26.03.05
13:27
:D Тази зима беше пагубна за зоните около ханша ми и искам да попитам за съвет. Препоръчайте ми някаква програма или набор от упражнения за стопяване на корем и долни крайници. Един приятел ме посъветва да излизам да търча по градинките. Обаче се опасявам, че ако започна да тичам, не само няма да сваля мазнините, а ще ги превърна в мускули и картинката ще стане още по-плачевна (не съм много широк в раменете). Може ли някой да ми препоръча програма или диета, която да следвам?
пич,тичането е най-удачният начин да свалиш килограмите,недей да се опасяваш въобще,можеш да комбинираш и тичането с аеробика или някакви по-леки упражнения, и резу;лтатът ще дойде :lol:
[quote author=“toxicgreen”]...ако започна да тичам, не само няма да сваля мазнините, а ще ги превърна в мускули...
Как съобще си представяш това да стане? Това че мазнините се превръщат в мускули и мускулите в мазнини е от топ 10 фаворитите ми за глупост залегнала дълбоко и непоклатимо в главите на “нетрениращите”.
26.03.05
17:26
топ 10 фаворитите ми за глупост залегнала дълбоко и непоклатимо в главите на “нетрениращите”.
Имам някои лични наблюдения, пък и така съм чувал. Признавам, че знам съвсем малко по темата, точно затова търся съвет тук!
Значи търчание му е майката? Колко пъти в седмицата и по колко време?
[quote author=“toxicgreen”]
топ 10 фаворитите ми за глупост залегнала дълбоко и непоклатимо в главите на “нетрениращите”.
Имам някои лични наблюдения, пък и така съм чувал. Признавам, че знам съвсем малко по темата, точно затова търся съвет тук!
Значи търчание му е майката? Колко пъти в седмицата и по колко време?
Личните ти наблюдения са на основата, че така си чувал ми се струва. Само с две думи - не става. Ако прибавиш и “никога”, вече ще придобиеш ясна представа кога това става. От биохимична гледна точка, това е невъзможно. Никога, под каквито и да е условия.
А относно тичането, порбвай три пъти седмично на гладно 20-30 минути, колкото издържиш с не особено бързо темпо. По принцип липотропията настъпва някъде след 20тата минута, а катаболните порцеси се увеличават главоломно някъде след 40тата, затова е препоръчително да се бяга (и прави кардио въобще) по 40на минути.
26.03.05
23:02
Диета и кардио !
nodude!, обясни на човека, какво са липотропия и катаболни процеси, че много неща не са му ясни :)
Иначе отрицателен калориен баланс му е майката
04.04.05
18:33
пиша тук , че да не правя нова тема
въпроса ми е какво упражнение да правя за долната част на корема ... преди корема ми се разширяваше от гърдите надолу , но откогато почнах да правя преси на римското сточле горната част се е поприбрала малко ... мисля че упражнението където се виси на шведска стена и се повдигат краката е за долна част ... правих го известно време , ама не чувствам никакво напрежение освен в ръцете , където имам чувството , че се скъсат...а и бягам от няколко дена ... :?
Не се притеснявай за мазнините - не е възможно да се превърнт в мускули, колкото и да ни се иска това да се получи. :) Мога да кажа аз как оформям корема си. Тъй като през зимата ям много, към края на февруари коремът ми е със значителен обем, но място за притеснение няма! Необходими са малко воля и постоянство! За 6-8 седмици коремът ми става като дъска!
1. Ограничавам количеството на храната - това за разширеният стомах, като въобще премахвам хляба-най-много по 1 коричка на хранене.
2. Не се скъсвам от коремни преси - примерно по 300-400 на тренировка, а тренирам корема в 4-5 серии по 10 повторения с дъмбел - за всеки тежестта е индивидуална, но 10тото повторение трябва да е трудно!
3.За мазнините - моето мнение е че за тях само диета върши добра работа. Храните, които аз употребявам, внимавам да са с високо съдържание на белтъчини и фибри и с ниска стойност на мазнини и особено на въглехидрати! За този период забравям за всякакви вафли, шоколади и т.н. Ако много ти се прияде нещо сладко - пчелният мед може да го ядеш без ограничения!
4.За тичането - при спринтът се изразходва 18 ПЪТИ повече енергия-съответно мастна тъкан, отколкото при продължителното бягане с умерено темпо! Така, че няколко отсечки от по 80-100 метра спринт/след добра загрявка/ ще ти повлияят убийствено добре! И най-важното в цялата работа е постоянството! УСПЕХ!
@joro1973 - Общо взето съм съгласен с теб, но имам няколко забележки.
1) Дори една коричка при всяко хранен може да забави усвояването на белтъчините но все пак е допустимо.
2) Пчелният мед от друга страна е недопустимо да се яде освен непосредствено след тренировка - той не се яде без ограничение, а точно обратното, ограничава се както всички други богати на прости въглехидрати храни.
3) За малкото повторения с тежести съм напълно съгласен, само дето общия брой на повторения е безумен. Ако отказа ти е на 15тото повторение (горе-долу) на всяка серия, повече от 5-6 серии не виждам как би направил без да разтеглиш тренировката си в часове, което моментално намалява интензивността и за сметка на обема. А нали точно интензивна тренировка се цели.
