Всичко за L-Carnitine и Acetyl L-Carnitine - updated 04.02.2014

Прескочи до:

13.10.09
11:09

казано от Владимир92 на 12.10.09, 17:15:

На твоя приятел доста неща не са му ясни... Прави кардио през ден по 30-35-40 мин с пулс 130-140 - ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО! Оправи храненето и ще видиш резултат ! :)

Чоек ... незнам ко му е ясно или не ма каза ми кво да ям каза ми ко да прая помогна ми да си напрая програма ..... (bow) На него ходя по често тренирам колкот мога и са надявам да напрая нещо :[

02.11.09
17:29

Здравейте. Искам да чуя вашето мнение за този продукт - Л-Карнитин (течен) на NOW FOODS. 93 гр (473 мл) за 93 лева.
Ето линк за продукта - http://www.nowfoods.bg/Manufacturer/Л-Карнитин/L-Carnitine-Liquid-Citrus-93-гр-473-мл.html
Използвам тази програма за отслабване - http://www.bb-team.org/workout/1282/ и мисля да я комбинирам с този продукт.
Насочих се към течния, понеже излиза най-изгоден. Иначе какво бихте препоръчали - хапчета, на прах или течен?
Използвали ли сте продукти на NOW FOODS, какво ви е мнението?
Другото, което ми е чудно е как точно ще вземам тези милилитри за дозите, на хапчета е ясно и лесно, но като е течен? :)

Сред най добрите на пазара, ако не и най добрия. Ползвал съм го.

ПИ

04.11.09
13:07

Не ми се чете цялата тема, сънен съм :Д
Препоръчайте ми някой карнитин за около 30,40 лв. за месец някъде?

Здравейте, момчета! Прочетох темата до към 4та страница, но не можах да намеря каквото ми трябва. Аз съм момиче, около 54 кг, 163 см. Взех си Л-карнитин, идеята е да си дам малко тласък, за да сваля 4-5 кг. На тези килограми пак ли да пия 2х2 гр на ден или по -малко, например 2х1 гр?

05.11.09
19:00

казано от p17bull на 04.11.09, 13:07:

Не ми се чете цялата тема, сънен съм :Д
Препоръчайте ми някой карнитин за около 30,40 лв. за месец някъде?

За месец ще ти стигне този на БиоФит: http://www.myfitness-bg.com/show.php?pr=185

08.11.09
09:27

Прочетох цялата тема и пак не разбрах как да го пия за себе си.

1 ден съм на фитнес следващия кардио след това пак фитнес следващия ден само кардио, само в 1 ден от седмицата почивам напълно.

Как да го пия тъй като 6 дни едва ли не ми се явяват тренировъчни :)

08.11.09
10:36

Доколкото аз разбрах, се пие така: В тренировъчен ден, независимо дали си на фитнес или правиш кардио, го пиеш сутрин на гладно и 30-60мин преди тренировката. В почивния ти ден сутрин на гладно и вечер преди лягане.

12.11.09
16:22

Имам въпрос, взех си на NOW течен Л-Карнитин - 91гр., по 3 грама на ден ще пия. Но как е по добре?
Сутрин на гладно 1гр и преди тренировка 2гр ? или Сутрин на гладко 1гр, преди тренировка 1гр и вечер преди лягане 1гр?

12.11.09
17:55

RTFT - реад дъ факинг топик !

15.11.09
17:38

Здравейте!
От 1 седмица пия L-carnitine в доза от 1800 мг на ден (+ 180 мг кофеин + витамин Б1 2.1 мг ) вървят си комплект.
Два три дни след като започнах да го пия се появи необичайна миризма от областта на четала.
Други оплаквания нямам, имам повече енергия (или поне така си мисля) и се чувствам добре.
На НВД съм, пия по 3-4 л. вода на ден, правя кардио (30 мин.) 6 - 7 пъти на седмица + 3 тренировки с тежести. Доволен съм от резултатите.
Миризмата мога да я издържа 1 месец, но въпросът е дали няма няакъв неприятен ефект (здравословен)?

09.01.10
21:57

Значи на 17г съм от месеци половина ходя на фитнес и имам малко мазнини по корема и по гърдите и мисля сега февруари да почна да взимам L-carnitine, но да попитам за дозировката..значи ходя 3пъти на седмица на тренировка и мога ли примерно да взимам само в деня на тренировката примерно 1 гр преди тренировка 3пъти на седмица ??Ще има ли ефект??

Искам и да попитам какъв да си взимам на коя фирма??

Мнението беше редактирано от iwhswgrs на 09.01.10 22:33.

10.01.10
07:13

1ия пост чете ли ?

10.01.10
10:39

казано от emzo на 10.01.10, 07:13:

1ия пост чете ли ?

