Съвети и имнения за прграма

25.05.10
19:26

Здравеите.
От около 4 месеца тренирам.Бих искал да се допитам до вас за мнение за програма която използвам.
Посещавам финес  окло 3-4 пъти седмично.Разпределил съм упражненията така:

ден-1
*Гърди
-Повдигане на щанга от тилен лег-12/10/8-40/45/50
-Повдигане на щанга от полулег10/10/10-30кг
-Пек-дек
*Гръб
-Придърпване на вертикален скрипец-12/12/12-45кг
-Придърпване на долен скрипец12/12/12-30кг
*Корем
-Коремни преси-5*20
-Повдигане на краката-3*20

ден-2
*Бицепс
-Скотово сгъване-12/10/10-15кг/20кг
-Бицепсово сгъване с дъмбели12/12/12-9кг
*Трицепс
-Изтласкване на щанга от лег с тесен хват-8/8/8-35кг
*Придмишница
-Сгъване за предмишници с дъмбел-10/10/10-6кг(за всяка ръка)
*Корем
-Коремни преси-5*20 с максимален наклон
-Повдигане на краката-3*20
ден-3
*Крака
-Бедрено разгъване-15/15/15-35кг
-Разтваряне на Абдуктор машина-20/20/20-35
-Клякане с щанга-12/12/12-40кг.
*Корем
-Коремни преси-5*20
-Повдигане на краката3*20

От както тренирам се храня  : закуска-2 яица+кофичка кисело мляко,около 10 една ябълка,за обед 250/300гр. месо + кисело мляко+1 филия пълнозърнест хляб.Вечерята-салата+200гр. месо +плод и около 10 часа 1 кофичка кисело мляко.
Висок съм 1,73 и съм 72кг ,16год.

Въпросите ми са-правилна ли  е програмата ми  и адекватана ли е.Същто важи и за храненето,+ ако имате някаква идея как да разнообразя обедното меню.

Крайната цел  е да развия и оформя тялото си.Срок не съм си поставял.
Ще съм благодарен на всякакви мнения и коментари по темата!

П.П.Има ли смисъл да взимам “химия”,и по конкретно суроватка или АК.Какви ще са ползите от взимането им и имат ли отрицателно влияние в/у тялото.

Темата беше редактирана от wise guy на 25.05.10 19:27.

26.05.10
06:55

По добре раздели тялото на 2:горана и долна част тренирай 4 пъти в седмицата 2 пъти долна и 2 пъти горна.
Махни тази премишница,а включи раменете,освен това измести клека като първо  упражнение.

26.05.10
16:21

Не е ли много тежко в един ден гърди и гръб? По-нататък можеш да сложиш за гърба хиперекстензии и гребане с дъмбел. Ден 2 може да започваш с трицепса и като второ упражнение да сложиш разгъване на скрипец. След това за бицепс може да започнеш с дъмбелите и след тях скота.Следват предмишниците и корема.И в ден 3 първо упражнение трябва да е клякането със щанга,едва след това бедреното разгъване и Абдуктора.След още 2-3 месеца можеш да прибавиш в ден 3 и упражнения за раменете.

27.05.10
08:23

ЗдравеЙ
Според мен програмата ти не е много правилно разпределена.
Може би трябва да се консултираш с, който ти я е съставил, ако не си я списал сам де ;)

Чисто теорично мога да ти предложа да разделиш тренировките на:
Вариант 1 - 3 дни в седмицата цяло тяло
Вариант 2 - 3 дни сплит :
1. Гърди + Трицепс
2. Гръб + Бицепс
3. Крака + Рамо

27.05.10
10:50

Сам съм си я съставил.Точно за това се интересувам дали е правилна.
Това ли е най-правилния вариант(@taranis) :
1. Гърди + Трицепс
2. Гръб + Бицепс
3. Крака + Рамо
Като тренирам 3 дни в седмицата?
Мерси!

27.05.10
11:08

Най-правилния едва ли, просто един от многото възможни. Може да смениш местата на бицепса и трицепса.

27.05.10
11:34

както отбеляза Петко К, един от многото възможни.
Най-правилният ще трябва да си го намериш сам.
За мен по-подходящ е гърди-трицепс, гръб-бицепс, но много спортисти предпочитат другия вариант.

27.05.10
12:39

А можеш да си тренираш гръди, гръб и крака по отделно, като изключиш ръцете от програмата и намалиш броя на другите упражнения.

Например две упражнения за гърди и две за корем. Три упражнения за крака и две за прасец. Три упражнения за гръб и едно за средно рамо.

Нещо такова:
1:
Горен лег, кофички, молитва, коремни
3:
Клек, сгъвания, разгъвания, прасец от стоеж, прасец от седеж
5:
Набирания, мечка, тяга, разтваряне за средно рамо

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1