02.06.10
16:01
Здравейте! АЗ съм 65 кила 174 см висок и трява да натрупам маса по ръцете и краката и да изчистя корема и гърдите.Искам да попитам дали е възможно това със следната програма;
П-1
В-2
С-1
Ч-2
П-2
С-1
Н-почивка
1- Сплит за ММ + диета за покачване на маса (+10 мин ХИЙТ кардио след трен)
2-НВД + кардио
02.06.10
16:35
Ами това е абсолютно обобщен режим без каквато и да е информация... Може и да сработи, може и да не... Като цяло тренировката ти е достатъчна, особено щом ще чистиш, но зависи от опита ти.
Кардиото в този модел е ок, можеш да увеличиш малко хиит, по принцип кардио до 20 минути не успява да включи мускула на кислороден режим, при който се горят мазнините.
Само да те питам, не разбрах много добре...
НВД през ден ли ще правиш? За да сваляш? А през останалите дни ВВД? За да качваш?
А в неделя? Свободен ден..... Задържаш.
Това е абсурд да сработи.
Поне виж системите за въртене на въглехидратите... Тази ти идея е повече от лоша.
Макар че аз не виждам що ти е система за въртене на въглехидратите при условие че при повече постоянство и чисто НВД ще свърши работа в комбинация с тренировка.
И въобще фактът че изскачаш с такава идея за мен говори че и тренировката ти може да съдържа лоши идеи.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 02.06.10 16:48.
02.06.10
18:44
Да знам,че като цяло е тъп този режим,но това е ,защото много бързам.Стажа ми е половин година,на 16 години съм.И искам за ляото (след 1 месец :)) да натрупам ММ по ръцете и краката и да махна мазното по корема и гърдите.То си е невъзможно за толкова време да стане това ,но поне искам по този начин да стане и от 2-те по малко.
Ако имаш дуга идея моля сподели!
И друго ако реша кое ще е по добре-първо да кача ММ и мазно евентуално ,или да изчистя корема и гърдите и тогава да качвам.
И в двата случея -не искам да отславам дори грам в краката и ръцете,и ако може да не качвам много мазно по гърдите.
ТАка незнам какво да правя и само се двуумя и нищо не правя,ако я карам така само времето ще си загубя сигурно..
Ако мислиш че до лятото (1-2 месеца - с тази програма ще направиш обем в ръцете и ще намалиш талията - жестоко се лъжеш. Поставяй си реалистични цели - имай минимални очаквания - това е ключа към успеха.
03.06.10
07:46
Човек, абсурдно е в различните дни от седмицата да правиш последователно ВВД,РБДиНВД. Просто е абсурдно, разбери го. Това не е хранителен режим ,дори по тоя начин ще получиш най - лошото от трите заедно. ВВД ще ти вдига инсулина, приетите мазнини в НВД ще метаболизират до мазнини благодарение на инсулина, а общо приетите белтъчини няма да станат приоритет на организма и ще се разграждат, метаболизират до мазнини.... Сам отренировката може малко да те спасява и да трупаш мускулна маса но отслабването го виждам пълен абсурд.
НВД и постоянство вместо тея щуротии...
казано от NeverBeckDown на 02.06.10, 18:44:
Да знам,че като цяло е тъп този режим,но това е ,защото много бързам.Стажа ми е половин година,на 16 години съм.И искам за ляото (след 1 месец :)) да натрупам ММ по ръцете и краката и да махна мазното по корема и гърдите.То си е невъзможно за толкова време да стане това ,но поне искам по този начин да стане и от 2-те по малко.
Ако имаш дуга идея моля сподели!И друго ако реша кое ще е по добре-първо да кача ММ и мазно евентуално ,или да изчистя корема и гърдите и тогава да качвам.
И в двата случея -не искам да отславам дори грам в краката и ръцете,и ако може да не качвам много мазно по гърдите.
ТАка незнам какво да правя и само се двуумя и нищо не правя,ако я карам така само времето ще си загубя сигурно..
Бързаш, не бързаш - все тая. Ти още не си започнал да тренираш (6 месеца е нищо), пък вече искаш резултати, че и за месец.. еми няма да стане. И от 2те по нищо ще стане каквото и да правиш за този 1 месец, но поне направи нещата правилно, за да стане за догодина и изобщо да си поставиш правилно основата ;-) Съжалявам, ако разбивам някакви илюзии по този начин, но нещата стоят така.
