За сваляне на мазнинни

25.03.05
15:31

Здравейте,

Прочетох всички теми във форума относно храненето при сваляне, но не можах да намеря хубав отговор на другия аспект - тренировката. Интересува ме следното нещо - ако човек иска да свали мазнини, кой от следните начини на тренировка би бил най- удачен (да, знам, че за всеки е индивидуално и със сигурност ще експериментирам, за да установя за себе си, но искам съвет - може някой да е минал вече по този път):

1) Да се прави кардио по 30 минути на ден 3-4 пъти седмично;
2) Да се прави кардио по 30 минути на ден 5-6 пъти седмично;
3) Да се прави кардио 30 минути + упражнения 30-40 минути (т.е. всички обикновени упражения дето човек си прави, но с по-малки тежести и съответно повторения + кардио) 3-4 пъти седмично;
4) нещо друго?

Поздрави!

25.03.05
15:37

Ами тренировката не е нужно да се променя, а кардиото го включваш по - самочувствие и по - желание, колкото мислиш, че имаш нужда. Според мен 5 - 6 пъти седмично е много. Основното в случая все пак е храненето.

25.03.05
16:39

Според мен тренировката не трябва да се променя. Можеш да си правиш кардио 5-6 дни в седмицата, но за 15 не повече от 20 мин.

25.03.05
18:53

Др. вариант е да правиш упражненията с по-леки тежести и повече повторения, колкото до кардиото според мен 30-40мин. не повече от 4 пъти седмично :wink:

25.03.05
19:28

[quote author=”Петко К”]Ами тренировката не е нужно да се променя, а кардиото го включваш по - самочувствие и по - желание, колкото мислиш, че имаш нужда. Според мен 5 - 6 пъти седмично е много. Основното в случая все пак е храненето.

Така си е. При някой дава добрирезултати като се прави -

Тренировка:
-30минс кардио/но наистина качествено/
- 40минс упражнение/къде с по високи тежести, къде с по-умерени, според план/
- 5 минс-стрчинг
-5 минс - дихателни

* горе казвам качествено кардио, защото им разни хора, които 5 минути бягат, 5 си бъркат в носа и на 20-тата минута си въобразяват, че са грохнали и почти спират. А най-накрая казват: “Ееее, днеска направо се спуках от кардио, и пак няма резултат”
** Това за стречинга и дихаелните са много добра част от програмата,  въпреки, че 99% от хората ги подценяват жестоко.

RA

25.03.05
22:45

а на какво казвате кардио ... на аеробиката ли и към кардиото само бягане и велоаргометър ли се вкл , защото от всичкото , което прочетох тук се споменава само бягане и въртене
а и втория ми въпрос : бягането или въртенето е по-добро при свалянето на кг

26.03.05
11:45

Хм, този час и половина, дето се получава (т.е. час и 20 минс), не е ли много? Понеже във форума са бяха писали разни неща, че организмът ти до един момент хаби мазнините, а после започва да хаби мускулите - а аз определено не искам да ми се стопяват мускулите. Аз предимно затова питах - толкова дълга тренировка сигурно ли е, че няма да има отрицателен ефект върху мускулната маса? Освен това, кардиото преди или след тежестите е хубаво да се прави, ако наистина е хубаво човек да тренира по час и нещо?

Radioactive: Доколкото съм чел, но не съм пробвал (и в този смисъл не мога да ти дам компетентно мнение), велото е по-добрият вариант от бягането. Това според мен се дължи на факта, че кардиото изисква да се поддържа около 20-30 минути висок пулс - а при бягането 20-30 минути бягане не може да бъде осъществено от кой да е - тоест 30 минути да бягаш без почивка си е трудничко за някои хора с повечко килца в началото, а пък велоаргометъра може да си го регулираш и да го въртиш 30 минути (което е желаният ефект).

Поздрави!

27.03.05
18:54

ехо? някой ще отговори ли?

27.03.05
19:21

[quote author=“newguy”]Хм, този час и половина, дето се получава (т.е. час и 20 минс), не е ли много? Понеже във форума са бяха писали разни неща, че организмът ти до един момент хаби мазнините, а после започва да хаби мускулите - а аз определено не искам да ми се стопяват мускулите. Аз предимно затова питах - толкова дълга тренировка сигурно ли е, че няма да има отрицателен ефект върху мускулната маса? Освен това, кардиото преди или след тежестите е хубаво да се прави, ако наистина е хубаво човек да тренира по час и нещо?
ь
Radioactive: Доколкото съм чел, но не съм пробвал (и в този смисъл не мога да ти дам компетентно мнение), велото е по-добрият вариант от бягането. Това според мен се дължи на факта, че кардиото изисква да се поддържа около 20-30 минути висок пулс - а при бягането 20-30 минути бягане не може да бъде осъществено от кой да е - тоест 30 минути да бягаш без почивка си е трудничко за някои хора с повечко килца в началото, а пък велоаргометъра може да си го регулираш и да го въртиш 30 минути (което е желаният ефект).

Поздрави!

1) Час и половина, ако си направиш нормално натоварването с програма не е изибщо много и няма опасност за нищо. Мускули не се топят туко така, а ако си по мазен, това хич и не го мисли, само ще те “терзае”
2) Кардио прави след трен., като преди тежестите си загрял хубаво.
3) Прави кардио на серии. Тоест бяхане на 3 серии по 10 минс. Мисля, че този вариант е много качествен

4) Абе най-важното е да започнеш да тренираш здраво, а с времето ще се “образоваш” и сам ще почнеш да разбираш кое е добре, кое действа и т.н. Само с теория не става, както и само с практика, междодругото., освен ако не си с ненетика на Бог. :)

УСпех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1