20.05.10
14:26
Здравейте,
Имам 2 въпроса относно моето сваляне на килограми. Та :
-мога ли да ям обикновени бисквити сутрин,вместо овесени ядки,че немога да ги ям тях.Става въпрос за 3 бискивити
-мога ли да ям ориз-примерно ризото да си правя,защото уж ориза има много въглехидрати,а ми казват да го ям,че бил полезен
И още едно питане имам :) : Я дайте 1 съвет като влезна ей така в магазина какво мога да си купя, освен някой плод и вода?
Знам, че тоя Бейкролс,солети,кубети са глупости .. ама то друго не остава :)
Темата беше редактирана от itsmylife на 20.05.10 14:36.
20.05.10
14:42
Влизай в магазини, където има месо, яйца, риба, мляко...
Не си казал как сваляш (какъв тип хранене си избрал), така че не може да ти се отговори на въпроса за бисквитите. Но да, 3 бисквити сутрин не са проблем. Но не са достатъчни!
За ориза по същия начин - ако си избрал да намалиш въглехидратите, то от тях вадиш колко ти идват от бисквитите и всичките останали може да са ти от ориза.
Време е да разбереш, че ‘полезен’ не означава, че ще ти помогне в дадена ситуация. Иначе списъкът с полезни храни далеч не се изчерпва с ориза. Цигарите са полезни - ако имаш повърхностна рана и няма с какво друго - слагаш тютюн. Полезни ли са цигарите?
По скоро разбери кои храни ти дават нужното на даден етап и ги използвай.
Подозирам, че си ограничил храненето до минимум и разчиташ само на плодове, но дано не се окажа прав.
Ми да ти кажа до някаде си прав, но не е чак толкова зле.Сутринта си хапвам бисквити,нали за да можел да заработи метаболизма,на даскало няква ябълка ( а тука идва времето за другия въпрос - мога ли да хапвам в 10:00 100 гр. форнети вместо ябълката,уж викат,че били от бутер тесто и не било толкова лошо.. ама нз) като се върна от даскало си хапвам нещо там няква манджа .. после вече мога да хапна кисело мляко,към 18:00 като излезна хапвам 1 ябълка и после вече като се прибера някоя манджа и тва е .. :) . Не е някав хран.режим просто гледам да ям по такива работи .. без газирано , без хляб , тестено , сладко..Гледам да ограничавам въглехидратите.Отскоро си купих велоергометър карам по 90 мин (час и половина) после 20 мин на степера и това ми физическата дейност.Висок съм 175 см 95 кг . Почнах от 1 май когато бях 100 кг и неска като се теглих 95 :)
Ааа и още нещо :) .В БИЛЛА има едни като вафлички направени от мюсли , в едното което е 20гр има 75 ккал , 15 гр въглехидрати , 1.2гр протеин и 2.4 гр мазнини . Днеска в голямото междучасие (10:00) хапнах 3 :D .Стават ли за ядене или да ги махам и тях.Мога ли в 10:00 да хапвам 50гр бадеми или орехи, или имат много мазнини ?
Мнението беше редактирано от itsmylife на 20.05.10 15:27.
Младеж, в БИЛЛА има топла витрина с печено месо - кеф ти свинско, кеф ти пилешко.
Има и ядки. Има и много други продукти, готови за консумация.
Вафличките от мюсли са далече от идеята за храна изобщо, но като гледам това което си описал, май не се интересуваш много с какъв боклук се тъпчеш.
Ensiferum какво да разбирам под ядки ? Кажи точно какви ? И дай пример за нещо готово за консумация да знам утре като ида да си взема
20.05.10
19:56
Като не знаеш кои хранителни продукти са ядки, поне Google питай за това!
Искаш някой да те води за ръчичка в магазина ли?
Хайде разгледай раздела и дневниците... ще си спестим взаимно много време и нерви.
21.05.10
10:41
казано от itsmylife на 20.05.10, 20:23:
За толкова дето написа можеше просто да ми напишеш 2-3 вида ядки .
Бадеми, орехи, лешници,фъстъци,кашу...и т.н.Можеш да намериш и още много в google!
21.05.10
11:06
Човек, който се нуждае от обяснения кои хранителни продукти са ядки, всъщност би трябвало да отдели много време за подробно четене на форума и сайта. Форумът е за това, да - да си помагаме... но ми се струва, че има граници на мързела.
Ядките мога ли да ги ям в 10:00 (вместо плод или там квото ям в голямото междучасие)? Примерно 50 гр бадеми или орехи ?
21.05.10
17:07
казано от itsmylife на 21.05.10, 15:18:
Ядките мога ли да ги ям в 10:00 (вместо плод или там квото ям в голямото междучасие)? Примерно 50 гр бадеми или орехи ?
Да, количеството е подходящо. Би било страхотно, ако им прибавиш 1-2 яйца. :)