17.05.10
20:02
Здравейте,
Засега няма тренировка ,щото нещо графика ми с ученето...(”от понеделнишки обичам да стартирам безделнишки...” ;) )но ако не мога да заспя мисля преди лягане да врътна 5-8 км.
edit: 22:30 тренировка :8 км
Храна(ужаст!!!)
Почвам с лошото.Кола лайт 1 л.Просто няма начин да уча за изпит без кола лайт,ужасно вредно е знам,ама само днес и утре и после евритинг ‘с овър.
храна:
1)домати със 120г извара+1 с.л. мед
2)голяма зелева салата+1 яйце+10г сирене+1 с.л. олио
3)по-малка салата с 150 г пилешки гърди+ 1с.л. мед
4)някви зеленчуци постоянно ям ,,сигурно 3 кила вече,няма друга храна в нас и магазина е далеч.
5)1 чаша мляко изпита с може би 1 л чай.
Ок.трагедия,ама само днес и утре да минат тия изпити и ще съм точна.Взмам генералното решение след днес и утре да спра всякакъв кофеин вкл чай.
Пожелавам ви приятна вечер и успешна седмица.
Мнението беше редактирано от hill_runner на 17.05.10 22:33.
17.05.10
20:36
Мерси много за пожеланията :)
18.05.10
16:34
Здравейте,
тренировка:
12:00 10 км
19:00 (3км бъдещи планове)си останаха само планове...
Храна(куца,но сесията свършва утре,и сега не мога да мисля за това много)
6:00 2 яйца,зеленчуци
12:30 200г телешко,салата и зеленчуци
17:00-150г мюсли +20г мед-тва беше грешка
21:00 -120г телешко+400г зеленчуци
+ 1 чаша мляко във вид на чай+кола лайт(днес беше последния ден)
Поне имам вечерна тренировка и малко ще поубия въглехидратния ефект.
Приятна вечер :)
Мнението беше редактирано от hill_runner на 19.05.10 16:55.
19.05.10
17:03
Привет,
Днес не тренирах защото учих до късно и спах 3 часа и не се чувствам добре,но се поразходих и свърших разни домакински работи.
Храната:
Днес съм напълно кофеин-фрий,не съм пила нито кафе ,нито кола лайт,чувствам се добре въпреки малкото сън и не изпитвам желание да пия кафе/кола.
храната:
6:00 3 бъркани яйца със 400г патладжани +домати,30г мед
13:00 120г телешко+80г фета+зеленчуци 400г
14:30 домати-2-3 бр
18:00 3 яйца,зелева салата с 1ч.л. зехтин
20.05.10
20:13
Добър вечер,
Отчет за днес:
тренировка:17:30
8 км бягане
залата:тренировка за бедра,ръце,рамене
3 серии по 15//30 сек почивка между повторенията
dumbbell curl-3kg
preacher curl-3kg(w dumbbel)
triceps press-down-19kg
overhead rope extension-9 kg
deadlift-15kg
leg press????
cable abductor/adductor-3kg
стречинг
храна:
8:00 3 яйца +25 г фета+ 200г домати
12:30 200г пилешки дроб със 400г салата(1 ч.л. олио)
15:30 100г пилешки дроб със 50г чушки
20:00 100г пилешки дроб +500г зеленчуци
+ 100мл мляко (пих ройбос който е без кофеин)+нещо от рода на степчетата
може би към 5 л течности
Калориите са ми ужасно малко-по-малко от 1400.Но ми е много трудно да ям повече,просто не ща да насилвам нещата.Като се храних едно време с ш*т неща сега и от малкото качествена храна се засищам.Засега ще гледам качеството да е наред, а той апетита ще си дойде от само себе си.
21.05.10
18:08
казано от Вента на 21.05.10, 14:29:
Защо избягваш кофеина?
Ами опитвам се да се храня максимално естествено,а кофеина общо взето няма хранителна стойност и затова.Също аз често изпадам в състояния тип 7-8 кафета на ден,и това разбърква съвсем кортизола.По-малко кофеин,по- добре,поне така си мисля.
21.05.10
18:28
Привет,
В светлината на горния ми пост,ще трябва да си отбележа черна точка.Три кафета днес.О**ах нещата.Макар че бях планирала да взема кофеинови таблетки щото ще излизам вечерта и иначе няма как да издържа.
За днес:
Тренировка:
1) т.нар. прогресивни отсечки,които са ми любима част,и които хич не умея да правя :(
Идеята е да се правят отсечки като се започне от една комфортна,но така живичка скорост,и след всяка следваща отсечка скоростта постепенно се увеличава -докъде,зависи от самата тренировка и целта й.Е моята цел беше вработвща и така се вработих...че не е истина.
