Бицепса на"топче"

08.05.10
15:43

Здравейте!
Аз тренирам от около 5 месеца и вече си оформих,кое по малко,кое повече.Така гледам, че бицепса ми е по-продълговат ,с по голяма площ*,а искам да ми се оформи с по-малка площ* във формата на топче.Аз ходя от 5 месеца,а мой приятели ходят от 5-10 месеца и имат такива топчета.
Та въпроса ми е какво да правя за да “деформирам” бицепса и да се сбие.Аз от 1 месец правя програма която уж си мисля,че е за топче,но незам дали е така.Тя е следната:
Прав лост
Скотово/скотово с дъмпел
Концентрирано/чукове
СЛед като я правих 1 месец,като че ли ми се пооформи бицепса но малко.
Идей какво да правя?
*-площ звучи наистина тъпо,когато се говори за бицепс,но не мога да го обясня по друг начин.

АН

08.05.10
16:09

Само концентрично сгъване.

08.05.10
16:14

Цяла седмица 4 серии само ???
п.п. да кажа,че по-принцип няма нищо лошо да ти е по този начин бицепса,но просто ми харесва да е на топче,

Мнението беше редактирано от NeverBeckDown на 08.05.10 16:15.

АН

08.05.10
16:20

Кой е казал, че трябва да са 4 серии? Друг вариант е да махнеш скотовото и да добавиш още 4 към концентричното.

08.05.10
17:08

Скотово и концентрично в една тренировка не са ти полезни. Само се мориш. Те и 2-те са изолиращи. По-добре ги редувай, но наблягай повече на концентричното, то е за връх.

08.05.10
19:11

Човеко, ходиш от 5 месеца, какъв бицепс, какви топчета, забрави за това, не се занимавай с глупости. Оставяй ги пу**ите да си праят ръчичките на топчета, мятай се на тежките щанги ако искаш да имаш някога сериозна маса в ръцете...

08.05.10
19:23

Well said

08.05.10
19:37

Честно да ти кажа и на мен на ми харесват толкова тези “топчета”.Хубаво е да има връхче самият бицепс,но чак топчета...А иначе наистина от скотовото и от концетричното се оформят :).

Мнението беше редактирано от D3Co на 08.05.10 19:37.

08.05.10
20:05

То попринцип като се натрупа маса се прави 10 пъти по-добър бицепс от “топчето” хАХА.

08.05.10
20:35

Принципно може генетично да не ти е заложено да имаш “топче”. Аз под това топче разбирам връх. Този връх обаче не се прави за 1-2-5 години. Не и без стероиди. Но щом приятелите ти го имат за 5-10 месеца, оставам с впечатлението, че залавните места на бицепсите им са по-къси, а твоя мускул е с по-раздалечени залавни места.

08.05.10
20:38

По дьлгиа мускул е по добре по лесно расте :-)

08.05.10
21:17

Остави ги тия бандити концентричните сгъвачи(за мен няма по-голяма простотия от това цялата тренировка да ти се върти около 1то сгъване, като едни пичове във фитнеса.Лично мнение).С тва топче за къде си?Направи си масата и чак тогава мисли дали топчето би те задоволило.

Мнението беше редактирано от kipidun на 08.05.10 21:18.

19.05.10
12:37

колега, много зависи от дължината на ръката-по-къса ръка повече обем, аз преди тренирах с един познат 20см. по-нисък от мен и съответно с по-къси ръце, ръцете ни имаша еднаква обиколка само че неговата имаше много по-добра форма и връх именно заради по0късата дължина, но предимството при по-дългите ръце е че имат доста по-голям потенциал за трупане на маса-тренирай направи маса, ако тренираш правилно и върхът и формата на бицепса ще си добият правилният вид

30.05.10
11:11

Не правя нито концентрично сгъване, нито скотово от много отдавна, но въпреки това имам връх 0.о
Мисля, че тайната се крие в това, че при сгъване си прибирам китките към рамото а при пускане ги отпускам 0.о
предполагам просто ...
>> ръката ми е дълга, дори и мазна, но върха пак си личи доста ясно..

01.06.10
06:47

аз пак имам точно обратния проблем .. от както тръгнах на фитнес си правя бицепсово и концентрично. Сега искам да издължа бицепса, но не ми е ясно с кои упражнения става това :S

08.07.10
10:15

казано от djedai на 01.06.10, 06:47:

аз пак имам точно обратния проблем .. от както тръгнах на фитнес си правя бицепсово и концентрично. Сега искам да издължа бицепса, но не ми е ясно с кои упражнения става това :S

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/4789/

08.07.10
11:28

поблъскайте няколко години за да разберете, че формата зависи от залавните места и от това зависи дали става на топче или е продълговат. явно не вярвате когато ви го казват. концентрично не съм правил поне от 4 години и скотово също, обаче бицепса ми си е на топче - явно модела му е такъв. доста време тренирах с включени “упражнения за издължаване” - не се издължи и на милиметър. истината е в качването на маса (истинска мускулна маса) - когато е достатъчно, дори и да е “къс”, при изправена ръка изглежда продълговат и масивен, а в стегнато положение става все едно има топка за бейзбол вътре. когато е “дълъг” и достатъчно масивен, става като топка за ръгби ;)

08.07.10
14:03

Мдам моя е като топка за ръгби макар че тренирам от 2 год. и съм спирал общо околко 9 10 месеца поради здравословни причини (2 пъти пневмония, 1 път разместване на кокалчетата на китката,буквално беше изкочило едното :D) И аз бях направил една подобна тема,защото исках да е с по-голям връх.

Мнението беше редактирано от Тишо на 08.07.10 16:10.

08.07.10
18:05

Как разбирате дали е къс или дълъг ?? Мога да кажа, че прилича на ръгби топка, защото като потренираш повече време и качиш дост. ММ и късата глава на бицепса се очертава и на бицепса се появава една ” наклонена черта” така да се каже (имам предвид когато ръката е отпусната !).

Мнението беше редактирано от Юли на 08.07.10 18:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1