Scivation whey protein vs. Scitec 100% whey protein professional

28.05.10
09:41

Дилема ... помогнете, че за скайтек не съм чел много и нямам представа дали е добър... Помогнете да избера 1 от двата

Тенкс! Поздрави

28.05.10
09:54

Scitec много ясно

Мнението беше редактирано от karlo на 31.05.10 17:17.

BO

28.05.10
10:04

Кое викаш му беше ясното ?

Зареди огромната разлика в цената и acesulfame-K в Scitec,аз лично винаги бих избрал Scivation,съмнява Scitec да е с нещо по-добър

28.05.10
10:16

+1 Scitec

28.05.10
10:44

При настоящите цени- твърдо Scivation !

28.05.10
12:51

други мнения ???

28.05.10
14:38

Този Scitec, ако не ме лъже паметта е само концентрат. При това положение, Сайвейшън! Ако и двата са бленд, гледай по-евтиния.

28.05.10
15:08

а можеш ли да ми кажеш каква е разликата дали ще бъде изолат, концентрат или бленда ?

Scitec е само концентрат...и не знам с какво е по-хубав от Scivation,някой ако може да обясни с някакви факти... :)

28.05.10
16:36

И сега някой ако каже, че усеща разлика върху тялото си при прием на концетрат,изолат или бленд - ще го черпя няколко мостри. :)
Лично аз усещам само една разлика между концетрат и изолат - една идея по-добра разтворимост на изолата и по-слаб вкус.
Между бленд и концетрат - трудно да се долови разлика във вкусовите усещания или възстановяването. Говоря за протеини от една и съща марка. Все пак ако се сравняват 2 марки, между вкусовете може да има коренна разлика.

Whey Proffesional съдържа Съставки: ултрафилтриран суроватъчен протеин концентрат, съдържащ лактоглобулин, лактоферин, лакталбумин и протеинови фракции имуноглобулин, вкусови вещества, L­-глутамин, ацесулфам –К, сукралоза, матрица храносмилателни ензими: пепсин, Aminogen®.

Scivation Whey съдържа: whey protein isolate,whey protein concetrat, cocoa powder,natural and artifical flavour, Xanthan gum, sucralose

Като цяло и двата протеина са много добри.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 28.05.10 16:44.

28.05.10
17:33

+ 1 за Scitec

28.05.10
17:59

лично за мен, наличието на ензими е заслужаващо вниманието предимство - +1 за scitec

BR

28.05.10
20:15

В scitec има аспартам,което е голям минус.Предимството на scitec-a e вкуса.

28.05.10
22:00

@Aleksandar Marinov - разликата е холестерол и лактоза, клонящи или равни на нула при чистия изолат. Осезаема разлика е ясно, че няма да има. За мен е от значение, за други може да не е.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.05.10 22:03.

29.05.10
06:29

казано от Brute на 28.05.10, 20:15:

В scitec има аспартам,което е голям минус.Предимството на scitec-a e вкуса.

Това, което казваш въобще не е вярно. Къде в състава видя аспартам?
100% Whey Protein Professional не съдържа аспартам!
Състава съм го пуснал по-горе.

29.05.10
15:47

казано от bobi_benetton на 28.05.10, 10:04:

Scivation е един от най-скапаните протеини които съм пил, да ми го подаряват, няма да го пия.

Мнението беше редактирано от karlo на 29.05.10 15:48.

...защото?

казано от karlo на 29.05.10, 15:47:

казано от bobi_benetton на 28.05.10, 10:04:

Scivation е един от най-скапаните протеини които съм пил, да ми го подаряват, няма да го пия.

СБ

29.05.10
17:15

Като цяло протеините на Scitec са може би най-вкусните на пазара ( особено Professional и Delite ). Разлика в ефект няма да усетиш. Ако парите не са пробелм, избираш Scitec,ако все пак си с ограничен бюджет - Scivation.

30.05.10
07:14

Никъде не се споменава за фракциите на протеина /нали не искате да пиете суроватъчен протеин който се усвоява ~2 часа/, а да не говорим че си има разлика от концентрат, изолат и бленд особено ако сте с по-чувствителен стомах.
Аз не бих дал определена оценка за кой протеин да избере, това си е към автора, личното ми мнение е обаче че и двата протеина не бих ги ползвал.

31.05.10
16:28

казано от tonu на 30.05.10, 07:14:

Никъде не се споменава за фракциите на протеина /нали не искате да пиете суроватъчен протеин който се усвоява ~2 часа/, а да не говорим че си има разлика от концентрат, изолат и бленд особено ако сте с по-чувствителен стомах.
Аз не бих дал определена оценка за кой протеин да избере, това си е към автора, личното ми мнение е обаче че и двата протеина не бих ги ползвал.

Точно така, мани ги тея американски боклуци, друго си е Нутрима нашенско и истинско :-), българско качество на народни цени ! Кво само ми ги хвалят тия американски бози.