Да не говорим тук е някакво ,лято може би 20-25 градуса,заврях в 14:00 часа
Не направих тренировката както трябва.Аз имам един кусур когато тренирам и се състезавам-да тръгвам от началато все едно някой ме гони
и после да не мога да си завърша тренировката или да се тътря.и днес горе долу така стана,но не мисля да се тормозя защото отсечки не съм праввила от 1-2 месеца и съм загубила преценка и усещане за скорост.Другото е че още ми излиза някаква кашлица с храчки понеже преди месец ме хвана страшен грип,ама тва се надявам да се изчисти скоро :)
самата тренировка:
загрявка:1 км
бегови упражнения
1 км -това беше грешка ,защото го направих прекалено бързо-4:17
4 х 1 км// 45 сек почивка
времена :4:42,4:35,4:31,4:43
Както се вижда последното не го направих като хората имах и фалстарт защото първото беше прекалено бързо.Идеята беше да почна на 4:50 и оттам д асвалям по 8 сек да речем ,4-6 повторения ,ама не се получи.
разгрявка:2 км
общо:8 км(с тоя грешния км)
после в залата: тренировка за гърди,рамене,корем,гръб(леки тежести ,3х 15 повторения по 2 упражнения на мускулна група)
стречинг.
Храна:
Провиних се с кафе както казах .
иначе:
8:00 2 яйца с 1/2с.л. мед и 1с.л. ленено семе+ 1/2 ч.л. олио(нещо като омлет)
10:30 същото като погоре
11:00 50г сйомга+20г кекс+ 200г зеле+ моркови
16:30 125 г сйомга+ 300г зеле+моркови
17:30 125 г сйомга+300г зеле + моркови
За деня :1 с.л. олио към салатата+ 1 чаша мляко за кафетата
Сега излизам на някакво club partay което се очаква да продължи 10 часа...а утре трябва да ставам в 10 ,за да се видя с тренера и ще бягам до там...тренировка за издържливост :)
Приятна петъчна вечер :)
Мнението беше редактирано от hill_runner на 21.05.10 18:32.
24.05.10
08:33
Добро утро,
Крайно време е да се отчета.
след 10-часов парти на петъка срещу съботата,и прибиране в нас в 5:30-айде в 9:30 аларма за тренировка.беше...интересно :-)
Времет тук е жега и ям плодове доста особено като съм навън-разбирай тренировка.
Тренировка 21 май:
09:40 бягане 2х 6 км(почивка стречинг)
Тренировка 22 май
08:00 дълго бягане -15 км
Храна 21 май:
може би едно кило ябълки след оная тренировка
фреш от портокал
14:00 200г херинга+300г зеленчуци
17:00 2 портокала
21:00 200г херинга + зелева салата
Храна 22 май
07:00 2 яйца,1 с.л. ленено семе,+ 1 ч.л.мед
11:00 0.5 кг ябълки(след бягане :-) )
14:00 150г пилешки дроб+салата
17:00 шопска салата +20 г сирене
21:00 150г пилешки дробчета+ салата
Та това общо взето.Днес има малко фън тренировка з акоято ще пиша после.Бтв след тия изпити гледам да стоя малко по-малко пред компа и затова писането в дневника ще е на по -големи интервали.Приятан и успешна седмица
:-) :-)
28.05.10
13:44
Привет,
Не съм се разписвала отдавна но то и н се случват интересни неща в тренировъчен план...всъщност едно интересно нещо-на 17 юли ще участвам на първия си ултрамаратон-64 км!!!Като го видях просто не се сдържах,да не говоря че старта е на 15 мин път от нас-е как да не се мотивирам! И маршрута минава през едни готини пътечки,абе кеф!Няма да го бягам за резултат,по скоро да го зидържа.Досега най-дългото ми бягане е било 42.196,така че тва си е един вид чалендж ;-)
Иначе храната горе долу минава по следния начин:
До към 14:00 някъде ям към 1 кило плодове + 50-100г ядки-свикнах покрай топлото време да не ям много сутрин и така ми понася по-добре.
После към 14:00 ям към 200г дроб/риба + 400 г салата
Към 17:00 същотон и това е горе долу.
Вечер обикновено не съм гладна но понякога ям яйце-1 -2.
преди два дена опитах едни сладки вечерта.
Засега се чувствам добре с тоя режим и усещам по дрехите че корема се е поизчистил от мазнини.
ТРенировки:
Ккато казах -ноу акшън:
8-12 км бягане (крос) дневно.
