Как да сваля малко кила?

JU

04.06.10
17:54

Добър ден. Казвам се Кирил на 13 след 1 месец на 14 години висок съм около 160-163 и съм с наднормено тегло - 90-92 килограма...
Може ли да попитам за някаква диета някакви тренировки за да сваля по някакъв начин 20-15 кила... Имам достъп до лостове ако има някакви опр за лостове с който мога да сваля няколко кила... от няколко дена права коремни преси и дигам гири по 10 кила .. но почти няма резултат.. Много ви се моля помогнете ми ако е възможно без много хапчета... пия калорекс има горе-долу ефект вече от него не ми се яде толкова но.... Моля хелп

JA

04.06.10
18:29

Като цяло на 14 изобщо не ти трябва строга диета. Просто постепенно намали(спри) вредните храни(пици,дюнери,газирани и т.н) и започни да се храниш със здравословни чисти храни - ориз,черен/ръжен хляб,овесени ядки,кисели млека,пилешко,телешко,риба,яйца,овесени ядки,маслини и т.н + салати. Ако те влече някой спорт се записвай(ще ти помогне доста за отслабването), ако не лостове/фитнес + бягане в парка да речем, като започнеш с 10-15 мин и ги увеличаваш постепенно. И не, никакви хапчета не ти трябват.
Успех!

04.06.10
18:40

Според мен тук се касае не за отслабване с няколко килограма, а за човек с много наднормено тегло. Този човек се нуждае от диета и то стриктна. Това не изключва мнението над моето за здравословно хранене, но тук си трябва не просто ограничаване на вредните неща, а педантично следене на нещата. Защото за да се стигне до 90 кг на ръст 160, явно много много се е прекалявало с храната и особено със сладки и други вредни храни и напитки.
На тези години, с толкова голям % мазнини, аз бих съветвала да се обърне към специалист диетолог за изготвяне на стриктен режим, който да има дългосрочна стратегия. С дневни менюта, количества и т.н. и никакви отстъпки от режима, защото понякога дребните прегрешения стават тенденция.
Какви лостове на тези килограми, как се вдигат 90 кг :roll:  Първо да се оправи храненето, а после леки упражнения с постепенно увеличаване на интензивността.

Мнението беше редактирано от Anelia на 04.06.10 18:43.

04.06.10
18:40

Точно така. Постепенно навлизай в материята, което ще означава - постепенно намаляване на лошата храна, заради която си 90 кила на тоя ръст, за сметка на добрата - изредиха ти повечето качествени храни. Както и предполагам нещо доста неприятно за теб - започни да тичаш, но не изведнъж. Като за начало просто се разхождай по-дълго - половин до един час, след което започваш леко да подтичваш. Като придобиеш издръжливост, започни системно (2-4 пъти седмично) да бягаш по 15-20 минути на гладно, или 30-40 ако си се хранил веднъж или повече преди това.

Ключовата дума е постепенно. Ако не щеш да тичаш, си намери въже и подскачай у вас - лично мое мнение е, че това е дори по-добро от тичането, но нека оставим сега това настрана. Не са ти нужни само хапчета. Трябва ти търпение. Не да спринтираш с готова диета и тренировки, а ти трябва търпение в доста дългосрочен план. Ако имаш конкретни въпроси , си попаднал на правилното място.

казано от Anelia на 04.06.10, 18:40:

На тези години, с толкова голям % мазнини, аз бих съветвала да се обърне към специалист диетолог за изготвяне на стриктен режим, който да има дългосрочна стратегия. С дневни менюта, количества и т.н. и никакви отстъпки от режима, защото понякога дребните прегрешения стават тенденция.

Не ставай абсурдна. Ако е решил да отслабне и има волята за това, и сам ще го направи без да си дава парите за некомпетентни идиеотолог. Тук ще намери достоверната информация, която му трябва. Вече от него ще си зависи ще успее или не. Това, че диетолог ще го наглежда не означаваш, че ще бъде по-строг към себе си.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.06.10 18:46.

JU

04.06.10
18:41

Благодаря много на всички ви :)

Мнението беше редактирано от Jus7_1n5aN3 на 04.06.10 18:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1