Съвет за изгаряне мазнините по корема

25.05.10
14:50

Здравейте, тренирам 3 пъти седмично от ноември месец, през февруари до март пих Ultra Whey Pro на Universal Nutrition, а през април - Serious Mass на Optimum Nutrition, при което качих мускулна маса, но качих и съпровождащите мазнинки по корема. Сега се чудя как да ги сваля, че моренце идва. Попринцип правя стандартната тренировка за деня + 5x20 коремни преси (краката и гърдите се срещат, не знам името на този вид) на края, често правя и 10 минути велоаргометър, като рядко падам под скорост 100. Та така - конкретния ми въпрос е как да променя тренировката си, за да сваля възможно най-много мазнини за най-кратък период. Мерси предварително !

Темата беше редактирана от a king на 25.05.10 14:51.

25.05.10
16:09

Здравей! Има доста теми по този проблем. Трябват ти кардио + подходяща диета. За кардиото препоръчвам HIIT 4 пъти седмично. За диетата, трябва да съобразиш с твойте нужди. Разнообразие има, така че си харесай нещо и започвай. За повече информация потърси другите теми по този въпрос.

25.05.10
20:24

Потърсих чрез търсачката горе вдясно за това HIIT, но не намерих какво точно е и как да го изпълнявам. Забравил съм да напиша, че съм на 17 години, висок съм 192 сантиметра и тежа 89 килограма

26.05.10
09:18

Заеби коремните,те не свалят мазнини.Тичане примерно 3х в седмицата,най-добре е сутрин на гладно,ама като си ученик едва ли,така че когато можеш.Хранителен режим му е майката обаче,без него си за никъде,каквото и да правиш.Ако не ти се тича можеш да скачаш на въже,плуване,колело по 1 час и такива ми ти работи.За страничните коремни мускули бих ти препоръчал тва упражнение,дето се накланяш настрани с тежест,не му знам името,но при мен действа блажко.
Успех

26.05.10
20:52

казано от omeganet на 25.05.10, 16:09:

Здравей! Има доста теми по този проблем. Трябват ти кардио + подходяща диета. За кардиото препоръчвам HIIT 4 пъти седмично. За диетата, трябва да съобразиш с твойте нужди. Разнообразие има, така че си харесай нещо и започвай. За повече информация потърси другите теми по този въпрос.

HIIT не го препоръчвам, защото като си намалиш въглехидратите (основния източник на енергия в тялото), тялото ще почне да използва мускулите ти за енергия и те ще спаднат! Същото се отнася за плуването. Препоръчвам ти да бягаш бавно и продължително около 30-40 мин (гледай да можеш да говориш докато бягаш, ако не-можеш значи трябва да намалиш скоростта).

Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 26.05.10 20:53.

26.05.10
20:57

По тази логика недей и да тренираш в залата, за да не ти спаднат мускулите :lol:

26.05.10
21:04

Върви по която логика искаш. Пък нека да видим колко КГ мускул ще свали като прави прослувутото HIIT…и колко КГ мазнини ще изгори

26.05.10
21:14

Ти ли ще го мериш, за да видим? ;) Аз лично бих му препоръчал да не се занимава изобщо с кардио.

26.05.10
23:56

Е това скорост 100 малко ме озадачи  :-)  ,сигурно имаш предвид RPM(оборота) ,чееееее ако караш със 100 км/ч велоЕргометъра(това,което си написал звучи като пособие от селското стопанство :) ,макар че вероятно е печатна грешка) ще спечелиш хиляди сърца и без перфектна коремна преса :).
А сега сериозно.... увеличи кардиото до 25-30 мин(най-добре сутрин на гладно,всеки 2ри ден), води се от пулса (по стандартната формула) за темпо и степен(на която въртиш).Коя е стандартната формула за пулс.....?  65-75% от 220 минус годините ти.Диетата ти трябва да е с лек енергиен дефицит.Въглехидратите да са намалени до около 2 гр/кг тел. тегло.Протеина константно висок(за да не гориш мускули), мазнините 1 г/кг тел. тегло(до 80-90% ненаситени,т.е. растителни).Възможно най-много мазнини за най-кратък период от време ще изгориш... ако успееш по оптималния за твоя метаболизъм начин да приложиш съветите,  дадeни ти по-горе.Поздрави!

Мнението беше редактирано от малкия113 на 27.05.10 01:25.

27.05.10
08:12

HIIT ще ти е трудно да го намериш ;)
Може би, ако опиташ с HEAT, резултатът ще е по-добър :)

Разбира се можеш да заложиш и на доброто старо бягане, лесно и евтино, слагаш маратонките и припкаш 5 км дневно.
и last but not least внимавай какво слагаш в устата... :)

27.05.10
08:17

казано от Taranis на 27.05.10, 08:12:

HIIT ще ти е трудно да го намериш ;)
Може би, ако опиташ с HEAT, резултатът ще е по-добър :)

HIIT = High Intensity Interval Training ;)

27.05.10
08:26

HIIT = High Intensity Interval Training
Вай.. тук в Ческо само HEAT имаме.. но благодаря за поправката :)
Засрамих се

Мнението беше редактирано от Taranis на 27.05.10 08:44.