31.05.10
17:15

Scitec в Унгария ги произивеждат.

HE

31.05.10
17:42

казано от Aleksandar Marinov на 28.05.10, 16:36:

И сега някой ако каже, че усеща разлика върху тялото си при прием на концетрат,изолат или бленд - ще го черпя няколко мостри. :)

Вади мострите  :lol:  - шегувам се.

Повечето хора, които ме познават знаят - не ям месо или ако се излъжа да ям то е щото няма друго. Всякакъв протеин, който приемам по-продължително от две-три седмици ми се отразява по различен начин на тялото.

Не знам , за вас , но аз определено усещам разлика между качествен изолат и да кажем концентрат, матрица или бленд на съмнителна фирма.Относно горните два избора, едните се произвеждат в ненадеждна европейска държава(обаче в пъти по-надеждна от нашата), а другите са на не толкова доказана фирма с относително средно качество продукти.Но ако е за ниска цена са добър избор.

01.06.10
09:06

Роджър уточни коя от фирмите е с относително средно качество и коя е в надеждната държава...

Казаха ти едните къде се произвеждат, съответно може сам да си направиш изводите.Напрегни мозъчето :)

01.06.10
09:16

Какво им е на Scivationa ... аз лично доста положителни мнения съм изчел за тази фирма и по-специално за протеина им...

01.06.10
09:17

Момчета , кажете кой е наи-изгодния протеин в момента , че не следя нещата от седмици насам . На скоро се прибрах от море и протина е заминал , та реших да взимам , споделете :)

01.06.10
11:45

казано от head_hunter на 31.05.10, 17:42:

казано от Aleksandar Marinov на 28.05.10, 16:36:

Вади мострите  :lol:  - шегувам се.

Повечето хора, които ме познават знаят - не ям месо или ако се излъжа да ям то е щото няма друго. Всякакъв протеин, който приемам по-продължително от две-три седмици ми се отразява по различен начин на тялото.

Мостри от другият вторник  - задължително за теб ще има, само пиши :)
Относно това къде се произвежда....
Scitec имат ОГРОМЕН завод в Унгария - 12 000 кв.метра, мястото е избрано стратегическо. Качеството е много добро, марката се продава в над 42 държави, имат над 150 продукта и непредкъснато измислят нови. А протените са едни от най-ВКУСНИТЕ и качествени на пазара. Който не вярва, другата седмица ще може да се убеди.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 01.06.10 11:47.

HE

01.06.10
14:37

Ъъъъ ще внасяш Сцитек или не съм разбрал правилно?
Само протеин или и други продукти? Стана интересно  :)
Фен съм на марката - не го крия.

01.06.10
14:41

Ще внася и се надявам да се доредя, че бая бързо ще свърши като гледам :)

01.06.10
15:37

казано от head_hunter на 01.06.10, 14:37:

:)
Засега само протеините,може нататък и да разширим гамата. Пратката пристига другата седмица.
Тогава и ще се появи темата при вносителите. Разбира се, цената ще е най-добрата в България, тъй като работя директно с производителя.
@ head_hunter скоро май ще имаш възможност да използваш онези ДОПЪЛНИТЕЛНИ 10% отстъпка ;)
По-здрави!

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 01.06.10 15:39.

HE

01.06.10
16:12

казано от Aleksandar Marinov на 01.06.10, 15:37:

казано от head_hunter на 01.06.10, 14:37:

:)
Засега само протеините,може нататък и да разширим гамата. Пратката пристига другата седмица.
Тогава и ще се появи темата при вносителите. Разбира се, цената ще е най-добрата в България, тъй като работя директно с производителя.
@ head_hunter скоро май ще имаш възможност да използваш онези ДОПЪЛНИТЕЛНИ 10% отстъпка ;)
По-здрави!

Оцапахме малко темата на момъка, но какво да се прави при такива новини и аз не мога да се сдържам  :lol:
Като пристигнат драсни едно ЛС, че суруватката привърши и добре, че не си взех нещо друго та да се хапя после.

02.06.10
08:53

я и аз малко да поспамя тук :)
всички протеини ли ще внасяш? интересуват ме матриците и казеина - про-лонг, про-вария ...

02.06.10
10:23

@FRANKO1
Засега ще има Whey Proffesional 2lb,5lb, 5kg, Whey Isolate 2kg,4kg, ProLong 2lb(казеин). Матрицата ProVaria , както и всеки друг продукт от гамата не е проблем да се внесе на следващото зареждане, стига да има интерес. Започваме с малко, целта е всеки да може да си позволи най-качествените протеини на народни цени, съобразени с кризата и финасовото състояние на повечето в България. Достатъчно е да спомена, че ще има търговски отстъпки за всеки, който иска да се запаси с доволно количество протеин. Един вид ще обезмисли пазаруването на хамерикански протеини по 100-120 лв за 5 лб :)
Очаквайте включване другата седмица
По-здрави!

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 02.06.10 10:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1