11.06.07
13:02
Много ще съм благодарен на всеки, който ми помогне с инфорамция за упражнения за външната(lateral) глава на трицепса.
11.06.07
18:50
Тая част на трицепса си е кофти работа. Но пък как да намериш упражнение което да те “удря” точно там? Отговора е като пробваш всичко което се сетиш. Аз така направиш. Открих, че дърпането на скрипец с въже ми е екстра. Може да опиташ.
11.06.07
20:50
Френско с тесен хват не удря ли там.Аз поне май там го усещам.
И аз май го усещам при скрипец с въже.
Днес го пробвах, но ще му отделя поне месец за да видя дали ще има ефект.
До като търсих вчера по мрежата разбрах, че и кикбек-а е подходящ за фокусиране върху външната глава.
Обаче това упражнение въобще не ми харесва :(
Е, ако се наложи и него ще го правя
Благодаря за мненията и съветите
Доколкото съм чел при упражненията за трицепс повчето работа върши средната глава и едва при големи тежести се натоварва и външната, която е най-видима. Тоест требява да правиш с доста големи тежести.
Френско от лег и разгъване с щанга от стоеж ми се отразяват най-силно на дългата вътрешна глава на мен. Може да пробваш, но както се оказва си е до генетика в 99% от случаите
15.06.07
19:47
казано от С7АЛК3Р на 12.06.07, 19:42:
A на мен, точно тази винаги ми е била по-развита.
Препоръки за другите две?
Френско
Усещам много добро тази глава да се помпа на скрипеца..
Мнението беше редактирано от RedWalker на 16.06.07 08:21.
казано от RedWalker на 16.06.07, 08:19:
Усещам много добро тази глава да се помпа на скрипеца..
С права ръкохватка ли ?
Кикбек с завъртане на китката (от неутрален към супиниран) по време на разгъването.
Скрипец с въже..
И разгъване на скрипец с една ръка и единична ръкохватка. (супиниран хват)
Мнението беше редактирано от Draken на 18.05.10 06:44.
18.05.10
06:46
казано от alleN на 11.06.07, 20:50:
Във форума на тимъсъл (www.tmuslce.com) бях чел, че колкото по близко е движението на трицепса до челото (като цяло човешката глава) толкова повече се акцентира в/у дългата глава. Затова френското е според мен най - доброто упражнение за дългата глава. Аз имам същия проблем - и при мен външната глава изостава. Аз най-добре усещам външната глава на скрипеца с крив лост, но с подхват, другото е както му казват “френско с дъмбели” http://www.youtube.com/watch?v=DG68b-zrJLg
Също до колкото знам и бенч пресите с тесен хват помагат за средната и външната глави. Дано тоя пост ти е помогнал
18.05.10
11:10
казано от alleN на 11.06.07, 20:50:
И аз съм на този принцип.
Ха, адски странно, но мен при раменни преси от стоеж точно там ме удря трицепса, даже като направя повече имам мускулна на другия ден.
Да не отварям нова тема , ще питм тук.В четвъртък тренирирам ръце и псоле в петък тренирам рамена .Въпроса е дали ще си претренирам трицепсите.
19.05.10
07:05
казано от dbakalov на 19.05.10, 06:56:
Да не отварям нова тема , ще питм тук.В четвъртък тренирирам ръце и псоле в петък тренирам рамена .Въпроса е дали ще си претренирам трицепсите.
На така зададен въпрос всеки отговор има шанс да бъде от 100% правилен до 100% грешен.
Е, ако освен ‘кога’ дадеш инфо и за ‘как’ и ‘кой’, вече ще може да се отговори по-правдоподобно, защото отговорът ще е един ако си Джей Кътлър и тренировката ти за рамо да е само с разтваряния с дъмбели, а друг ако си Десо Кътев и за рамо да правиш 3 вида тежки преси...
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 19.05.10 07:06.
казано от Oranje на 19.05.10, 07:05:
На така зададен въпрос всеки отговор има шанс да бъде от 100% правилен до 100% грешен.
Е, ако освен ‘кога’ дадеш инфо и за ‘как’ и ‘кой’, вече ще може да се отговори по-правдоподобно, защото отговорът ще е един ако си Джей Кътлър и тренировката ти за рамо да е само с разтваряния с дъмбели, а друг ако си Десо Кътев и за рамо да правиш 3 вида тежки преси...
Знаех си ,че инфото не е пълно .Ето: Четвъртък за правя трицепс с бицепс и трена за трицепс е горен скрипец,френско от лег,френско с една рака от седеж . На другия ден правя за рано 1.раменни преси прав.2.Изнасяне в страни.3.хеликоптер.Ако ви трябва още инфо питайте конкретно.
19.05.10
07:29
казано от dbakalov на 19.05.10, 07:18:
казано от Oranje на 19.05.10, 07:05:
Е, ако освен ‘кога’ дадеш инфо и за ‘как’ и ‘кой’, вече ще може да се отговори по-правдоподобно, защото отговорът ще е един ако си Джей Кътлър и тренировката ти за рамо да е само с разтваряния с дъмбели, а друг ако си Десо Кътев и за рамо да правиш 3 вида тежки преси...Знаех си ,че инфото не е пълно .Ето: Четвъртък за правя трицепс с бицепс и трена за трицепс е горен скрипец,френско от лег,френско с една рака от седеж . На другия ден правя за рано 1.раменни преси прав.2.Изнасяне в страни.3.хеликоптер.Ако ви трябва още инфо питайте конкретно.
Трицепсът ти има участие в първото упражнение. В зависимост от положението на лактите може и да не е прекалено голямо и да не ти се отрази като цяло на възстановяването му от предния ден. Ако се безпокоиш може да пропуснеш тренировка за ръце и да видиш на другия ден пресите как ще са. Но, според мен, няма смисъл да се притесняваш.
Надявам се си помислил за участието на трицепса и при гърдите.
Надявам се си помислил за участието на трицепса и при гърдите.
Много съм мислил,но когато правя гърди трицепса е напълно възстановен и когато дойде ден за ръце пак е възстановен.
казано от mtxltd на 11.06.07, 13:02:
Много ще съм благодарен на всеки, който ми помогне с инфорамция за упражнения за външната(lateral) глава на трицепса.
тази част на трицепса иска доста работа и постоянство- добре се натоварва от лег с тесен хват, на скрипец с права ръкохватка като ръцете трябва да са прибрани до тялото, да се отпуска въжето до положение при което предмишниците са успоредни на пода, както и кик-бек като при изпъната ръка тежеста се задържа за секунда в най-горно положение и се пуска бавно. аз също имам проблем с тази част на трицепса и наблягам на нея понеже явно чисто генетически това не ми е силна страна, за разлика от други части които с не толкова тренировки се развиват добре, ама генетика какво да го правиш;)
Пробвайте дърпане на скрипец с обратен хват ( китки нагоре ). При мен върши работа.
20.08.13
19:04
Скрипец-въже и скрипец с подхват мисля, че “удрят” баш там :))