моля за съвет относно моята програма

SI

09.06.10
16:39

Здравейте искам да ви помоля да ме посъветвате относно моята програмата за фитнес. Да започнем с това, че тренирам 4 пъти в седмицата като един ден правя гърди и крака, после другият път правя само гръб, после само рамо и крака и накрая  бицепс и трицепс заедно. Тренировките са ми понеделник, сряда, петък, неделя. Целта е покачване на мускулна маса, затова правя най много по 4 серии с 8 повторения и повече килограми. Упражненията които правя са:

Гърди и крака:
1.Вдигане на щанга от лег
2.Избутване на дъмбели
3.Флайс
4.Бедрени разгъвания
5.Повдигане на пръсти и клекове

Гръб:
1.Набирания
2.Широко гребане с дъмбели от наклон
3.Мъртва тяга

Рамо и крака:
1.Раменни преси
2.Разтваряне в страни с дъмбели
3.едновременно изнасяне напред с дъмбели
4.Бедрени разгъвания
5.Повдигане на пръсти и клекове

Бицепс трицепс:
1.Кик бек
2.Тесен хват
3.разгъване с дъмбел зад глава
4.сгъване с EZ щанга
5.концентрирано сгъване

Да уточня само тренировките са ми изцяло вкъщи и са съобразени с това което имам.

Краката ги прави само веднаж.със рамото
Вкарай поне още 1 упражнение за гръб и кам него прави и трапец
кам ръцете вкарай още 1 упражнение за бицепс+ предмишница
за рамо дай някое упражнение за задно рамо .
добави 1 упражнение за гърди -полу лег  че ти липсва за горната част на гърдите
Щом целта ти е мускулна маса(хипертрофия) както си си написал  8 повторения максимум е добре ,при краката прави по 12-15 повторения(заради мускулните им влакна) .

Мнението беше редактирано от Генади Симеонов на 10.06.10 14:08.

10.06.10
17:40

За Гърдите - сложи Избутването на наклонена лежанка (полулег). Може да добавиш Кофички или Пек Дек.
За Трицепс - бих поставил Кик Бек-а накрая.

Като цяло Генади ти отговори повече от изчерпателно.

SI

10.06.10
20:33

Мерси много момчета за отговорите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1