27.05.10
13:06
Здравейте,
Четох доста теми относно изгарянето на мазнините в областа на корема,но доста от тях са свързани с ходене на фитнес.Също така всеки дава съвет и немога ра преценя кой е прав и кой не е.Някои казват бягането му е майката,други прави коремни преси до отказване.....
Разполагам с тези уреди.
http://img257.imageshack.us/img257/5555/p6130001.jpg
Велоергометърът оказва ли някакво влияние на коремните мускули ?
От проченето до тук разбрах че с упражнения само няма да стане.Трябва да се спазва и хранителен режим.
От 3 седмици закусвам мюсли с прясно мляко и гледам последното ми ядене да е към 20:00 часа.Пробвах с коремни преси,но четох че те оформят мускула,а не стапят мазнините.Гледам да избягвам сладкото,пърженото,свинско не ям изобщо.Коремът ми е в лошо състояние,мазнините са ми доста според мен. На 16 години съм,висок съм 185см и тежа 75кг.
Бих се радвам ако някой ми обърне внимание и ми помогне с избора на диета и упражнения.
Очаквам вашите препоръки.
Темата беше редактирана от CyBeR на 27.05.10 13:11.
Разгледай малко във форума.Ще намериш каквото ти трябва за не повече от 10-15 минути.Много зачестяха тези теми :).Разгледай и HIIT кардио системата.
http://www.racerxvt.com/virtual_trainer/belly_fat/fat_belly.jpg
Това не съм аз,но долу горе в това положение съм.По другите теми не става въпрос за такива кореми.
Искам да знам с велоергометърът мога ли да постигна нещо значително.Също така има ли смисъл да правя някакви упражнения,например като тези:
преди да стопя мазнините.
Интересува ме дали съм се насочил добре към мюслите и последно ядене в 20:00 часа.
А с велоергометъра само от корема ли ще смъквам.Няма ли да заслабнат останалите мускули ? И не разбрах има ли смисъл да ги правя тези упражнения преди да съм почнал диета някаква ?
Мерси.Но ако някой може да ми отговори по-подробно на другите ми въпроси,ще се радвам :)
07.06.10
15:07
има едно много яко опражнение за корем :P значи... хващаш се за един лост или нещо друго което може да го замени и си ждигаш краката няколко пъти докато не достигнат пенпердикуляр. :) друго упражнение е още в леглото да си вдигнеш краката (пак да стане пенпердикуляр) краката трябва и да са прибраня - това го испуснах да спомена %-P задължително и за двете управнения :P и започваш да пишеш числата от 1 до 10 (знам че звучи тъпо, но пробвай и ще се убедиш че равоти и то доста :) )
съжалявам не мога да отговоря на другите ти въпрости не съм професионалист и все пак мога да дам някой савет от личен опит %-P
and btw сори че може да имам някоя друга провописна грешка - не знам добре български сажалете ме %-P
Това с писането наистина не е лошо,работи повече за долната част на корема.Аз го правя с писане на букви,че са по-разнообразни.Звучи дебилно,но е доста трудно,ако го правиш както трябва.Най-важното- като “напишеш” една буква краката не опират земята,а ги изправяш просто.
Принципно не може да се изгорят мазнини само от една областе на тялото. Като се сваля се сваля навсякъде. Това става в голяма степен с диета (под диета- начин на хранене). Ако тялото ти не е в режим за изгаряне, ще изгориш мазнините ама друг път.
казано от Ivailo на 07.06.10, 17:04:
Принципно не може да се изгорят мазнини само от една областе на тялото. Като се сваля се сваля навсякъде. Това става в голяма степен с диета (под диета- начин на хранене). Ако тялото ти не е в режим за изгаряне, ще изгориш мазнините ама друг път.
Значи не е достатъчно да огранича тестените изделия,мазните работи,пържените и сладки храни ? И има ли смисъл да ям всеки ден мюсли или 1-2 пъти в седмицата е достатъчно ?
казано от Dennis Papageorgiy на 07.06.10, 15:07:
има едно много яко опражнение за корем :P значи... хващаш се за един лост или нещо друго което може да го замени и си ждигаш краката няколко пъти докато не достигнат пенпердикуляр. :) друго упражнение е още в леглото да си вдигнеш краката (пак да стане пенпердикуляр) краката трябва и да са прибраня - това го испуснах да спомена %-P задължително и за двете управнения :P и започваш да пишеш числата от 1 до 10 (знам че звучи тъпо, но пробвай и ще се убедиш че равоти и то доста :) )
съжалявам не мога да отговоря на другите ти въпрости не съм професионалист и все пак мога да дам някой савет от личен опит %-P
and btw сори че може да имам някоя друга провописна грешка - не знам добре български сажалете ме %-P
Мда..чувал съм за това упражнение,казвали са ми че трудно се стига до 10 :D Ще го пробвам да видим до къде ще стигна :)
А да попитам колко пъти в седмицата е добре да се тренира корема ? Всеки ден,1 път в седмицата,през ден ?