да прочетох го и в началото си мислих да пия само в тренировъчен ден, но после си промених мнението :Д
Мисля да пия значи аз тренирам 3 пъти на седмица 2грама преди тренировка и 1 преди лягане в нетренеровъчен ден по 1гр след ставане и преди лягане и ще ми трябват някъде 65 грама за месец и сега се чудя какъв да си купя..парите..ми не искам от най-евтините ама не и от най-скъпите кажете моля ви кои(на коя фирма) сте ползвали и сте имали ефект??
В тренировъчен ден мисля да правя 10 мин преди тренировка кардио и 30-40 след това добре ли е???

Предварително Благодаря!

п.с. при консумацията на л-карнити освен да се горят мазнини “гори” ли се и мускулна маса???

Ето този как ви се струва - http://www.houseofsport.info/big+zone_carni+light+liquid-p3393.html ?? И как да го дозирам ??по една лъжица преди тренировка и преди лягане в тренировъчен и една сутрин и вечер в нетренировъчен ден??

Мнението беше редактирано от iwhswgrs на 11.01.10 14:55.

Прочетох темата, но не открих информация за един детайл... ОК, L-Carnitine се приема на гладно, но как това се комбинира с храненето преди лягане? Т.е. трябва ли да избирам между хранене преди лягане и доза L-Carnitine? За хора, които тренират вечер, това се явява неудобство - основно хранене, след него - хранене преди лягане... ако трябва да се изчака още, за да се приеме и L-Carnitine, това допълнително намалява времето за нощен сън и почивка. Как е най-разумно да се постъпи в такъв случай?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.01.10 07:34.

Не виждам смисъл от л-карнитин преди лягане. Л-карнитина играе ролята на прекурсор на мазнини. Тренираш - изразходваш енергия - л-карнитина прави така, че това да стане като използваш повече мазнини за това. Вечер в покой едва ли ще повлияе по някакъв по-добър начин. А и доста се спекулира с действието на л-карнитина, което е минимално ако не се приема в комбинация с други продукти. Една доза от 1.5 - 2гр преди тренировка е напълно достатъчна според мен.

Във всички случаи няма да успея да се придържам към посочената схема. Храненето преди лягане ми се отразява добре и не мисля да го елиминирам. Може би ще направя 2 приема на L-Carnitine - сутрин преди закуска (всеки ден), в тренировъчен ден - преди тренировка, а в почивен - между следобедните хранения, за да не е на пълен стомах. Технически друг вариант не виждам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.01.10 15:30.

25.02.10
09:24

Здравейте!
Изчртох ако не половината,поне една трета от форума в рамките на два-три дни и реших да попитам,защото не видях никъде информацията,която ме интересува.
Искам да попитам,някой може ли да даде информация за l-carnitine с taurine на фирма body power,пише,че е български продукт,има  и сайт,който обаче не се отваря.Търсих в нета,но никъде нищо не пише за подобна фирма.Ако някой може да ми каже дали е сносен продукт,ще бъда иксрено благодарен.
Поздрави!

02.03.10
18:45

:) сори

Мнението беше редактирано от illusion на 02.03.10 21:32.

01.04.10
10:24

silabg.com/uf/product/3811_the_nutrition_the_lcarnitine_silabg.jpg
Да ви питам, този добър ли е?

03.04.10
06:30

Искам да питам още нещо, като се надявам да ми тговорите. Разбрах, че в дните, в които не се тренира трябва да се пие след ставане сутрин и преди лягане вечер, но при мен е малко по- сложно, защото в дните, които не тренирам съм на работа по 24 часа и следователно, няма лягане и сън. Мога да го пия сутрин, но втората “доза” кога трябва да я приемам?

13.04.10
17:13

Здравейте :)
Изчетох всички странички, (включително и първата;) и все пак имам няколко въпросчета.
Купих си  MET-RX liquid L-Karnitine 1500mg 473ml. В магазина ми казаха,че за моите килограми по-добре да го пия по веднъж на ден по една супена лъжица преди тренировка.Висока съм 170см, тежа 58кг и искам да сваля 5,6 кг. Не ми стана ясно каква диета точно трябва да спазвам..? В момента ям главно плодове, салати,сурови ядки и от време на време яйца и почти никакво месо и пия по 2,5л вода на ден. Тичам, скачам на въже и правя коремни преси 4,5 дни в седмицата средно по 1 час, като поне 30мин. отделям за тичане. Да продължавам ли да взимам карнитина по веднъж на ден по една супена лъжица преди тренировка или да започна да го взимам и вечер ? И какво по-точно е правилно да си хапвам..?
Emzo, надявам се да ми отговориш. Благодаря предварително :]

24.04.10
22:24

смятам да си взема L-Carnitine , но не знам след като го пия 1 месец и сваля Х киограми . После като го спра да не си върна същите киограми и повече . От това се притеснявам и се чудя дали да го използвам . Сега не пия и за 3 седмици съм свалил  3кг само с кардио ...

