Проблемен трицепс

26.05.10
22:07

Здравейте проблема ми се съдържа в това, че десния ми трицепс е по слаб от левия.И при мен разликата е значителна.Например с лявата  френска преса с една ръка мога да правя с 10 кг дъмбел докато с дясната ми е трудно с 6 кг и странното е, че не съм левичар.Ако някой е имал подобен проблем и може да ми помогне е добре дошъл.Тренирам от 1 година 181см 79кг 18 години. Мерси предварително!

27.05.10
00:26

Имаш ли разлика в обиколките на 2те ръце и ако да каква ?

АЧ

27.05.10
07:00

BorislavPopov92 и аз съм така, само че левият ми бицепс и трицепс са по-добри от десния бицепс и трицепс. Но това ми казаха, че е нормално. До колкото знам тренирай с еднакви килограми, а не за левата 10, за десната 6.

28.05.10
10:34

Целия проблем на френското може да идва от рамото!

28.05.10
21:24

Разлика има, но не е голяма най-много 1см ако не и по малка.achkos ако тренирам и двете ръце с еднаква тежест тогава няма да тренирам лявата пълноценно и един вид ще и забавям растежа и развитието и.Аз не искам силната ръка да се изравни със слабата,а обратното ако разбираш какво имам предвид.И Petar Cholakov френското беше просто пример на всички упражнения е така дори и на лежанката(широк хват), която не включва трицепса толкова много.

01.06.10
16:47

казано от BorislavPopov92 на 28.05.10, 21:24:

Разлика има, но не е голяма най-много 1см ако не и по малка.achkos ако тренирам и двете ръце с еднаква тежест тогава няма да тренирам лявата пълноценно и един вид ще и забавям растежа и развитието и.Аз не искам силната ръка да се изравни със слабата,а обратното ако разбираш какво имам предвид.И Petar Cholakov френското беше просто пример на всички упражнения е така дори и на лежанката(широк хват), която не включва трицепса толкова много.

За съжаление това е начинът на тренировка, избираш еднаква тежест за 2те ръце, защото в противен случай след време ще имаш и сериозна разлика в обиколката на двете. Ако наистина имаш такава осезателна и трайна разлика в силата на двете ръце може би е време да се консултираш със специалист.Нормални са едни 10-15% разлика между силен и по-слаб крайник, но 40% , и аз с липсваща 1/3 от бицепса имам функционален дефицит от 5% в дясната(травмирана) ръка, което означава, че след нараняването съм загубил около 15-20% ,имайки предвид че дясната ми е силната ръка.

03.06.10
20:03

Значи и при мене е нещо такова.Аз също не съм левичар , но с лявата имам повече сила в трицепса, обаче не е чак такава разликата (най-много 2кг). Ако се притесняваш се консултирай с личния си лекар или някой друг и също така прави с еднакви кг и 2те ръце , според мен това е правилният начин ;). По-здрави хехе

03.06.10
21:13

Борко, говорен като цяло, че рамото може да е целия проблем, не само за френското. Както и да е, може да опиташ да намалиш килограмите и на 2-те ръце и да правиш повторенията по-бавно но с много добра форма. Така, мускулът може да свикне с движението и да оравниш силата на 2-те ръце/трицепси. Пробвай варянти и може да помогне нещо, ако не отиди при лекар както каза малкия113. Айде успех! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1