07.06.10
19:07
Както тренираш другите мускулни групи. Максимум 2 пъти на седмица е идеално. Но 2та пъти така ще го тренираш, че на другия ден да чувстваш болка. Т.е. наистина добра тренировка за корем трябва да направиш. Стига ти да направиш видеото, което по-горе колегата е дал и ти е предостатъчно. Но видеото на пръв поглед е лесно, но като се започне става доста трудно!
казано от SetinngS на 07.06.10, 19:07:
Както тренираш другите мускулни групи. Максимум 2 пъти на седмица е идеално. Но 2та пъти така ще го тренираш, че на другия ден да чувстваш болка. Т.е. наистина добра тренировка за корем трябва да направиш. Стига ти да направиш видеото, което по-горе колегата е дал и ти е предостатъчно. Но видеото на пръв поглед е лесно, но като се започне става доста трудно!
Видеото аз си го харесах...но наистина само изглежда лесно...особено онова от 1:00 незнам кога ще мога да го правя като хората..на следващия ден усетих болка в горната част на корема..явно е имало ефект :–)
казано от CyBeR на 07.06.10, 17:17:
казано от Dennis Papageorgiy на 07.06.10, 15:07:
Мда..чувал съм за това упражнение,казвали са ми че трудно се стига до 10 :D Ще го пробвам да видим до къде ще стигна :)
А да попитам колко пъти в седмицата е добре да се тренира корема ? Всеки ден,1 път в седмицата,през ден ?
Това е доста ефективно за долната част на корема, обаче то е за изграждане на плочки .. а не за сваляне на мазнини ........
Наблегни на диета, кардио и тичане и междувременно си прави и коремни преси за да натрупваш мускул докато сваляш мазнини .. :)
това е от мене :)
Спираш да се храниш с всевъзможните боклуци с които тровиш тялото си ежедневно. Чипсове, кроасани, шоколади, вафли, десертчета и прочие малоумно опаковани в искрящи цветове продукти на химичната наука през последните 50 години. Драстично си увеличаваш приема на вода. Не на течности ( сокове, безалкохолни, алкохолни) а на чиста, прясна, полезна вода.
Започваш три пъти седмично да правиш интензивни тренировки за цялото тяло, като упражненията за корем са ти Планк и Повдигане на краката с тежест ( достатъчна за да не можеш да направиш повече от 7-8 повторения ). Планка го правиш, за да изградиш стабилност в поясната област, която ще ти е нужна за прогреса в коремните упражнения, повдигането с тежест го правиш, за да изградиш маса на коремните мускули, без която няма как да имаш желаните “плочки”. Никога не правиш коремни преси, защото те ще ти съсипят кръстта в дългосрочен план.
Това са нещата с които трябва да започнеш. След това трябва сам да следиш тялото си и да виждаш кои храни как ти понасят. При всеки е уникално. И най-важното - трябва да имаш търпение. Бързите резултатите идват само с бързи инжекции, но после ще викаш комшията да ти прави децата.
08.06.10
07:06
:shut: звучи много мъдро
смятам и аз да се възползвам
само че това за коремните преси го кажи на всички инструктори, които познавам, защото това е единственото упражнение, което се дава на жени-коремни преси всеки ден по всички възможни варианти
а за планкове в нашата зала никой не е чувал
08.06.10
07:17
казано от Queen Kobra на 08.06.10, 07:06:
:shut: звучи много мъдро
смятам и аз да се възползвам
само че това за коремните преси го кажи на всички инструктори, които познавам, защото това е единственото упражнение, което се дава на жени-коремни преси всеки ден по всички възможни варианти
а за планкове в нашата зала никой не е чувал
Е как да оправдаеш всичките крънч машини, ако за добрия стар планк ти е нужна само постелка :)
Иначе тези, които ще ти покажат планк, турско изправяне, олимпийските движения...са в зали, чиято месечна такса струва колкото кърпата на някой за подлагане на лежанката в лъскавия фитнес. Търсенето определя предлагането.
08.06.10
15:49
Бягането много сваля.