02.05.10
14:54
Така имам сериозно изоставане (или поне на мен така ми се струва) в горната част та бицепсите... Опит повече от година но сега след около годниа поднових тренировки отново. Висок съм 185см тежа 79кг. С мнооого дълги ръце съм, само да отбележа, защото съм убеден, че това е важен фактор за моя проблем. Тренировката ми за бицепс е 1 път в седмица,
3 х сгъване с лост от стоеж (8 повторения)
3 х сгъване от седеж (леко наклонен назад) (8 повторения)
2 х концентрично сгъване (8 повторения)
Моля за адекватна и сериозна помощ.
21 :).Мисля,че това е твоето решение.Другото,което се сещам е скотовото.Поне него го усещам повече в горната част,отколкото в предната част на бицепса :).
Мнението беше редактирано от D3Co на 02.05.10 15:15.
02.05.10
15:48
21 да го вкарам като допълнително упражнение (няма ли да претренирам) или да заместя с него някое от горните?
Заместваш естествено.Можеш да го вкараш като второ упражнение и след това да не правиш трето или като първо и след това да направиш още едно.
Най-ценната фаза на метода 21 е втората фаза - сгъването от средно положение до горна мъртва точка. Няма да го включваш като допълнително упражнение, а като последно (второ ии трето). Другото което ми идва на ум е само частични повторения на скот, който е отвесен и отново в частта от средата на движението до горе.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.06.10 19:58.
Какво визираш под “горна част на бицепса”?
Бицепса има две глави дълга и къса, отстрани и отдолу е брахиалиса.
На 100% съм убеден, че е объркал горната с долната част ! При хората с дълги крайници като свият ръката бицепса им се качва на горе и се получава празнина между него и лакътя/предмишницата. Просто хоара с по дълги крайници бицепсът им трудно изпълва цялата ръка когато го стегнат ! Тук по скоро цялостно развитие и покачване на обема ще запълни до някъде празнината, колкото повече маса толкова повече бицепса ще ти изпълва ръката до долу и също покачването на обема на предмишницата също намалява празнината. При упражненията ще гледаш да пускаш щангата до долу и малко преди да изправиш на 100% ръцете спираш и обръщаш за да има постоянно напрежние в бицепса, точно движението в долната част на сгъването натоварва най много долната част на бицепса. Сгъване на скотова пейка е също добро за долната част на бицепса, Сгъването на долна макара също е добро за долната част, като може да се прави прав, на скотова или полуприведен, което удря яко долната част. Това си бицепсите и долната им част си е и генетична даденост, но като цяло хора с къси крайници имат по изпълнен бицепси от колкот хора с дълги крайници. :)
Franky, доколкото разбрах, искаш бицепса да изпъкне в горната част - да се отдели от предното рамо.
Това може да се получи като вкараш упражнения с опора на лакътя. Пример: Концентрирано, което написа, Скот и пр...
Упражнения на кросоувър също са вариант. Пример:
От клек поставяш лалтите върху коленете и дърпаш с право лостче.
Същият ефект би могъл да постигнеш ако държиш лалтите високо (на 90 градуса спрямо тялото). Тогава упора не ти трябва.
Пример:
Уреда е горен скрипец (Lat Machine). Слагаш правото лостче на куката. Застопоряваш тялото назад като при дърпане пред гърди за гръб. Лактите напред (на 90 градоса от тялото, както написах). Без движение в лакетната става дърпаш лостчето към челото си.
За съжаление не знам точното наименование на упражненията, които описах, но дано си ме разбрал и написаното ти дойде в полза ;)
Успех!
Това “горна част” връх на бицепса ли ще дойде или....че не съм го срещал досега :) ? Ако е това, то упражнението според мен е концентрично със завъртане в горната част на движението. Скотовото е по-скоро за основата на бицепса. Имаше едно сравнение, използвано в книгата на Шварценегер “Тайните на моя успех” ако не се лъжа :) , за първите му тренировки с упражнението на Лари Скот, а именно, че е имал усещането как е “изградил замък върху пясъчна основа” .
Мнението беше редактирано от малкия113 на 11.06.10 09:24.
overhead cable curl се използва точно за акцентиране на върха на бицепса. Изпълнявай го като последно упражнение в 10-15 повторения.
Малко се обърках - Христо каза 4е скота удря пове4е долната 4аст, докато LDoeN твърди, 4е наблягало пове4е на горната, извинявам се, но може ли да ми разясните =/
Модерация:
Писането на български език в този форум е задължително!
Вашето мнение нарушава точка 2.2 от Условията за ползване на форума!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.11 08:32.
А ти ако може да разясниш какво имаш предвид под горна част на бицепс?
Връх?
Залавното му място за рамената?
Залавното място за лакътя?
Ако имаш голямо разстояние м/у бицарата и лакътната кост=>генетично е.Дължи се на по - дълго сухожилие и няма оправия!И аз съм така,но според мен е по - добре т.к. се получава по - голям връх на бицепса.
Мнението беше редактирано от Vintage на 12.04.11 07:06.
На кои упражнения трявна да наблягам тогава като бицепса ми е къс и искам по голям връх
Скотовото сгъване удря в ДОЛНАТА част на бицепса, не в горната! Също така 1-ва фаза на “21” е за ДОЛНАТА част! Ако искаш да наблегнеш на долната част можеш да опиташ да правиш по 2 вида скотово в тренировка :) А за по-голям връх-концентрично и сгъване на горни макари (не знам как се казва това упражнение) :)
Мнението беше редактирано от Юли на 12.04.11 22:56.