22.03.05
16:44
Здравейте,
Имам няколко въпроса относно тази програма.Прочетох няколко теми във форума и я избрах.Ако има нужда от критика и някакви промени моля да ги кажете.Висок съм 179 см, 80кг и съм на 15 години.Предимино трябва да свалям мазнини и затова мисля и за някакъв НВД режим.Но кажете за програмата :
Понеделник - Гърди , корем
Изтласкване на щанга от лег, полулег 3х10
Флаис или пуловер кое е по добре ?
Коремни преси на римско столче 3х40(после ще увеличавам)
Повдигане на краката от вис (лег) 3х30
Вторник - Гръб , трицепс
Придърпване на хоризонтален скрипец 3х10-15
Придърпване на вертикален скрипец 3х10-15 (пред гърди)
Набирания (само че почти не ги мога ...)
Френска преса 3х10
Разгъване на горен скрипец 3х10-12
Сряда - почивам
Четвъртък - Бицепс , рамо
Скотово сгъване 3х10
Концентрично сгъване 3х10
Повдигане на ръцете напред с дъмбели 3х10-12
Разтваряне на ръцете встрани с дъмбели 3х10-12
Петък - Крака , корем
Лег-преса (ако може да кажете по колко серии и повт.)
Бедрено разгъване
Повдигане на калф машина
Коремни преси на римско столче 3х40(после ще увеличавам)
Повдигане на краката от вис (лег) 3х30
Събота - почивка
Неделя - почивка
Значи преди тренирах за около 2 месеца и спрях за около толкова сега пак мисля да почвам, ама този път доста сериозно
И да питам по време на тренировка по колко литра вода е добре да се
приема ?
Може да ви се стори смешно, но един приятел ми каза, че упражненията за крака спирали растежа на краката или нещо от този сорт. Вярно ли е това или ... ?
А някъде да включа и кардио(да кажем велоергометър преди да почна самата тренировка) или тичане. Лошото е че съм 1-ва смяна и за да тичам трябва да ставам някъде към 5:30 и около 45 мин тичане всеки ден дали е добре ?
Колкото хора, толкова и мнения.
Аз ще ти кажа на бързо моето.
1) Колко литре вода. Отг.: Колкото можеш! Само внимавай да не изстинеш като пиеш около тренировка. Аз лично не пия по време. Пия преди и след, колкото мога.
2) Че се спирал разстежа на и т.н.... Мисля, че това е до голяма срепен глупост. Всичко е индивидуално, но разстежа не може да се спре от това, така лесно. Все пак не се оливай с тежестите, прави с умерени, това е добре за теб, тъй като сваляш мазнини. НЯмаш нужда да правиш с макс кг.
3) В сериите си за гърди, опитай да поместиш гимнастически упражнения, безценни са, според мен. Прави опори колкото можеш и кофички. Ако ти е трудно намери човек който да ти помага, докато сам почнеш да правиш. Тези упр. действат хармонизиращо на тялото.
4)Програмата е едно. Диетата съвсем друго, дори мисля, че е по-важна. КАкто и почивката.
5) УСпех и воля! :)
НАй-умно ще направиш, ако четеш здраво информацията в сайта. Само хамалщина, нищо не прави. Трябва повечко мислене и знания.
Здравейте,
тпд благодаря за мнението си.
Някой друг няма ли да каже нещо по въпроса толкова ли е добра
програмата ? :)
26.03.05
00:57
Според мен 2 месеца тренировки е малко стаж за да разделяш мускулните групи в различни дни. Препоръчвам ти да тренираш поне още 4-5 месеца с програма за начинаещи:
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 8 повторения
клекове или лег-преса - 3 серии по 10 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Двайсетина минути преди тренировка можеш да изпиеш една чаша. И по време на тренировката пий като ти се припие, но гледай да не прекаляваш. По една - две малки глътки през серия - две. Аз например в продължение на една тренировка изпивам между 300 и 600 мл вода в зависимост колко ми се пие. След тренировка можеш да пиеш колкото искаш.
Най-добре да тичаш в нетренировъчни дни. Не повече от 20 - 30 мин.
Не съм сигурен каква диета ще е по-добре за теб. Има два варианта: 1. Да свалиш мазнините с НВД и след това пак да почнеш да качваш муск. маса и 2. Да тренираш с някаква диета за поддържане на теглото, но с повече белтъчини. Като цяло май втория вариант е по-удачен.