Расте ли задника при пълните клекове с щанга?

23.01.10
07:20

Истина ли е това? Другия ми въпрос е, трябва ли да се слага подложка на петите, когато се изпълняват клекове и защо?

23.01.10
07:35

Расте задника.
Попринцип се изпълнява без подложки, но ако имаш проблеми с равновесието можеш да ги слагаш. Не е фатално.

АН

23.01.10
07:44

по принцип да ;0

23.01.10
08:14

Прави ги клековете докато бедрата ти станат успоредни на земята  и коленете да не минават пред пръстите на краката ти докато правиш клека. :)

23.01.10
08:28

Не ви ли писна от тези малоумни теми ?
ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ РАСТЕ !!! По-добре задника да ти е силен отколкото изоставащ. Това по-принцип важи за всички МГ, но тук най-много. Предпочитам да си правя клек с 150 макар и мацките да ми викат, че е щръкнал ! Ай сиктир вече...

П.С. Краката и гъза са ми приоритет така че ;) хаха

Мнението беше редактирано от Владимир на 23.01.10 08:28.

23.01.10
10:29

казано от dimov на 23.01.10, 07:20:

Истина ли е това? Другия ми въпрос е, трябва ли да се слага подложка на петите, когато се изпълняват клекове и защо?

Всичко расте от пълните клекове ;) Подложки се слагат ако гъвкавостта в глезенната става е ограничена и отлепяш ходилата от пода, като изпълняваш клековете.

23.01.10
10:53

казано от Владимир92 на 23.01.10, 08:28:

Не ви ли писна от тези малоумни теми ?
ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ РАСТЕ !!! По-добре задника да ти е силен отколкото изоставащ. Това по-принцип важи за всички МГ, но тук най-много. Предпочитам да си правя клек с 150 макар и мацките да ми викат, че е щръкнал ! Ай сиктир вече...

П.С. Краката и гъза са ми приоритет така че ;) хаха

мене не ме устройва да расте, щото краката ми се развиват супер бързо за разлика от останалите групи и за много кратко време ше стане несъразмерен с останалата част от тялото

23.01.10
10:56

Ъъъъъ ... той расте, но колко ще расте ? ;)
Всичко в организма си расте г/д праволинейно и съразмерно ;)
Неможе да имаш 2 метра гъз иии 20 санта ръка ;)
Всичко си е генетично заложено ;) рано или късно всичко ще ти се изравни :]

Мнението беше редактирано от Casi0 на 23.01.10 10:57.

23.01.10
18:11

Задникът расте, но това е ако правиш клек с  кг над 80-90.При изтлсаксването важи същото.А що се отнася до подложките, аз ги слагам защото имам дюстабан (равна подметка)и когато клякам губя равновесие и падам на зад.Затова слагам подложки.ЛИчно аз не  клякам до долу, защото дори и с подложки имам проблем при запазване на равновесието.

23.01.10
18:16

казано от anxiety на 23.01.10, 18:11:

Задникът расте, но това е ако правиш клек с  кг над 80-90

А, не може ли да правиш клек с 93кг и да не расте? :(

23.01.10
18:23

Еми пробвай  и сподели после ако не ресте ще си променя коментара

Имаше една програма: специална формула, в която въвеждаш колко повторения си направил клек с щанга над 90кг. Пишеш в ексела, гледаш зелената клетка на края и веднага сгъваш концентрично с пресметнатото число - така вместо на дупето мускулните хипертрофикули се преориентират в напомпаната група и там правят растеж. Със суперстака, с който се качва по кило чист мускул на седмица (от темата в раздела добавки за маса от днес може да го видите) - [1000гр - това число]/2 са ти колко грама мускул на ръката качваш. Един пич имаше разлика от сант в ръцете и беше тръгнал да прави програмата само на по-слабата ръка, та накрая тя дръпна с 4санта повече от другата. Ще трябва да поразровя файловете на стария компютър да я намеря.

23.01.10
18:38

Клека лекува рак.

23.01.10
18:43

Ако задника ти е като ЗИЛ, от клековете няма да стане като КАМАЗ. Ако е плосък и малък като детско барабанче - ще порастне и ще се оформи.

ПИ

23.01.10
18:43

казано от Oranje на 23.01.10, 18:31:

Имаше една програма: специална формула, в която въвеждаш колко повторения си направил клек с щанга над 90кг. Пишеш в ексела, гледаш зелената клетка на края и веднага сгъваш концентрично с пресметнатото число - така вместо на дупето мускулните хипертрофикули се преориентират в напомпаната група и там правят растеж. Със суперстака, с който се качва по кило чист мускул на седмица (от темата в раздела добавки за маса от днес може да го видите) - [1000гр - това число]/2 са ти колко грама мускул на ръката качваш. Един пич имаше разлика от сант в ръцете и беше тръгнал да прави програмата само на по-слабата ръка, та накрая тя дръпна с 4санта повече от другата. Ще трябва да поразровя файловете на стария компютър да я намеря.

Хаха, я дай насам. На мен едната ми ръка е с 3 см по малка.

23.01.10
18:50

Ами ще расте, много ясно, това са едни от най-големите и силни мускули в тялото. Не може всичко да расте, а ханша да си стои същия.
Но няма да стане много голям, не се притеснявай. Ако пък почне да нараства бързо, значи качваш много мазно, и за това не ти е виновен клека.
Може също така да почнеш по 3-5 пвотронения на клека и тягата.