За постоянството ти казаха - това е най-важното. Яж качествено (НВД, ВВД, тия работи - това са глупости, яж чиста храна в достатъчни количества просто, на твоя етап друго не ти трябва) и тренирай съвестно, редовно и правилно. И за следващото лято ще си пушка, ако си искал за това да станат нещата е трябвало да почнеш миналата година. Тия работи не стават от януари за юли ... и много четене, че първоначалната идея ме навежда на мисълта, че имаш доста неясни неща относно това как точно работят храненето и тренирането.
Мнението беше редактирано от G33K на 03.06.10 08:13.
В момента аз точно така правя - маааалко повече въглехидрати в тренировъчните дни НЕ за сметка на протеина, ами за сметка на мазнините. В нетренировъчни дни - повече мазнини за сметка на въглехидрати. Според мен не, че не е правилна идеята ти, но скачаш на крайности. Ако ще има разлика в храненето ти в различните дни - нека тя да не е драстична. Но аз го правя, защото типа тяло ми е такъв, че ме ограничава - трябва да внимавам с някои храни и не мога да си позволявам нищо системно ако искам да не надебелея, докато ти... 65 кила, за какво са ти НВ дни? Аз съм 85 мазен и го правя, а ти хем 20 кила по-слаб от мене, хем една глава по-висок. Не виждам смисъла.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 03.06.10 08:18.
03.06.10
08:30
казано от Thrashmetal на 03.06.10, 08:17:
В момента аз точно така правя - маааалко повече въглехидрати в тренировъчните дни НЕ за сметка на протеина, ами за сметка на мазнините. В нетренировъчни дни - повече мазнини за сметка на въглехидрати. Според мен не, че не е правилна идеята ти, но скачаш на крайности. Ако ще има разлика в храненето ти в различните дни - нека тя да не е драстична. Но аз го правя, защото типа тяло ми е такъв, че ме ограничава - трябва да внимавам с някои храни и не мога да си позволявам нищо системно ако искам да не надебелея, докато ти... 65 кила, за какво са ти НВ дни? Аз съм 85 мазен и го правя, а ти хем 20 кила по-слаб от мене, хем една глава по-висок. Не виждам смисъла.
Какво ти е чудно? Нима не знаеш, че има два вида трениращи - виаграджии и тежковдигаджии? Първите просто искат кръвта да изпълва мускулите им (виж пича с 5-те азотни буустера или този, дето не иска да яде след тренировка, че кръвта ще избяга от мускула в корема) и не ги интересува да са силни, здрави и т.н. В случая имаме спешна нужда от голяма ръка и видими плочки. За целта един ден се кара за сваляне и този ден организмът гори сланините само от корема и гърдите, а на следващия ден се гради точно определен мускул. Разбира се, трябва да си малко йога, за да може да накараш тялото ти да действа така, но колко му е - няколко асани, няколко десетилетия усилени занимания и току виж вече може да командваш маааалко по-добре процесите...
03.06.10
09:36
казано от Thrashmetal на 03.06.10, 08:17:
Това е друго, аккт ои въглехидратното зареждане около тренровката е друго.
Аз не искам да обиждам човека, иначе още от начало идеята за три различни диети(и то противоположни) в една седмица ми се виждаше за бисерите...
ВВД е на принципа на анаболен синтез и поддържане на стабилни леко вдигнати нива на инсулина.
НВД е точно обратното.
Храните си противоречат, може ли в единия ден да ядеш бавни въглехидрати, ориз, катртофи, боб, а в другия сланина...?
Пред такъв режим аз по скоро бих му препоръчал по хубаво без режим.
Барем някой ден ще уцели без да иска правилно хранене.
Шансовите му са по - добри, в тоя режим всичко е грешно.
И най лошото е че и аз виждам щурата идея като Ориндж. Един ден ше сваля, другия ше качва. Днес ше сваля мазнини, утре ше гради мускул, а в неделя ше възстановява...... Бисерна идея.
Хубаво че не бърза още повече тоя човек и разпоалга с цели дни, че ако бързаше за другата седмица примерно, трябваше преди обяд да е на кардио и НВД, следобяд на силова и ВВД, а нощем на лечебен глад и почивка.... Още по - ефективно, що! Свалянето с качването върви сутрин - обед - вечер!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 03.06.10 09:39.