4) Кросът израсходва много енергия - това е вярно, но пропускаш факта, че все пак липотропията изисква аеробен режим на работа. Не виждам как ще го постигнеш с 10-15 секундни спринтове.
жоро,брао много си здрав(химик ли си?)
меда въпреки че е натурална захар и това звучи добре,всъщност тази захар е като в плодовете-фруктоза,точно тази която трябва да избягваме при диета защото се усвоява по-зле от бялата захар,чрез черния дроб,тъй 4е е една от най-забранените храни при диета
[quote author=“xtasss”]жоро,брао много си здрав(химик ли си?)
меда въпреки че е натурална захар и това звучи добре,всъщност тази захар е като в плодовете-фруктоза,точно тази която трябва да избягваме при диета защото се усвоява по-зле от бялата захар,чрез черния дроб,тъй 4е е една от най-забранените храни при диета
Такива въпроси на мен лично ми лазят по нервите, а на човека най-вероятно още повече. А като дублираш информация поне да беше допълнил коректно. В меда има големи количества глюкоза, не се състои само от фруктоза, второто това че се “усвоява” по-зле от бялата захар я прави по-добра от нея, и трето - всички захари метаболизират в черния дроб, как реши, че това е лошо нещо?
пробвай да се урефлиш с плодаве и мед
и ми се обади :lol:
а когато някой разправя за опита си в залата е добре да споменава как всъщност го е постигнал-по лесния или трудния път
ти да не вземаш?
СЛАБАШКО Е!
05.04.05
12:26
и някой ще ми каже ли упражнение за долна част на корема :D
Стандарно - повдогане на краката от лег, поддигане на краката от вис, обратен крънч. Но имай предвид, че при контракцията се съкращава цялото влакно на мускула, а не само едната му част и следователно много трудно ще наблегнеш на долната част.
[quote author=“NoDude
1) Дори една коричка при всяко хранен може да забави усвояването .
Искам да споделя личен опит :) - без да се засягате, но в пчелният мед простите въглехидрате са предимно...фруктоза, а тя, както е известно не депонира в мастни клетки. В продължение на няколко месеца изяждах по 1 кг мед седмично /преди да се запозная с този факт/ и не качих и грам.
2. За кросовете и спринтовете... Знае се, че движението е възможно само при наличие на енергия, източника, на която е разграждането на АТФ до АДФ (цикъл на Крепс). Тъй като запасите на АТФ в мускула са ограничени, по-продължително съкращаване е възможно само с непрекъснат процес на ресинтез на АТФ. Процесите са следните:
1.Разграждане на Креатин фосфата, но тъй като е в малки количества в мускулите, той играе роля на междинно звено, а не на основен енергиен източник.
2. АНАЕРОБНА гликолиза (СПРИНТОВЕТЕ!) - при нея разграждането става в отсъствие на кислород. При превръщане на 1 молекула глюкоза до млечна киселина се получават 2 молекули АТФ (енергията).
2. Аеробно разграждане (КАРДИОТО) - 1 молекула глюкоза е достатъчна за ресинтеза на 36 молекули АТФ.
Моят извод е, че при спринтовете(Анаеробно разграждане) тялото изразходва много повече (18 пъти) глюкоза, за да обезпечи енергийните нужди на организма! Източника на глюкозата са мастните клетки, които се разграждат на глюкоза и вода. Тоест ефекта, според мен е 18 пъти по голям на физиологично ниво. Разбира се, на никого не препоръчвам да се нахрани и тогава да отиде да тича :)! Най-добре е да се изчака около 4 часа след хранене и тогава да се разграждат мазнини!
...Ползван източник: “ФИЗИОЛОГИЯ” -учебник за студенти по медицина и стоматология, второ издание 1989. стр.65-66
05.04.05
19:47
Martin мерси :D
а и само да ми кажеш колко серии и колко повторения да правя на тези упражнения , на римското столче правя 4х25
По-добре избери няколко по-трудни за теб упражнения и ги прави без почивка едно след друго. 8-10-15 повторения. След това почиваш малко (30сек) и ги правиш отново. Примерно нещо от сорта на повдигане на краката от вис 10 пъти + наведи с тежки дъмбели в ръце 10 пъти + преси на римско столче, но много бавнички, така че да не можеш да направиш повече от 15ина......нещо такова :)
Определено ти трябва диета и кардио... в фитнеса за сваляне на мазнините и двете са като дупе и гащи :lol: едното не може без другото и обратното 8)
Успех !
06.04.05
21:58
[quote author=“Martin”]По-добре избери няколко по-трудни за теб упражнения и ги прави без почивка едно след друго. 8-10-15 повторения. След това почиваш малко (30сек) и ги правиш отново. Примерно нещо от сорта на повдигане на краката от вис 10 пъти + наведи с тежки дъмбели в ръце 10 пъти + преси на римско столче, но много бавнички, така че да не можеш да направиш повече от 15ина......нещо такова :)
Господ здраве да ти дава ! :lol: