А сега на къде?

03.06.10
16:35

20г /180 висок /80 Кг
Снимков материал в профика/не е за хора със слаби сърца :( /
Ясно ми е че трябва да сваля,но ако може да ми препоръчате нещо по-конкретно.
Сутрин и вечер скачам по 30 мин.,ограничил съм пърженото и тестеното както и захарта,чипсове и подобни буклуци почти липсват.

Спортувал ли си досега? Какво и колко (ако отговорът на предния въпрос е положителен)?
Елитните боксьори не скачат по час на ден, може би нещо не правиш скачането както трябва.
Намалянето на пържено, тестено, джънк и т.н. може да е нож с две остриета - ако не замениш липсата на тези неща с качествена храна, то може да се окажеш в състояние, в което приемаш твърде малко калории и макронутринети като цяло (протеини, въглени и мазнини). До какво води това - разгледай повечето дамски дневници.
Моят съвет е да намалиш скачането на въже и да започнеш силови тренировки. С малко повечко мускули ще изглеждаш много по-добре като свалиш, отколкото ако само сваляш от сегашното си състояние. Не знам какво и как си тренирал досега за по-точна насока. Относно храненето, което ти е 80% от успеха, се ориентирай към постепенно заместване на вредните храни с полезни и изграждането на един приемлив здравословен режим на хранене.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 03.06.10 16:51.

03.06.10
16:58

Мерси много за отвогова.Главно наблягам на пилешкото и салатите сега,разнообразявам с риба тон в собствен сос и ориз.Иначе за Силовите тренировки може ли някаква примерна програма да препоръчаш(нещо по общо ако не ти се занимава)
Забравих да кажа ,че преди това не съм спортувал ,смисъл не се занимава със спорт :)

Разгледай из сайта има няколко програми за начинаещи. Пиши коя си си харесал и може да попроменим нещо, ако няма как да го изпълняваш.
Хубаво е да напишеш горе долу като часове и количества как се храниш. На пръв поглед се вижда, че имаш тотално орязване на мазнините, а това не е много хубаво. Най-малкото: защото имаш нужда от мазнини за да...гориш мазнините.

03.06.10
17:28

Харесах си http://www.bb-team.org/workout/1285/#axzz0poNXepc9 това,но несъм много сигурен как ще влезна във фитнес-а (shock)
Иначе сутрин ставам към 6,скачам до 6-30 и след това един протеинов шейк(не винаги) ,в 7 овесени ядни+ленено семе с кисело мляко.....към 10 някви семки (слънчоглед без сол) и евентуално 1 консерва риба тон в собствен сос,към 12 супичка с оризче и салата(домати с краставици) после към 3 пилешки гърди около 300г и вечер към 6-7 пак салата.Гледам да пия поне по 3Л вода на ден

казано от Helper55 на 03.06.10, 17:28:

Харесах си http://www.bb-team.org/workout/1285/#axzz0poNXepc9 това,но несъм много сигурен как ще влезна във фитнес-а (shock)
Иначе сутрин ставам към 6,скачам до 6-30 и след това един протеинов шейк(не винаги) ,в 7 овесени ядни+ленено семе с кисело мляко.....към 10 някви семки (слънчоглед без сол) и евентуално 1 консерва риба тон в собствен сос
към 12 супичка с оризче и салата(домати с краставици) - тук има само въглехидрати
после към 3 пилешки гърди около 300г и
вечер към 6-7 пак салата - няма храна тук

Програмата не е за начинаещи.
Дефакто след 15 следобяд не ядеш. Ако не заспиваш след 17-18 часа е ок.

03.06.10
17:39

http://www.bb-team.org/workout/1697/#axzz0poRgE53k ?

казано от Helper55 на 03.06.10, 17:39:

http://www.bb-team.org/workout/1697/#axzz0poRgE53k ?

1 до 4 седмици, през които нямате въможност да ходите в зала ;)
Идеята на програмата за начинаещи е да се заучат правилно упражненията и подготви тялото за последващите тренировки с тежести. Ако имаш нещо против фитнеса може да свалиш мазнините и без да влизаш в зала. Но ще изглеждаш като скелет, защото нямаш достатъчно мускулатура. Дефинирай си целите ;)

03.06.10
17:49

Ми целите са релеф,ама нещо тая програма за начинаещи не я намирам
ППС: http://www.bb-team.org/workout/1465/#axzz0poUlTAAa Това?

Мнението беше редактирано от Helper55 на 03.06.10 17:51.

казано от Helper55 на 03.06.10, 17:49:

Ми целите са релеф,ама нещо тая програма за начинаещи не я намирам
ППС: http://www.bb-team.org/workout/1465/#axzz0poUlTAAa Това?

Придърпване на вертикален скрипец с подхват - 3 х 15
Повдигане на ръце встрани - 3 х 12 -> Военна преса като първо
Придърпване на долен скрипец - 3 х 15 - Гребане с щанга или дъмбел
Разтваряне на пек-дек машина -  3 х 12 -> Вдигане от лег с щанга
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 2 х 15 -> може да сложиш и едно за бицепс :)
Бедрено сгъване - 3 х 25 - Напади, но след долното
Бедрено разгъване - 3 х 25 -> Клек с щанга/Мъртва тяга (през тренировка се въртят)
Коремни преси - 3 х 20-30
С малко вкаране на по-основни упражнения би било по-добре.
P.S. Повторенията на клек/тяга и напади ги понамали до 12-15, ако избереш това вместо разгъването/сгъването на машина.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 03.06.10 18:11.

03.06.10
18:08

Много мерси Колега
По-Здрави!

