Задана част на рамото

12.05.10
19:08

Здравейте,
Имам известен проблем със задната част на рамото. В програмата ми е включено упражнението- “Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред”- 5 серии х10 повторения. За целта го правя с дъмбели 5кг, но не усещам ефект т.е. натоварване в мускула, иначе си се изморявам както трябва докато го правя, но се съмнявам, че може би техниката ми куца... При опит с по-голяма тежест - не мога да я вдигна дори 5 пъти. В крайна сметка интерсуват ме някакви съвети от ваша страна за изпълнението на съответното упражнение или препоръка за еквивалентно упражнение за тази мускулна група. Мерси предварително

Темата беше редактирана от bhang1 на 12.05.10 19:08.

12.05.10
19:57

Карай си с 5-те килограма, но го изпълнявай правилно.

19.05.10
12:14

пробвай да направиш 4-5 чисти повторения с по-голяма тежест и после направи още толкова с по-малката тежест и натоварването е супер

20.05.10
08:58

дроп серии ли :)

20.05.10
10:03

казано от psihos на 20.05.10, 08:58:

дроп серии ли :)

да, аз често тренирам с такива серии за повечето мускулни групи и ако почна с по-голяма тежест и свалям надолу, вече при последните 2 повторения макар и с малка тежест отказвам-на мен ми действат много добре, но въпросът е да се правят чисто че с по-голяма тежест може сакатлък да стане

20.05.10
19:07

Да,много са добри и за средно :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1