АН

23.01.10
18:52

Оrajne, намери я и си златен :))

Мнението беше редактирано от Анонимен на 23.01.10 19:24.

23.01.10
19:03

Притеснявате се за абсолютни глупости. Извинявай, ама ми е писнало! Не клякал, че ще му порасне задника.. Пак ли ме карате да цитирам майка ми?
“Сине майчин, не вдигай толкова тежко, че да не станеш като културист” и това го казва съвсем сериозно. Ало? Ако ей така растяха мускулите, щяхме да сме по-тежки и по-силни от възръстна горила. Е да, ама само при тебе задника растял бързо... Оная ми работа расте, не може на всеки gym rat задника и краката да са им генетично заложени и за две тренировки да пораснат с по пет сантиметра обиколките. Като не знаете, питайте. Няма лошо, но за Бога, помислете преди да говорите такива глупости!

23.01.10
20:48

Расте, даже и пишката расте :lol: Но, според мен не би трявбало да си слагаш нещо на петите, защото аяко неможеш да пазиш равновесие, ти е прекалено голяма тежестта. :)

23.01.10
20:50

Или просто не е направен за клекове, като мен.
В такъв случай сега се сетих да посъветвам, преди клекове прави стречинг, по-точно един конкретен стречинг - third-world squat. Клек от третия свят. Много трудно удрям паралел дори без щанга на гърба, а правя ли клек на стена си шибам лицето в стената, но след 3-4 едноминутни серии от този стречинг, клек от третия свят, не усещам разлика. Дали ще правя 1/8 клек, или пълен клек, все същото. Горещо ти препоръчвам ако не друго, поне да опиташ.

23.01.10
20:52

Oranje - ще експортнеш ли формулата във форума, отчаяно се нуждая от нея. :))

Оспамихме се яко!  :red:

За подложките, както Траш каза - само, ако чувстваш сериозна нестабилност. За предпочитане е да се научиш да клякаш. Тогава, най-вероятно няма да са ти нужни.

Мнението беше редактирано от 6th на 23.01.10 20:53.

23.01.10
21:20

Знаех си, че компа ми ще ме направи по як :) Oranje тая програма ако работи при всички мускули може много да забогатеем

СА

23.01.10
22:07

:lol: :lol: :lol:
Някой би трябвало да зацепи, че Oranje се ебава? :lol:

24.01.10
00:50

Ааа, не е възможно...ти ни бъзикаш нещо. ;)

Мнението беше редактирано от 6th на 24.01.10 00:50.

GO

24.01.10
07:45

казано от inspect на 23.01.10, 18:43:

Ако е плосък и малък като детско барабанче - ще порастне и ще се оформи.

:exclaim:  :coolsmirk:

АН

24.01.10
08:49

orajne, ше се караме!

29.01.10
12:58

Ako se stremish pri klqkaniqta da raztvorish krakata natovarvaneto v zadnika e po malko ! :)
Петко К - пиши на кирилица!

Мнението беше редактирано от Петко К на 29.01.10 13:15.

29.01.10
13:18

Определено има хора с чуство за хумор в тия форуми, мислех ,че навсякаде е скука ,колко сам грешал..
ест. ,че ти расте задника това е клек...

30.05.10
00:29

казано от Oranje на 23.01.10, 18:31:

качи го тва

30.05.10
08:36

ужас.. и като стане като бидон какво правим :Х

30.05.10
08:54

На мен диференциала ми порасна,докато правех клекове с малки килограми,около СТ.Сега правя СТ + 40 кг и е спаднал малко.
МНого е ужасно да видиш човечец с големи ръце и без гъз и мънички краченца.

30.05.10
09:43

Аз винаги след тренировка за крака на сутринта “малкия ицко” става наперен като кралска кобра :-)
Тва е съвсем сериозно, винаги след трен за крака на следващата сутрин съм кочан ! Клековете добре стимулират тестостерона явно !
Проблема с големия гъз не е в пропорциите с другите муслкули, проблема е ако имаш голям гъз и къс фитил :-), тогава дисбалнаса е доста видим и гледката не е много добра, но ако имаш дълъг фитил и голям гъз това си е добре балансирана физика. Ако имаш дълъг фитил и малък гъз, тогава вече влизаш в групата на късметлиите :-)

30.05.10
10:03

Мен от пълния клек ми расте всичко от бицепса до прасеца да сигурно и гъза расте ;)

31.05.10
07:18

всъщност стегнат мускулест и изхвръкнал задник е много секси предложение ;-P
клякай и пак клякай :-)

Той задника расте, но за д го види човек ка красте първо трябва да му изчисти сланините...
Е, ако мухаш шоколад, задника дебелее и обвиняваш за ефекта клека, друг въпрос... Ама като цяло т.нар. задник е глутеус и е много красив мускул.
Ако стигнеш дотам да го виждаш де.

01.06.10
08:47

Доста жени си падат по добре оформени мъжки крака и дупе. Сега всеки втори е мускулест в ръцете,а от кръста надолу е с две доматени колчета това е отвратително грозно,никаква симетрия. Както вие мъжете искате жените да имат хубави форми,така и ние жените си падаме по мъже с изваяно тяло.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1