29.04.10
16:24

прочетох 5-6 статий и във всички горе доло пише
“За да е най-оптимален резултатът от приема на карнитин, трябва да се помни, че върховите му стойности в кръвта се достигат 3 до 6 часа след приема, което води до логичния извод, че приемът трябва да е 3-4 часа преди физическото натоварване”
Искам да попитам дали реално е така....защото поне да знам дали да ставам в 3 да го пия.......като ще си правя кардиото сутринта в 7 xD

02.05.10
18:01

Някой взимал ли карнитин на марката и специално течен този silabg.com/bg/6619-SCITEC-CarniX-Liquid-100000-500-ml.html , не е ли малко ниска цената за коцентрацията  15мл - 2,5г  т.е. дали е качествен продукта, защото съм се замислил да го купя.

10.05.10
07:11

Здравейте!Качвах маса 8 месеца и сега дойде време за чистене..1,88 съм и тежа 94 кг...Какво бихте ми препоръчали да взема,като естествено го комбинирам с подходящя диета и тренировки?Предварително Благодаря

ST

14.05.10
19:15

Искам някой, който е ползвал Trec Nutricion L carnitine да ми каже как е действието му, щото не видях да сте го споменали, а в Пловдив до Военна болница има един магазин за добавки и момчето каза, че е много добър- 30 лв, 60 таблетки, ако не се лъжа. Също така да попитам дали може да има ефект без специален хранителен режим и по-малко тренировка, щото имам голям апетит и по-малко време.

31.05.10
11:21

Здрасти , искам да попитам за L-Carnitine на Universal (500мг/ 60 броя/ зелена опаковка). Та на указанието пише да се приемат 2-4 таблетки на ден ,което е по 0,5-1г на приемане , а в началната страница пише по 1-2г на приемане. Аз съм 197см 127 кг 19г проблем ли е ако вземам по 2г на приемане ,тоест 4г на ден или не ?

15.06.10
18:10

Л-карнитинът пречи ли на покачването на ММ? Целта е бавен, но сравнително чист растеж.

Мнението беше редактирано от gletcher на 16.06.10 07:43.

16.06.10
12:57

.....

Мнението беше редактирано от bulgarin на 19.06.10 21:11.

ST

26.06.10
19:01

Здравейте, днес си купих Л-карнитин на Scitec Nutrition 500 ml, 40 000 MG. Не знам колко ефект ще има. Ще тренирам 2-3 пъти седмично. Изчетох по-голямата част от темата и виждам, че повечето пиете по месец и нещо Л-карнитин, а моя ще стигне за 20 дена. Ще има ли нужда да купувам още и същия ли трябва да е ? Някой пил ли е Scitec Л-карнитин, какви са му впечатленията ?

21.07.10
12:24

healthstore.bg/L-Carnitine-Liquid-Tropical-Punch-31-gr-473-ml.html

Това шишенце ми стигна точно за 1 месец като пиех по 1 лъжица сутрин и 1 вечер. Така като гледам обаче, май съм взимал по 0.5 а не по 1гр. , защото има 31 дози. Правилно ли смятам? :)

WE

22.07.10
07:04

Здравейте купих си Ел-карнитн на капсули на фирмата Нутрим ако не се лъжа .Пия го час преди тренировка и преди да си легна по една капсула . Въпросът ми е дали ако пия газирани напитки , те ще повлияят на ефекта от хапчето : ) мерси предварително

22.07.10
07:27

Ако ще сваляш по-добре спри газираното,иначе си даваш парите на вятъра :)

22.07.10
07:33

1. не си чел 1ия пост
2. марката е пълен shit
3. не си чел 1ия пост

WE

22.07.10
10:01

Еми просто нямам време от работа да чета тези постове , виждам че си разбирате от работата ! Ако продължа да ги пия ще ми стане ли нещо ,вредни ли са , и ми препоръчайте нещо ефикасно за да знам кое да си взема . Извинете но наистина имам прекалено много работа и нямам време да чета постовете в момента , шом ми се отвори малко повечко свободно време веднага ще се заинтересовам да ги прочета . МЕРСИ : )

22.07.10
11:53

Няква мацка се беше оплаквала от БГ Л-карнетин,но не се зачетох много.По принцип ако пиеш много само го хабиш защото не се усвоява

22.07.10
18:03

Helper55 под много имаш предвид големи дози или дълго време понеже има разлика. Л-карнитина е задължително да се приема в големи дози особено, ако се приема самостоятелно и се разчита на него да топи мазнини. Ако имаш предвид за дълъг период от време вече съм съгласен. Повече от 20-30 дни няма смисъл. Иначе качеството на карнитина е от особено значение, за да работи. Не бих си дал парите за нещо със съмнителен произход.

22.07.10
19:03

Ми тя беше писала,че взимала по-големи дози отколкото пишело на опаковката и се вкарала в някви депресий,психични отклонения и тн.
По принцип не съм фен на Карнетина,има къде къде по-добри начини да се отслабне за тези пари. =)

22.07.10
19:17

wewemawe, няма бърнер и карнитин да усетиш, ако нямаш подходяща диета...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1