Премахване на мазнините в областта на корема

27.05.10
13:06

Здравейте,
Четох доста теми относно изгарянето на мазнините в областа на корема,но доста от тях са свързани с ходене на фитнес.Също така всеки дава съвет и немога ра преценя кой е прав и кой не е.Някои казват бягането му е майката,други  прави коремни преси до отказване.....
Разполагам с тези уреди.
http://img257.imageshack.us/img257/5555/p6130001.jpg
Велоергометърът оказва ли някакво влияние на коремните мускули ?
От проченето до тук разбрах че с упражнения само няма да стане.Трябва да се спазва и хранителен режим.
От 3 седмици закусвам  мюсли с прясно мляко и гледам последното ми ядене да е към 20:00 часа.Пробвах с коремни преси,но четох че те оформят мускула,а не стапят мазнините.Гледам да избягвам сладкото,пърженото,свинско не ям изобщо.Коремът ми е в лошо състояние,мазнините са ми доста според мен. На 16 години съм,висок съм 185см  и тежа 75кг.
Бих се радвам ако някой ми обърне внимание и ми помогне с избора на диета и упражнения.
Очаквам вашите препоръки.

Темата беше редактирана от CyBeR на 27.05.10 13:11.

27.05.10
14:01

Разгледай малко във форума.Ще намериш каквото ти трябва за не повече от 10-15 минути.Много зачестяха тези теми :).Разгледай и HIIT кардио системата.

27.05.10
17:41

http://www.racerxvt.com/virtual_trainer/belly_fat/fat_belly.jpg
Това не съм аз,но долу горе в това положение съм.По другите теми не става въпрос за такива кореми.
Искам да знам с велоергометърът мога ли да постигна нещо значително.Също така има ли смисъл да правя някакви упражнения,например като тези:

преди да стопя мазнините.
Интересува ме дали съм се насочил добре към мюслите и последно ядене в 20:00 часа.

27.05.10
19:46

колело,задължително коремни преси туистове и т.н. :)

28.05.10
13:23

А с велоергометъра само от корема ли ще смъквам.Няма ли да заслабнат останалите мускули ? И не разбрах има ли смисъл да ги правя тези упражнения преди да съм почнал диета някаква ?

28.05.10
17:35

Диета и много упражнения ;)

31.05.10
09:03

Мерси.Но ако някой може да ми отговори по-подробно на другите ми въпроси,ще се радвам :)

07.06.10
15:07

има едно много яко опражнение за корем :P значи... хващаш се за един лост или нещо друго което може да го замени и си ждигаш краката няколко пъти докато не достигнат пенпердикуляр. :) друго упражнение е още в леглото да си вдигнеш краката (пак да стане пенпердикуляр) краката трябва и да са прибраня - това го испуснах да спомена %-P задължително и за двете управнения :P и започваш да пишеш числата от 1 до 10 (знам че звучи тъпо, но пробвай и ще се убедиш че равоти и то доста  :) )

съжалявам не мога да отговоря на другите ти въпрости не съм професионалист и все пак мога да дам някой савет от личен опит %-P
and btw сори че може да имам някоя друга провописна грешка - не знам добре български сажалете ме %-P

07.06.10
16:34

Това с писането наистина не е лошо,работи повече за долната част на корема.Аз го правя с писане на букви,че са по-разнообразни.Звучи дебилно,но е доста трудно,ако го правиш както трябва.Най-важното- като “напишеш” една буква краката не опират земята,а ги изправяш просто.

07.06.10
17:04

Принципно не може да се  изгорят мазнини само от една областе на тялото. Като се сваля се сваля навсякъде. Това става в голяма степен с диета (под диета- начин на хранене). Ако тялото ти не е в режим за изгаряне, ще изгориш мазнините ама друг път.

07.06.10
17:15

казано от Ivailo на 07.06.10, 17:04:

Принципно не може да се  изгорят мазнини само от една областе на тялото. Като се сваля се сваля навсякъде. Това става в голяма степен с диета (под диета- начин на хранене). Ако тялото ти не е в режим за изгаряне, ще изгориш мазнините ама друг път.

Значи не е достатъчно да огранича тестените изделия,мазните работи,пържените и сладки храни ? И има ли смисъл да ям всеки ден мюсли или 1-2 пъти в седмицата е достатъчно ?

