28.05.10
21:28
Гърдите нещо ми изостават.Може би е ген,но все пак трябва да направя нещо по въпроса.Стажа ми е 5 месеца 16години 80кг 178см,38 ръка(след тренировка) и 112 гръдна.Наи много ми изостава горната част.Досега програмата ми е била такава
1.полулег с дъмбели-4по8 с 22кг дъмбели
2.лег с щанга -4по8 с 65кг
3.флаис-4по8- с 15 кг дъмбели
4.кофи-2до отказ
Обаче нещо не ми върви работата.А като цяло качих маса в гърба доста и в краката(те са ми ген попринцип).Обаче с гърдите ще трябва да се пробва нещо по различно при мен май.
Та какво мислите за това
1.Полулег
5-6 серии по 6-8 повторения (почивка между сериите- 2мин)
2. Лег - 4-5 серии по 10-12 повторения (почивка м/у сериите 1.5мин)
3.Флайс-3-4 серии по 12-15 повторения (почивка м/у сериите 1 мин) Идеята е да има два вида натоварване-1.Тежко трениране с много кг.,2.Повторения под постоянно напрежение пълен контрол и контракция. Какво мислите? Като цало гърдите ми имат добра форма но нямат маса.Имат маса в горна външна част и в долна вътрешна.Но не и в горна вътрешна и долна външна.
Темата беше редактирана от PULLUP на 28.05.10 21:34.
Пробвай със супер серии, нещо от сорта:
-Полулег с дъмбели + флайс от лег, дланите нагоре x3
-Лег с дъмбели + флайс от лег, палците нагоре x3
-Флайс от плулег + лицеви опори с ръцете широко x3
-Лицеви опори + флайс от лег + лег с дъмбели x3
Само че не прави това всяка тренировка, а един път в месеца или най-много два пъти. Успех !
ПП: Подбирай тежести, с които можеш да направиш 7-8 повторения и 1вото упражнение в суперсерията не го прави до отказ.
Мнението беше редактирано от П.М. на 29.05.10 09:23.
Тренирай само с дъмбели - започваш с полулег, лег, флайсове ако правиш ги прави само на горна.
29.05.10
11:33
Като вдигаш, гледай да вкарваш повече сила и енергия в гърдите не в ръцете и рамото. (Всичко е между мускула и мозъка и как ги свързваш за да вдигнеш килограмите.)
ПП. Може да звучи тъпо, но е факт!
Когато тринирам с щанга не усещам мн мн гърдите.Усещам ги с дъмбели и със завъртане в горната част от движнението.Май наистина ще мина само на дъмбели.Нещо такова..
1.Полулег с дъмбели-4по8
2.Лег с дъмбели-4по8
3.Флайс от полулег-4по8
Така мисля да тринирам 3 пъти месечно
Как ще е по добре 4по8 или 3по10 като се има напредвид стажа ми?Каква трябва да е почивката м/у сериите 1.5мин?Какво трабва да е темпото на изпълнение на повторението . 2-1-2 ли? Тва задържане от 1 сек къде да е горе или долу?Горе нали?Горе да изпъвам ли лактите или да връщам без да ги заключвам?Общо взето такива тънкости мисля че ми намалят резултатите и трябва да се помисли за тях.
И 1 път месечно да тринирам така...
1.Полулег с дъмбели- 4по8 в суперсерия с Флайс от полулег-4по 8
2.Лег с дъмбели-4по8 в суперсерия с Флаис от лег - 4по8
Така тренировката се получава доста по кратка,но по интензивна в същото време броя на сериите и с 4 повече.Което би трябвало да донесе нужния стрес?Кажете си мнението.Понеделник ще пробвам така.Би трябвало да свърша много по бързо но да изплаша мускола доста повече, нали?
Мнението беше редактирано от PULLUP на 29.05.10 15:31.
Или пък да пробвам с дроп серии.Но как би изглеждала една тренировка с дроб серии?Примерно да я ипълнявам 1 път месечно както съм измислил тази със супер серите.Някои може ли да ми напише една примерна тринировка с дроп серии?
29.05.10
17:22
Прави дроп серии на полу-лега и на лег-а, а другите упражнения като флайс, кофички, пу-оувър си прави 3 нормални, работни серии. Пробвай варянти!
казано от Миsh0 на 29.05.10, 10:00:
Тренирай само с дъмбели - започваш с полулег, лег, флайсове ако правиш ги прави само на горна.
Бате, тва наистина действа ....