Кофи и болката

13.05.10
15:49

Здравейте.Искам да поитам дали някой знае каква е тази болка между гърдите точно на една кост(така си мисля).Тази болка се получава в първите серии или повторения които правя.Опитвам се да загрявам добре,но уви пак боли там и даже ако не спра-контузия.Много от хората които съм питам за това са ми казвали,че и те я имат тази болка,но не знаят каква е и от какво идва.
Та да питам знаете ли защо ме боли там,какво всъщност ме боли и как да не ме боли :)

13.05.10
17:16

когато се учех да правя кофички и при мен я имаше същата болка, но с времето като заякнах, болката отмина!!! Не знам на какво се дължи, но при повечето хора, които от скоро правят кофички се среща...:)

TA

13.05.10
19:06

да. нормално е да я има в началото тази болка. аз вече примерно нищо не чувствам като ги правя, като изключим адските болки в костите, но това е съвсем различно. :) мисля че се дължи на това че точно в средата са закрепени 2та гръдни мускула и се опъват много като се правят. все пак в началото не пускай много надолу и постепенно, макар че мен спря да ме боли след като пуснах доста надолу и ме боля една седмица и след това ги правех без проблем.

Тази болка е най често от неравномерно натоварване, по - малко пускане от едната страна, повече напън... и може да докара сериозни контузии, така че си обърни внимание на техниката.
Болкаа за която говоря НЕ Е муслулна и се усеща и с наискане върху мястото.

DE

13.05.10
19:57

Почини си познат ми е проблема и е много отвратителна и дразнеща болка.При мен беше от голямата ширина на успоредката,но когато “яхна” по тясна успоредка проблема го нямах.И до ден днешен не правя кофички на лостове ами само във фитнеса.

13.05.10
20:03

При мен се появява,когато не съм правил кофички месец и повече.Само първият път,след това както казаха няма проблем.

13.05.10
20:33

С времето минава защото костта “свиква” както и мускулите!

15.05.10
09:23

И аз до преди 5-6 месеца бях така , когато свиквах кофичките - много гадна болка между гърдите. Аз винаги правя на по-широко кофичките (защото знам че се правят повече гърди) , и ме болеше доста , но болката постепенно отшумя , сега си правя кофите без проблем. Споко - и ти ще свикнеш :) .

21.05.10
06:59

да и мен ме боли между гърдите като правя кофички ама аз ги правя от 2 седмици и то само събота и неделя  :down:

21.05.10
08:46

Приятелите ми които започват да трернират с мен също се оплакват от болки между гърдите. Аз лично не съм изпитвал никога тази болка. Знам, че отначало много хора казват, че ги боли.

Мнението беше редактирано от bioDNA на 21.05.10 08:47.

И при мен се появи същият проблем. Правя кофички редовно от близо 3 месеца и нямах проблем. От 10тина дни започнах да ги правя с допълнителна тежест (серии с по 10 и 20кг) и проблема се появи, но се надявам съвсем скоро да привикна към килограмите и да изчезне.

14.09.13
18:13

тва е шот ти се разтягат костите и така си разширяваш гръдния кош,арнолд от малък е правил кофи през ден (щото всеки ден ако ги прави ще претренира) и затова е бил толкова огромен :)

14.09.13
18:19

казано от Vintage на 14.09.13, 18:13:

тва е шот ти се разтягат костите и така си разширяваш гръдния кош,арнолд от малък е правил кофи през ден (щото всеки ден ако ги прави ще претренира) и затова е бил толкова огромен :)

repped.mp3 for a nice trol

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1