25.05.10
19:07
Здравейте!
Значи аз съм на 16 години 65кг,173 см висок.Имам стаж 6 месеца.КАто цяло не съм дебел,но имам мазнина по корема и по-малко по гърдите,а ръцете и краката са ми сравинетлно слаби.До сега нямах определена диета(може би нещо като НВД) и свалих около 5 кг и качих 3 кг ММ.Но сега искам да натрупам ММ по ръцете и краката и да оформя гърдите,но как да стане това?
1-да започна тренировка за релеф+кардио+нвд и след това режим за ММ
2-да започна да се храня повече (ВВД) и сплит (3 дневен) и след това чистене
или както аз мисля да направя-Да си правя сплита,да си ям повечко,но да правя кардио.
Въпроса ми е дали ако правя кардио когато съм на режим покачване на ММ това ще ми попречи на качването?
Кардиото е -10-15 мин ХИИТ колело СЛЕД тренировка
или СУТРИН, преди закуска,около 15-20 мин тичане на стадиона с уерено темпо.
Та как мислите какво да правя и кардио ще ми навредяи ли на режима на ММ.
В крайна сметка искам да кача 5 кг и да изчистя поне 70% от мазнините
ДАно сте ме разбрали и благодаря за отговорите по въпросите!!
п.п. Съжелявам,че зададох толкова въпроси,но просто съм на кръстопът и незнам какво да правя :(
Темата беше редактирана от NeverBeckDown на 25.05.10 19:10.
26.05.10
08:38
нуждаеш се спешно от натрупване на качествена мускулна маса, ако искаш да изглеждаш добре в дългосрочен план(а не за лятото).
препоръката ми е стабилни количества чиста храна, здрави тренировки и търпение.
Успех!
26.05.10
16:47
казано от e_s_n на 26.05.10, 09:45:
казано от Miro Gi4ev на 26.05.10, 08:38:
нуждаеш се спешно от натрупване на качествена мускулна маса, ако искаш да изглеждаш добре в дългосрочен план(а не за лятото).
препоръката ми е стабилни количества чиста храна, здрави тренировки и търпение.
Успех!Въпреки че си 65 кг на 173, щом отбелязваш че имаш мазнини в повече по определени места, ВВД може неприятно да те изненада и да не качваш точно каквото искаш. Така че помисли върху горния пост..
Да така е.. аз затова питам-ако бях сигурен нямаше да я пиша тази тема,но в крайна сметка още се двуумя
Мнението беше редактирано от NeverBeckDown на 26.05.10 16:48.
27.05.10
15:23
Други менения ?
28.05.10
08:56
Помисли си добре какво искаш от тялото си, колко килограма ММ искаш да натрупаш и т.н. Бих ти преопоръчал да почнеш програма за сила,която от своя страна ще ти качи някой друг килограм,а и ще ти помогне в бъдещето ти развитие.За храната бих ти дал основни насоки като това да си разделиш храненията на 4-5 пъти на ден.3 от тях са основни.
1во хранене -сутрин - 1 банан,4-5 яйца,100-200 гр извара
2ро хранене-след тренировка - протеинов шейк ( на прах или просто сложи 3-4 яйца,1 банан,мляко и малко захар в шейкър и го направи на шейк)
3то хранене-1 час след тренировка пилешко/телешко/риба (по избор) и ориз
4то хранене-2-3 часа след 3тото хранене-протеинов шейк
5то хранене- 18:00-19:00 салата(домати,краставици,зехтин,риба,яйца) , 200 грама извара
Има и по-добри режими за качване на маса,но ти давам един от мойте да имаш ясна идея върху продуктите,които трябва да поемаш.
Успех!