Въпроси

20.05.10
14:26

Здравейте,
Имам 2 въпроса относно моето сваляне на килограми. Та :
-мога ли да ям обикновени бисквити сутрин,вместо овесени ядки,че немога да ги ям тях.Става въпрос за 3 бискивити
-мога ли да ям ориз-примерно ризото да си правя,защото уж ориза има много въглехидрати,а ми казват да го ям,че бил полезен
И още едно питане имам :) : Я дайте 1 съвет като влезна ей така в магазина какво мога да си купя, освен някой плод и вода?
Знам, че тоя Бейкролс,солети,кубети са глупости .. ама то друго не остава :)

Темата беше редактирана от itsmylife на 20.05.10 14:36.

Влизай в магазини, където има месо, яйца, риба, мляко...
Не си казал как сваляш (какъв тип хранене си избрал), така че не може да ти се отговори на въпроса за бисквитите. Но да, 3 бисквити сутрин не са проблем. Но не са достатъчни!
За ориза по същия начин - ако си избрал да намалиш въглехидратите, то от тях вадиш колко ти идват от бисквитите и всичките останали може да са ти от ориза.
Време е да разбереш, че ‘полезен’ не означава, че ще ти помогне в дадена ситуация. Иначе списъкът с полезни храни далеч не се изчерпва с ориза. Цигарите са полезни - ако имаш повърхностна рана и няма с какво друго - слагаш тютюн. Полезни ли са цигарите?
По скоро разбери кои храни ти дават нужното на даден етап и ги използвай.
Подозирам, че си ограничил храненето до минимум и разчиташ само на плодове, но дано не се окажа прав.

20.05.10
15:10

Ми да ти кажа до някаде си прав, но не е чак толкова зле.Сутринта си хапвам бисквити,нали за да можел да заработи метаболизма,на даскало няква ябълка ( а тука идва времето за другия въпрос - мога ли да хапвам в 10:00 100 гр. форнети вместо ябълката,уж викат,че били от бутер тесто и не било толкова лошо.. ама нз) като се върна от даскало си хапвам нещо там няква манджа .. после вече мога да хапна кисело мляко,към 18:00 като излезна хапвам 1 ябълка и после вече като се прибера някоя манджа и тва е .. :) . Не е някав хран.режим просто гледам да ям по такива работи .. без газирано , без хляб , тестено , сладко..Гледам да ограничавам въглехидратите.Отскоро си купих велоергометър карам по 90 мин (час и половина) после 20 мин на степера и това ми физическата дейност.Висок съм 175 см 95 кг . Почнах от 1 май когато бях 100 кг и неска като се теглих 95 :)
Ааа и още нещо :) .В БИЛЛА има едни като вафлички направени от мюсли , в едното което е 20гр има 75 ккал , 15 гр въглехидрати , 1.2гр протеин и 2.4 гр мазнини . Днеска в голямото междучасие (10:00) хапнах 3 :D .Стават ли за ядене или да ги махам и тях.Мога ли в 10:00 да хапвам 50гр бадеми или орехи, или имат много мазнини ?

Мнението беше редактирано от itsmylife на 20.05.10 15:27.

20.05.10
15:57

Младеж, в БИЛЛА има топла витрина с печено месо - кеф ти свинско, кеф ти пилешко.
Има и ядки. Има и много други продукти, готови за консумация.

Вафличките от мюсли са далече от идеята за храна изобщо, но като гледам това което си описал, май не се интересуваш много с какъв боклук се тъпчеш.

20.05.10
19:44

Ensiferum какво да разбирам под ядки ? Кажи точно какви ? И дай пример за нещо готово за консумация да знам утре като ида да си взема

Като не знаеш кои хранителни продукти са ядки, поне Google питай за това!
Искаш някой да те води за ръчичка в магазина ли?

Хайде разгледай раздела и дневниците... ще си спестим взаимно много време и нерви.

20.05.10
20:23

За толкова дето написа можеше просто да ми напишеш 2-3 вида ядки .

BE

21.05.10
10:41

казано от itsmylife на 20.05.10, 20:23:

За толкова дето написа можеше просто да ми напишеш 2-3 вида ядки .

Бадеми, орехи, лешници,фъстъци,кашу...и т.н.Можеш да намериш и още много в google!

Човек, който се нуждае от обяснения кои хранителни продукти са ядки, всъщност би трябвало да отдели много време за подробно четене на форума и сайта. Форумът е за това, да - да си помагаме... но ми се струва, че има граници на мързела.

21.05.10
15:18

Ядките мога ли да ги ям в 10:00 (вместо плод или там квото ям в голямото междучасие)? Примерно 50 гр бадеми или орехи ?

казано от itsmylife на 21.05.10, 15:18:

Ядките мога ли да ги ям в 10:00 (вместо плод или там квото ям в голямото междучасие)? Примерно 50 гр бадеми или орехи ?

Да, количеството е подходящо. Би било страхотно, ако им прибавиш 1-2 яйца. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1