23.05.10
10:22
Здравейте, тренирам от 6 месеца - 3 пъти в седмицата и за лятото мисля да разообразя малко тренировката
какво мислите за този 4 дневен сплит.
два дена се тренира два се почива.
Ден 1 - гърди + корем
Повдигане на щанга от полулег
Повдигане на щанга от лег
Кофички
Флайс / кросоувър
коремни преси
повдигане на краката от лег
бокс - 15мин
Ден 2 - ръце
Бицепсово сгъване с прав лост
Сгъване с дъмбели от полулег
Бицепсово сгъване с крив лост тесен хват
“21” за бицепс
трицепсово разгъване на горен скрипец
френско разгъване
повдигане на щанга от лег с тесен хват
“21” за трицепс
20 мин велометър
Ден 5 - гръб + трапец + корем
набирания
придърпване на горен скрипец
гребане с щанга
гребане с дъмбел/придърпване на хоризонтален скрипец
повдигане на щанга за трапец
коремни преси
повдигане на краката от лег
бокс 15 мин
Ден 6 - рамо + крака
клек
бедрено разгъване
калф машина за трапец
повдигане на щанга/дъмбели зад врат
повдигане на щанга пред врат
вертолет
повдигане на дъмбели встрани
упражнение за задно рамо на смит машина
20 мин велометър
Колкото до сериите и повторенията първото упражниение за деня го правя в 4 серии всички останали в 3. Повторенията - колкото се може повече, но да не се стига до пълен отказ ( освен в последните серии)
Темата беше редактирана от Pavlov на 23.05.10 10:22.
За трениращ от 6 месеца имаш:
- повече от необходимия брой упражнения за гърди - поне 1 излишно
- повече от необходимия брой упражнения за бицепси и трицепси - поне по 1 излишно за всяка от двете групи
- адски много упражнения за рамо - и 2-3 да махнеш няма да сбъркаш
Като добавим към това липсата на упражнения за крака и не особено добрият избор на упражнения за гръб ...
Отделно, че “15 минути бокс” може да го измисли само човек, който не е тренирал (или не достатъчно) бокс, и това ме навежда на съмнения какъв точно ще да е този 15 минутен бокс.. и понеже имам представа какви идеи им идват на хората да си кажа - с тая работа можеш да се контузиш. Или го тренирай с някой който разбира, или карай велоергометър - това е спорт, а не “кардио”.
Като цяло, моят съвет е да измислиш нещо друго.
Бокса като кардио не ти го препоръчвам.Според мен изгаря мн мускул а не толкова мазнини.И съм останал с впечатление,че много разваля сепарацията на мускулите(но това не бих могъл да го докажа).
благодаря ви за мненията ето и малко разяснение от мен
да, тренирал съм бокс много малко (2 пъти само) - 15 мин бокс имам предвид 15 минути блъскане по крушата и имам човек, който “разбира”
по принцип тренирам от няколко години ( малко след като се регистрирах тук), но от 6 месеца не съм прекъсвал.
4 упражнения за гърди мисля че не са много - за другите съм съгласен: за рамото ще махна 1-2 упр и “21” за бицепс и трицепс
колкото до краката ще добавя лег-преса след клека
Поздрави :)
казано от Николаи на 23.05.10, 11:44:
Бокса като кардио не ти го препоръчвам.Според мен изгаря мн мускул а не толкова мазнини.И съм останал с впечатление,че много разваля сепарацията на мускулите(но това не бих могъл да го докажа).
Какво означава сепарация на мускулите? Просто съм тренирал бокс и ми стана чудно, пък може и да ти помогна да го докажеш :D
Под сепарация се разбира ясната разделителна линия между свързаните мускули. Ясна сепарация между мускулите(насечени мускули).
Дефиницията се отнася за отделните детайли на всеки отделен мускул.
Преценява се мускулнуто развитие като се следи за сепарацията между мускулните групи.
24.05.10
20:41
Пауърлифтърите са без изразена сепарация. Сеш ли се?