29.05.10
13:36
Може ли да споделите кои са най-добрите упражнения за качване на ММ по бицепса, трицепса и рамото /само за мускулна маса,не за оформяне и орелефяване/ според вас
И колко упражнения се правят за маса и колко за оформяне в 1 тренировка ?
29.05.10
17:29
Не-разбирам защо неможеш да се поровиш из сайта или нета и да видиш упражнения за маса...прави си класическите упражнения като френско, горен скрипец, прав с щанга, дъмбели....
Спрете се вече с този термин “тренировка за релеф” - от това няма смисъл. Разликата трябва да е в храната. За рамо - раменни преси (аз предпочитам с дъмбели), разтваряния. За ръцете си прецени сам кое най ти харесва.
Гледай при правилно изпълнение на упражненията, серията ти да е с 8-10 повторения. Не, че с 6 няма да растеш, но като че ли са повече за сила. Не прекалявай с броя упражнения за мускулна група, нито със сериите! Ако и хранителния режим е на ниво “мускулен растеж”, не виждам пречки да качиш маса в ръцете. Някой може да прави други бройки, но аз в момента, с настоящия си начин на живот, големите мускулни групи ги тренирам с 3-4 упражнения, а малките с 1-2. Но аз не съм еталон! Други правят по 4-5 упражнения за голеите МГ и по 2-3 за малките. Тези неща трябва добре да се преценяват с оглед ежедневие, начин на възстановяване (т.е. храна, добавки, сън).
Здравейте, искам да ви попитам дали има проблем ако правя скотово на долен скрипец по някой път, вместо с щанга или дъмбел , за да може да ми се пооформя повече бицепса в долна част, понеже знам че скотовото оформя бицепса в долната му част, а аз тренирам за ММ ?!
Мнението беше редактирано от Юли на 06.06.10 15:39.