27.05.10
17:54

Благодаря Ви за отговорите, най-много ми хареса на малкия, но не можах да разбера дозите на хранене, по начина по който са написани. Поздрави :)

27.05.10
18:24

казано от a king на 27.05.10, 17:54:

Благодаря Ви за отговорите, най-много ми хареса на малкия, но не можах да разбера дозите на хранене, по начина по който са написани. Поздрави :)

Няма проблем, уточнявам веднага  :) .Не съм дал конкретни примери за отделни хранения, защото няма описана дневна диета.Като обобщение мога да те посъветвам да се храниш през 3 часа. Да изтеглиш въглехидратите по възможност в първите няколко хранения, като се стараеш да не превишават 50 гр на хранене.Протеина по равно разпределен между всичките,също както и мазнините, които не трябва да превишават 15 гр на хранене(с изключение на храненията преди и след силова тренировка-ако има такава,когато не се препоръчват мазнини).Успех!

Мнението беше редактирано от малкия113 на 27.05.10 18:24.

27.05.10
19:31

казано от Петко К на 26.05.10, 21:14:

Аз лично бих му препоръчал да не се занимава изобщо с кардио.

27.05.10
19:40

Може ли само да попитам,какво му е лошото на кардиото?

27.05.10
19:43

Лошо не знам дали има, но ти пък обясни кое му е хубавото ?

27.05.10
20:13

Ами има си цяла статия за всичките плюсове които носи каквато и да е кардио дейност.Не се заяждам или нещо подобно просто ми е интерестно.А лично за мен след като тичам 15 мин,бързо темпо,целия ден ми е изпълнен с енергия и добър тонус.Може би,просто обичам да тичам. :)
По-здрави!

28.05.10
06:58

казано от Андриан К на 27.05.10, 20:13:

... за мен след като тичам 15 мин,бързо темпо,целия ден ми е изпълнен с енергия и добър тонус...

и аз съм така... Мин 2 дни в седмицата трябва да тичам сутрин!

Въпросът не е как се чувстаме след тичане, а друг - вижте първия пост :)
На запад съм виждал хора да тичат дори и след полунощ. Хиляди стават сутрин по-рано, тичат, правят закуска на себе си и семейството...и после отиват на работа. И се чувстват прекрасно. Не все от тях има плочки обаче!
Който иска да извади плочките трябва да си направи храненето според целта. Оттук нататък е въпрос на личен избор дали ще е ХИЙТ, доброто старо кардио, комплекси за издържливост, кросфит комплекси, комплекси за силова издържливост, комбинация от тези до тук или...нищо.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 28.05.10 07:22.

28.05.10
07:31

казано от Draken на 28.05.10, 06:58:

казано от Андриан К на 27.05.10, 20:13:

... за мен след като тичам 15 мин,бързо темпо,целия ден ми е изпълнен с енергия и добър тонус...

и аз съм така... Мин 2 дни в седмицата трябва да тичам сутрин!

х3

28.05.10
10:14

Ето иформация от bodybuilding.com - “Now that you know how much you should be eating, we’ll talk about what you should be eating. A simple rule to bulking is the 40/40/20 ratio. This is your body’s nutrient requirement to add muscle mass and minimize fat gain.

The breakdown of your total calories is:

* 40% from protein
  * 40% from carbohydrates
  * 20% from fats

You may be thinking, “Almost 1/4 of my food is fat! Are you kidding?” Fats are actually very important to your diet as they play a key role in hormone production and many other cellular activities within the body, so don’t skimp on them.

Make sure they are healthy fats and that you add small amounts of fat to each meal. A quick and easy way is to add some olive oil to a few meals to bump up your overall calories with some good healthy fats.”

Примерно си 70 кг което е равно на 153 lbs, трябва да се яде:
Calories: 1530-1836 kcal
Protein: 153г-184г
Carbs:153г-184г
Fats:34г-41г
на ден.

Това е подобно на поста на Малкия. Успех! :)

28.05.10
10:31

Благодаря ви много на всички. Ще се постарая да следвам дадените указания !

28.05.10
11:41

казано от Daywalker на 26.05.10, 09:18:

Заеби коремните,те не свалят мазнини.Тичане примерно 3х в седмицата,най-добре е сутрин на гладно,ама като си ученик едва ли,така че когато можеш.Хранителен режим му е майката обаче,без него си за никъде,каквото и да правиш.Ако не ти се тича можеш да скачаш на въже,плуване,колело по 1 час и такива ми ти работи.За страничните коремни мускули бих ти препоръчал тва упражнение,дето се накланяш настрани с тежест,не му знам името,но при мен действа блажко.
Успех

правилно, започвай бягане, това му е майката

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1