07.06.10
17:17

казано от Dennis Papageorgiy на 07.06.10, 15:07:

има едно много яко опражнение за корем :P значи... хващаш се за един лост или нещо друго което може да го замени и си ждигаш краката няколко пъти докато не достигнат пенпердикуляр. :) друго упражнение е още в леглото да си вдигнеш краката (пак да стане пенпердикуляр) краката трябва и да са прибраня - това го испуснах да спомена %-P задължително и за двете управнения :P и започваш да пишеш числата от 1 до 10 (знам че звучи тъпо, но пробвай и ще се убедиш че равоти и то доста  :) )

съжалявам не мога да отговоря на другите ти въпрости не съм професионалист и все пак мога да дам някой савет от личен опит %-P
and btw сори че може да имам някоя друга провописна грешка - не знам добре български сажалете ме %-P

Мда..чувал съм за това упражнение,казвали са ми че трудно се стига до 10 :D Ще го пробвам да видим до къде ще стигна :)
А да попитам колко пъти в седмицата е добре да се тренира корема ? Всеки ден,1 път в седмицата,през ден ?

Както тренираш другите мускулни групи. Максимум 2 пъти на седмица е идеално. Но 2та пъти така ще го тренираш, че на другия ден да чувстваш болка. Т.е. наистина добра тренировка за корем трябва да направиш. Стига ти да направиш видеото, което по-горе колегата е дал и ти е предостатъчно. Но видеото на пръв поглед е лесно, но като се започне става доста трудно!

07.06.10
19:35

казано от SetinngS на 07.06.10, 19:07:

Както тренираш другите мускулни групи. Максимум 2 пъти на седмица е идеално. Но 2та пъти така ще го тренираш, че на другия ден да чувстваш болка. Т.е. наистина добра тренировка за корем трябва да направиш. Стига ти да направиш видеото, което по-горе колегата е дал и ти е предостатъчно. Но видеото на пръв поглед е лесно, но като се започне става доста трудно!

Видеото аз си го харесах...но наистина само изглежда лесно...особено онова от 1:00 незнам кога ще мога да го правя като хората..на следващия ден усетих болка в горната част на корема..явно е имало ефект :–)

07.06.10
19:47

казано от CyBeR на 07.06.10, 17:17:

казано от Dennis Papageorgiy на 07.06.10, 15:07:

Мда..чувал съм за това упражнение,казвали са ми че трудно се стига до 10 :D Ще го пробвам да видим до къде ще стигна :)
А да попитам колко пъти в седмицата е добре да се тренира корема ? Всеки ден,1 път в седмицата,през ден ?

Това е доста ефективно за долната част на корема, обаче то е за изграждане на плочки .. а не за сваляне на мазнини ........

Наблегни на диета, кардио и тичане и междувременно си прави и коремни преси за да натрупваш мускул докато сваляш мазнини .. :)

това е от мене :)

07.06.10
22:32

Спираш да се храниш с всевъзможните боклуци с които тровиш тялото си ежедневно. Чипсове, кроасани, шоколади, вафли, десертчета и прочие малоумно опаковани в искрящи цветове продукти на химичната наука през последните 50 години. Драстично си увеличаваш приема на вода. Не на течности ( сокове, безалкохолни, алкохолни) а на чиста, прясна, полезна вода.

Започваш три пъти седмично да правиш интензивни тренировки за цялото тяло, като упражненията за корем са ти Планк и Повдигане на краката с тежест ( достатъчна за да не можеш да направиш повече от 7-8 повторения ). Планка го правиш, за да изградиш стабилност в поясната област, която ще ти е нужна за прогреса в коремните упражнения, повдигането с тежест го правиш, за да изградиш маса на коремните мускули, без която няма как да имаш желаните “плочки”. Никога не правиш коремни преси, защото те ще ти съсипят кръстта в дългосрочен план.

Това са нещата с които трябва да започнеш. След това трябва сам да следиш тялото си и да виждаш кои храни как ти понасят. При всеки е уникално. И най-важното - трябва да имаш търпение. Бързите резултатите идват само с бързи инжекции, но после ще викаш комшията да ти прави децата.

08.06.10
07:06

:shut: звучи много мъдро
смятам и аз да се възползвам
само че това за коремните преси го кажи на всички инструктори, които познавам, защото това е единственото упражнение, което се дава на жени-коремни преси всеки ден по всички възможни варианти
а за планкове в нашата зала никой не е чувал

казано от Queen Kobra на 08.06.10, 07:06:

:shut: звучи много мъдро
смятам и аз да се възползвам
само че това за коремните преси го кажи на всички инструктори, които познавам, защото това е единственото упражнение, което се дава на жени-коремни преси всеки ден по всички възможни варианти
а за планкове в нашата зала никой не е чувал

Е как да оправдаеш всичките крънч машини, ако за добрия стар планк ти е нужна само постелка :)
Иначе тези, които ще ти покажат планк, турско изправяне, олимпийските движения...са в зали, чиято месечна такса струва колкото кърпата на някой за подлагане на лежанката в лъскавия фитнес. Търсенето определя предлагането.

АН

08.06.10
15:49

Бягането много сваля.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1