсъл (www.tmuslce.com) бях чел, че колкото по близко е движението на трицепса до челото (като цяло човешката глава) толкова повече се акцентира в/у дългата глава. Затова френското е според мен най - доброто упражнение за дългата глава. Аз имам същия проблем - и при мен външната глава изостава. Аз най-добре усещам външната глава на скрипеца с крив лост, но с подхват, другото е както му казват “френско с дъмбели” http://www.youtube.com/watch?v=DG68b-zrJLg
Също до колкото знам и бенч пресите с тесен хват помагат за средната и външната глави. Дано тоя пост ти е помогнал

АН

18.05.10
11:10

казано от alleN на 11.06.07, 20:50:

И аз съм на този принцип.

18.05.10
11:35

Ха, адски странно, но мен при раменни преси от стоеж точно там ме удря трицепса, даже като направя повече имам мускулна на другия ден.

19.05.10
06:56

Да не отварям нова тема , ще питм тук.В четвъртък тренирирам ръце и псоле в петък тренирам рамена .Въпроса е дали ще си претренирам трицепсите.

казано от dbakalov на 19.05.10, 06:56:

Да не отварям нова тема , ще питм тук.В четвъртък тренирирам ръце и псоле в петък тренирам рамена .Въпроса е дали ще си претренирам трицепсите.

На така зададен въпрос всеки отговор има шанс да бъде от 100% правилен до 100% грешен.
Е, ако освен ‘кога’ дадеш инфо и за ‘как’ и ‘кой’, вече ще може да се отговори по-правдоподобно, защото отговорът ще е един ако си Джей Кътлър и тренировката ти за рамо да е само с разтваряния с дъмбели, а друг ако си Десо Кътев и за рамо да правиш 3 вида тежки преси...

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 19.05.10 07:06.

19.05.10
07:18

казано от Oranje на 19.05.10, 07:05:

На така зададен въпрос всеки отговор има шанс да бъде от 100% правилен до 100% грешен.
Е, ако освен ‘кога’ дадеш инфо и за ‘как’ и ‘кой’, вече ще може да се отговори по-правдоподобно, защото отговорът ще е един ако си Джей Кътлър и тренировката ти за рамо да е само с разтваряния с дъмбели, а друг ако си Десо Кътев и за рамо да правиш 3 вида тежки преси...

Знаех си ,че инфото не е пълно .Ето: Четвъртък за правя трицепс с бицепс и трена за трицепс е горен скрипец,френско от лег,френско с една рака от седеж . На другия ден правя за рано 1.раменни преси прав.2.Изнасяне в страни.3.хеликоптер.Ако ви трябва още инфо питайте конкретно.

казано от dbakalov на 19.05.10, 07:18:

казано от Oranje на 19.05.10, 07:05:

Знаех си ,че инфото не е пълно .Ето: Четвъртък за правя трицепс с бицепс и трена за трицепс е горен скрипец,френско от лег,френско с една рака от седеж . На другия ден правя за рано 1.раменни преси прав.2.Изнасяне в страни.3.хеликоптер.Ако ви трябва още инфо питайте конкретно.

Трицепсът ти има участие в първото упражнение. В зависимост от положението на лактите може и да не е прекалено голямо и да не ти се отрази като цяло на възстановяването му от предния ден. Ако се безпокоиш може да пропуснеш тренировка за ръце и да видиш на другия ден пресите как ще са. Но, според мен, няма смисъл да се притесняваш.
Надявам се си помислил за участието на трицепса и при гърдите.

19.05.10
09:30

Надявам се си помислил за участието на трицепса и при гърдите.

Много съм мислил,но когато правя гърди трицепса е напълно възстановен и когато дойде ден за ръце пак е възстановен.

19.05.10
11:50

казано от mtxltd на 11.06.07, 13:02:

Много ще съм благодарен на всеки, който ми помогне с инфорамция за упражнения за външната(lateral) глава на трицепса.

тази част на трицепса иска доста работа и постоянство- добре се натоварва от лег с тесен хват, на скрипец с права ръкохватка като ръцете трябва да са прибрани до тялото, да се отпуска въжето до положение при което предмишниците са успоредни на пода, както и кик-бек като при изпъната ръка тежеста се задържа за секунда в най-горно положение и се пуска бавно. аз също имам проблем с тази част на трицепса и наблягам на нея понеже явно чисто генетически това не ми е силна страна, за разлика от други части които с не толкова тренировки се развиват добре, ама генетика какво да го правиш;)

27.05.10
08:43

Пробвайте дърпане на скрипец с обратен хват ( китки нагоре ). При мен върши работа.

20.08.13
19:04

Скрипец-въже и скрипец с подхват мисля, че “удрят” баш там :))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1