02.06.10
22:40
Здравеите. Тренирам от половин година в къщи с подръчни материали. Сега си сложих лежанка в стаята и се отвори възможност за много повече упражнения. 170см съм 65 кг. Направих си програмата сам и ще ви бъда благодарен ако ми кажете какви грешки има в нея. Всичките упражнения са 3 серий по 8-12 повторения в зависимост от тежеста. Това е програмата.
1 ден. Бицепс / Рамо - / Бицепсово сгъване с дъмбели / Бицепсово сгъване с щанга / Концентрично сгъване / Раменни преси / Арнолд преси / Вертолет
2 ден. Почивка
3 ден. Трицепс / Гърди - / Кофички / Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава / Френско разгъване с щанга / Повдигане на дъмбели от хоризонтален тилен лег / Лежанка / Флайс
4 ден. почивка
5 ден. Предмищница / Гръб - Пронирано разгъване в китки за предмишници / Сгъване за предмишници с щанга/дъмбел / Мъртва тяга / Чукчета / Гребане с дъмбел.
6 ден. почивка
7 ден. Бедра / Прасец - Мъртва тяга / Клякане с щанга / Повдигане на пръсти от стоеж/седеж
След седмия ден почивам 1 ден и след това почвам цикъла от начало. Целта ми е големи ръце рамена и гърди.
Темата беше редактирана от IvanIvanich на 02.06.10 22:48.
Мисля,че предмишницата не е чак толкова голям мускул,че да я отделяш в един ден с гърба,1 упражнение от 4-5 серии мисля,че им стига на нея.Другото което забелязвам е,че си сложил трицепса и гърдите в един ден,а това не е мнгоо добре защото след като си начинаещ още,пък и не само заради това,някой упражнения за гърдите натоварват и трицепса,и после като тръгнеш да тренираш трицепса няма да имаш много енергия за да си изпълниш програмата.Затова те съветвам да сложиш бицепса с гърдите и трицепса/рамото и предмипницата в един ден.Също от личен опит ти казвам -тренирането на бедра и прасец в един ден е много тежка тренировка,все едно да тренираш гръб и гърди,просто ти казвам че след тренировката ти за крака в следващите няколко дена няма да можеш да ходиш нормално,аз така претренирах един път сутринта направих тренировка за бедра вечерта ритах и в следващите 3-4 дена ходех като пингвин.Щом целта ти е такава може да направиш някакъв такъв примерен сплит
Понеделник = Гърди бицепс Прасец
Четвъртък - Гърди Бицепс
Събота - Трицепс Рамо Бедра
Неделя - Гръб Трапец
Другото на което трябва да наблегнеш за ГОУЛЕМИ ръце и гърди е яденето,ама не мазнотиите за жалост,а ми чиста храна - пилешко,риба,ориз,картофи,ядки и кавото друго се сетиш от този род.
1. махни концентричното - 2 упр. за бицепс са достатъчни.
2. за рамото - остави едните преси и след това по 1 упр за всяка част на рамото
3. почвай с гърдите! ако тренираш качествено гърдите, не ти трябва повече от 1 упр за трицепса - колкото да го “довършиш”
4. почвай с гърба! сложи набирания. 1 упр за предмишница е достатъчно - сменяй ги през седмица. сложи и упражнение за трапеца
5. предполагам имаш предвид римска тяга? споконо можеш да сложиш и 3-4 серии напади
05.06.10
09:42
Благодаря ви за отговорите. За набирания римска тяга немога да ги правя защото тренирам в кьщи и нямам лост и уред за тягата. Избирал сьм упражнения който мога да ги правя в кьщи. Но ми стана ясно кое кога защо така че благодаря много и на двамата.