Пия антибиотик заради гърлото защото още имам храчки и не правя никаква интензивност в момента.
Кафето така и не го отказах пия по 1-2 на ден с малко пълномаслено мляко+ захарин.Като си дойда в БГ ще си взема Стевия,тук е забранена :-(
В момента си структурирам бъдещата си програма на базата на тренировъчните методи на Артур Лидиърд,когото много уважаавам и общо взето от една негова книга тръгна цялата ми история с бягането.Така че първата фаза ще е към 10-12 седмици обем-демек много и не -бързи километри.После следва интензивност(по малко ,но по-бързи километри) и накрая специфична подготовка за състезание.Още не съм направила точния план ,гледам какви състезания ще имам та покрай тях да организирам нещата.
Засега чао и приятен и успешен уикенд
:-) :-)
16.06.10
10:46
Здравейте ,Не съм писала дълго ,но точно сега беше момента да си почина от седене пред компа цяла година,и затова прекъснах малко.Сега се връщам ,защото имам нужда да пиша тренировките си,защото ми помага да преценявам какво да правя на следващия ден примерно и как върви прогреса.В момента съм в подготвителна фаза -маратонско кондициониране,и най-важен сега е по-скоро обемът-демек колко а не как(колко бързо) се бяга.Дълги разстояния свински тръсчета демек,ха ха :-) Храната не смятам да я пиша,защото я оправих,храня се чисто по 3-5 пъти на ден,1-2 пъти седмично ям нещо сладко ,че иначе исперквам,но като цяло -меса,яйца,кисело мляко, овес,плодове ,пълн. хляб,зеленчуци,абе само хубави неща.Сега съм в БГ и майка ми готви,животът е прекрасен :–) не спазвам правила ,не оставам гладна ,не преяждам и този начин на хранене определено ми помогна да възстановя сили след адската сесия( за повече бягане) :-) .
Тази седмица :
понеделник - 5.5 км крос по терен с баири
вторник - 10 км крос
сряда -10км крос
Утре ще има малко екшън. бтв в момента не правя ОФП(демек силови неща,коремни упр,поради чист мързел ,но това ще с епояви в скоро време).
приятен ден :-)
21.06.10
09:21
:D Привет,
Пиша какво се случи в остатъка на миналата седмица:
четвъртък: 2км загрявка,бегови упражнения+ стречинг, 7х 120 м ,2 км разгрявка,общо: 6 км
петък:10 км крос
събота : 10 км крос
неделя : “дълго” бягане -15 км
Други тренировки :лицеви+ коремни+ бърпита по 3-4 серии по 20.Тва беше във формата на състезание с брат ми кой ще направи повече серии,иначе нищо нямаше сама да направя.Тук мотивацията я е хванала липсата.
Общ обем бягане за седмицата прибл. 66км -минах летвата на 40 мили седмично,хе хе и се радвам.
Не беше лесно де,особено неделята първите 30 мин бях като утепана.Но при положение че имам това състезание дето са 40 мили само наведнъж...и предпочитам сега да съм утепана отколкото на състезанието.Както казват кенийските бегачи: “Train hard ,win easy .”
Друг извор на мотивация-оня ден четох по гоогле букс части от книгата на една от най-известните американски ултра маратонки-Пам Рийд.рекордорка на 24-часово бягане и първия човек който бяга 300 мили -480 км без да спи.Майка на две деца.Ясно е че има някакъв зоб в цялата работа макар че кактоо и да е,такива постижения без психическа нагласа едва ли би се постигнала дори и с най-добрата химия.
Две неща ми направиха впечатление:
1) Тя казва ,че не бяга да речем 100 мили на състезание,ами бяга една миля 100 пъти.
Може да звучи малко безмислено,но за човек който се състезава редовно това несъмнено звучи доста правилно.Аз лично се замислих за собствената си нагласа.Например аз като имам 10 км състезание ,тръгвам в началото бодро после към знака за 4 км имам лека умора,която обаче все още успявам да преодолея,и вече на 5-6км е голямата мъка:идва една паника:леле 5 км остават половината състезание а аз вече съм парцал кво ще правя.И тогава идва мотивацията -дай да се стегна да не се излагам тук;идва страхът от провал,и някак си стискам зъби,особено пък ако някой ме изпревари ме хваща яд и криво ляво успявам да добутам състезанието с прилична скорост и дори да си направя лично на разстоянието.Като си дадох сметка за това мислене тип “подгонен заек” и ми стана ясно как така ‘много тренирам,пък на състезание...”