03.06.10
18:43

Това е добре, че си намерил този сайт и си си показал снимки на тялото си защото повечето хора се крият зад проблемите си и се срамуват да споделят, но твоят ход е смел и печеливш ! Дори не е нужно да съм лекар, за да разбера, че имаш хормонален дисбаланс, правилното хранене и тренировките ще повлиаят положително, но е добре да отидеш на лекар да ти видят хормоналния профил и ако трябва ще ти дадът някви хапове, за вискоя естроген. Високите нива на естрогена почти винаги водят и до гинекомастия. Нещата обаче са обратими и със яки тренировки резултатите няма да закъснеят !

03.06.10
18:47

Силно се надявам да не си прав,но ще си направя едни пълни кръвни изследвания

JA

03.06.10
20:58

Така, като начало виждам, че досега не си спазвал много сериозен режим и бих те посъветвал малко да увеличиш храната(със качествени здравословни храни), да почнеш с фитнеса 3 пъти седмично с прогамата по горе, 3 кардио на гладно(според мен е най-добре).
Наблягай на тези храни: + салати
белтъчини: пилешко,телешко,риба,яйца,протеин прах, извара, кисело мляко(прясното, ако не те подува също става)
въглехидрати: ориз(кафяв повече),овесени ядки,черен/ръжен хляб,леща(варена),варени картофи с кората  + мед/банан(тях само сутрин и след тренировка, и в краен случай, че ти се прияде много сладко)  - като въглехидратите гледай да ги приемаш до 15-16 часа.
мазнини: ядки(суровите са по удачния вариант - бадеми,орехи,лешници),зехтин,маслини,по-мазна риба(сьомга примерно)
Съветвам те, като начало да се храниш така, да тренираш стабилно и след време, ако спре свалянето поорязваш въглехидратите и калориите, като цяло.
Успех!

04.06.10
04:22

Ще стане ;)

04.06.10
14:58

Христо се оказа прави за жалост,бях на еднрокринолог и ми каза че имам гинекомастия :) (Ми нее толкова страшно,важното е да идете да ви видят).Направих си някви изследвания и понеделник ще ги занеса да ги погледне,ако има интерес мога да ви запознавам с развитие на случея :)

04.06.10
16:34

Ами да разкажи ни, поне на мен ми стана интересно. Няма да се притесняваш гинекомастията се лекува(мисля, че има оперативен път,за друг незнам)

04.06.10
18:12

То че има ....има,въпроса е здравната каса да ми го покрие,че имаче 2000 ^^

06.06.10
16:56

Май ще трябва да отложиш фитнеса с няколко седмици

07.06.10
18:46

Явно е Гинекомастия от смесен тип(и от жлезата и от натрупана мастна тъкан) и здравната каза не покрива разностките............трябват ми 1000 лв.най-малко за липосукция като за начало.Аз обичам България,да живее здравната ни каса :)

07.06.10
19:41

По-добре не бързай с липосукция. Освем ако доктора няма своите си сериозни аргументи, първо гледай да почнеш трениране с тежести и се постарай да отслабнеш. Чак тогава мисли за операцията.

07.06.10
19:55

ем аз ще мина през 5-6-8-10 хирурга най-малко да събера мнения+ това аз тия пари и да искам ги нямам в момента :D

07.06.10
20:26

Първо дай най-доброто от себе си да отслабнеш до дълбок релеф, СЛЕД което започни да тренираш силово - трибойски, или с олимпийски движения, ако ти се занимава да ги учиш. А защо не и двете. Тази комбинация в същата последователност драстично намалява женските хормони и увеличава мъжките. Комбинирай това с мастни киселини, мултивитамини, цинк и ВМД и ще си чук. Не е лека задача, но ще спестиш 1000лв., като дори след операцията така и така ще се наложи да инвестираш в тялото си и ще си похарчил 1000лв. отгоре за същия, ако не и по-лош поради липса на толкова сериозен стимул резултат.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.06.10 20:29.

07.06.10
21:33

казано от e_s_n на 07.06.10, 20:47:

Защо да се мъчи да отслабва първо thrash, и чак после да тренира? Да му се стеснят още рамената и върховете на гърдите да седят?

Не чак после да тренира с тежести, просто чак след това да започне силово трениране, а до тогава да прави класическото скучно 3х8, защото силовите тренировки произвеждат повече тестостерон за кратко време, а тъй като андрогенните му рецептори са деактивирани заради ензима ароматоза, тестостерона му няма къде да се свърже, затова се превръща в естроген. Тоест, колкото повече тестостерон имаш при случай на гинекомастия, толкова повече и естроген. Това НЕ му трябва.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.06.10 21:35.

07.06.10
21:35

Това пък от къде го измисли (прочете)?

07.06.10
21:36

Инфо, което съм събирал от тук от там по памет. Имаше един потребител гинекомастия-БГ с блог, от който съм научил това. Поне на мен ми звучи логично. Ще се радвам ако опресниш паметта ми.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.06.10 21:37.

08.06.10
04:04

Само за протокола,не е от тестостерона,правих изследвания,точното определение е -Двустранна гинекомастия от паренхиматозен и липоматозен тип.Иначе аз си следя храненото и си транирам,точно поради тази причина и постнах темата и в последствие отидох на прегледа,свалих от цялото тяло,но в гърдите си остана и така.По-здрави!
ППС:Ново Мнение от лекар-нищо ти няма ходи повече на фитнес и яко диета.
ППС2:Ако си зема един Гладиатор няма ли да е по-добре :D

Мнението беше редактирано от Helper55 на 08.06.10 14:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1