Проблемите в програмата при застой

28.12.09
08:09

Кагато имаме признак на застой и не растем какво трябва да правим ?
Да починем за около седмица?
Да сменим упражненията?
Да сменим тренировъчната програма?
Да приемем супелемент?
Да сменим хранителния режим?
или нещо друго дайте съвет плс ???  :(

Темата беше редактирана от Julius на 28.12.09 08:09.

Има различни причини за застоя и оттам различни начини за реагиране.
Най-често срещаният е суперменският застой. При него начинаещият, който е окрилен от първоначалните добри резултати, прескача месеци и години в развитието си и се хвърля на сплитове за напреднали. Решението е просто, но изключително трудно, защото бие здраво по егото - връщане на програми според стажа. Обикновено обаче изходът се търси в добавките, разрешени или пък не чак толкова легални...
Подобен на него е застоят вследствие на бързане с добавките. Те си имат време и се приемат точно за излизане от обикновения застой. Начинаещ с 4 месеца стаж, който вече е минал 2 креатинови матрици и 3 вида азотни буустери просто сам си е спрял развитието.
Обикновеният застой се среща много по-рядко. Той си е нормално следствие на тренировъчния процес. Дори програмата да се сменя често, да има ‘deload’ седмица и т.н., винаги се стига до застой. Тогава се опитва някой по-специален тренировъчен метод (дроп-серии, гигантски серии, предварителна умора...) или пък се преминава в цикъл за оформяне и релеф. Ако трениращият си е тренирал чисто - тук идва мястото на добавките.
И, разбира се, не може непрекъснато да се расте. Тялото също има нужда от почивка, пък и малко релеф и издържливост не са излишни ;)

28.12.09
18:43

казано от Oranje на 28.12.09, 08:25:

Има различни причини за застоя и оттам различни начини за реагиране.
Най-често срещаният е суперменският застой. При него начинаещият, който е окрилен от първоначалните добри резултати, прескача месеци и години в развитието си и се хвърля на сплитове за напреднали. Решението е просто, но изключително трудно, защото бие здраво по егото - връщане на програми според стажа. Обикновено обаче изходът се търси в добавките, разрешени или пък не чак толкова легални...
Подобен на него е застоят вследствие на бързане с добавките. Те си имат време и се приемат точно за излизане от обикновения застой. Начинаещ с 4 месеца стаж, който вече е минал 2 креатинови матрици и 3 вида азотни буустери просто сам си е спрял развитието.
Обикновеният застой се среща много по-рядко. Той си е нормално следствие на тренировъчния процес. Дори програмата да се сменя често, да има ‘deload’ седмица и т.н., винаги се стига до застой. Тогава се опитва някой по-специален тренировъчен метод (дроп-серии, гигантски серии, предварителна умора...) или пък се преминава в цикъл за оформяне и релеф. Ако трениращият си е тренирал чисто - тук идва мястото на добавките.
И, разбира се, не може непрекъснато да се расте. Тялото също има нужда от почивка, пък и малко релеф и издържливост не са излишни ;)

Аз лично тренирах много интензивно и не взимах добавки. Мисля че преуморявах мусколите защото тренирах 6 дни в седмицата + 20 мин кардио по 2 часа и 30 мин ми беше тренировката. И моят въпрос е сега с тази програма (новата)  и добавка протеин на Сейвеишън и надявам се пълноценно хранене да избегна застоя (тренировъчната програма храненията и вси4ко останало по долу в профила ми)
Дневник -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41845/P0/

28.12.09
19:00

Готина терминология си вкарал, Oranje.
Е, точно преди няколко минути, гледах дневника на julius. Определено си го уцелил в точка 1.

Aко много държиш да тренираш по сплит, ето това не е лошо: http://www.bb-team.org/workout/1290/
И гледай, тренировката да не ти е 2часа и половина, а не повече от 1 час. :)

28.12.09
21:10

казано от С7АЛК3Р на 28.12.09, 19:00:

Готина терминология си вкарал, Oranje.
Е, точно преди няколко минути, гледах дневника на julius. Определено си го уцелил в точка 1.

Aко много държиш да тренираш по сплит, ето това не е лошо: http://www.bb-team.org/workout/1290/
И гледай, тренировката да не ти е 2часа и половина, а не повече от 1 час. :)

Мерси, много :)

22.05.10
11:40

За да не пускам нова тема ще попитам тук отново. От изпълнение на  базови упражнения САМО, може ли да се стигне до застой и да няма мускулен растеж. И ако се изпълнявам едни и същи коремни преси може ли пак да се стигне до застой при корема ?
Пример: Ако се изпълнява само тилен лег повече от 5 месеца, а не се смени с полулег или от обратен наклон.
:)

Мнението беше редактирано от Julius на 22.05.10 14:54.

22.05.10
19:54

Застой не се получава от упражнения или друго,а от липса на условия за развитие - или недостатъчно храна,или недостатъчно време между тренировките,през което да се развиваш.

При толкова много теми за застой аз все още от никоя не разбрах какв оозначава застой всъщност.

24.05.10
00:11

При мен застоя е от съвсем друго- Липса на сън!!! А когато спа,въобще не е качествен! Работя само нощни смени,по 12 часа! През деня спа адски трудно и се будя с пъти! От година си стоя един и същ на килограми и раМери! Храня се много добре, позволявам си и протеин, и други добавки понякога! Към химия не съм посягал Никога!Тренирам  през 2 дни... 2 тренирам,  2 почивам! Сменям упражнения,ъгли,въртя ги... Какво ли не. Просто безсънието ме мачка и стоя един и същ! :(((

24.05.10
05:29

А опитваш ли просто целенасочено да вдигнеш работните тежести? Обикновено това оправя нещата :)

24.05.10
09:26

Когато не става - не става. Това е закон.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1