Когато човек има нагласа тип: “В момента бягам 1 км/миля.тРябва да я направя като хората” и не мисли колко му остават,това е съвсем различно.Казвам го защото съм имала едно такова състезание на 10 км на писта.За жалост това мислене не ми беше станало свойствено по-нататък . Просто идеята е човек да си изработи стратегия-разделя състезанието на микрофази,да си каже с каква скорост ще бяга в бяга във всяка една от тях и най-важното:да мисли в настоящата фаза.Демек не -леле остават ми още толкова много какво ще правя аз сега се мъча пък после ще се мре съвсем,ами да си каже:искам да избягам подобаващо тази фаза/км/миля,пък останалото е за после(и не е за мислене)
Ще се опитам в следващите 6 месеца да работя над това.
2)Тя твърди че никога не поставя конкретни цели и граници ,които иска да следва.нещо като “неограничените човешки възможности”.Демек тя твърди че хората се фокусират как да бягат 10 км за ,да речем,36:53 и следват това и тренират за това ,после го бягат на състезание и го постигат,но всъщност не зняат че могат много повече и че факта че поставят цели ги лимитира.С това не съм напълно съгласна:ами аз например едва ли някога ще бягам маратон под 2ч30мийн да речем, и това го знам,защото има физичски закони все пак.От друга страна пък съм имала следния сценарий няколко пъти:и когато съм преследвала бясно да постигна определено време на определено състезание ,съм се проваляла,като примерно спра на състезание тои не завърша.След това отивам да орева света,почвам да тренирам едно такова безразборно и несистемно,реша че съм безнадежден случай и отивам на следващото състезание с нагласата каквото стане ,при което се получава точно резултата ,който съм искала да постигна.Може би тук идеята е не в това дали има или няма цел,а как я следваме.Когато нещата се доведат до мания нищо хубаво не се постига.
Цял роман написах ,ама така е сега.
Лека и успешна седмица/почивка!
:D :D :D :D
Здрасти, интересни наблюдения имаш :) На мен любимото ми на състезание е отначало да тръгна нормално, да не се силя много, мааалко по-нататък конкуренцията окапва от силния старт, после аз задминавам с леко спринтче, конкуренцията капва психически и от там насетне карам отпред с моето си темпо, разбирай правя си кеф. Е, не винаги това се случва де :)
И съм абсолютно съгласна, че на състезанията човек не трябва да се сили много, защото преминаването в анаеробен режим изиграва много лоша шега при маратонски дистанции. (headbang)
казано от hill_runner на 21.06.10, 09:21:
Други тренировки :лицеви+ коремни+ бърпита по 3-4 серии по 20.Тва беше във формата на състезание с брат ми кой ще направи повече серии,иначе нищо нямаше сама да направя.
И? Кой спечели :D
А ти идваш ли си понякога в България?
Поздрави :)
25.06.10
15:23
Привет,
Ами Нели в момента съм в БГ и съм тук от около 3 седмици и тъкмо утре щ заминавам.В състезанията с брат ми засега аз бия щото той е малък-на 14 и не тренира(изпити в 7 клас) и ако продължи да не тренира ще стане много гърчав и затова се мотивираме взаимно.Очаквам обаче догодина той да бие.
Иначе това за бавния старт в състезанията за издържливост няма по-голяма истина.И аз съм имала единични случаи ,когато съм бягала така-демек повече мозък по малко крака и най-якото като накрая всички са окапали и ти доволничко си ги задминаваш,ей тва е супр усещането :)
Иначе работно-седмичен отчет:
Понеделник: 9 км крос(много заспал)
Вторник: 10 км (и то същия)
Сряда: 5.5 км по баирен терен(идеята е да стане по-”живичко”,ама съвсем замря)
Четвъртък:15 км дълго (състезание с охлювите)
Петък: 8 км (съвсем зле).
СЕдмицата беше тотално филмираща-всичко уж се бяга ,ама толкова некачествено и бавно че не е истина.Оня ден ходих в Южния парк з адългото и бях приятно изненадана направили са фитнес уредчета там където се минава на главната пътека и имаше разни хора да се пробват да правят упражнения.Мн добро нещо е според мен,макар че едва ли бих отишла там да карам велошергометър,но имаше разни други работи също -раменни преси етс.За мой срам нищо не пробвах,реших че бягането ми стига (тц тц тц).
От понеделник си ходя на Глазгоу там поне знам че влеза ли във фитнеса ще ме е срам да ме гледат другите как се мързеливя.Само бягането няма да ми постигне целите.
Утре пътувам няма как да бягам а за неделята планирам още един свински тръс -10км.
Весел и спортен уикенд на всички х х
Мнението беше редактирано от hill_runner на 25.06.10 15:24.