Протеин (за начинаещи)

Прескочи до:

28.03.10
09:30

казано от fam0us на 28.03.10, 08:42:

казано от Георги Гайдов на 27.03.10, 20:01:

Какво пише на кутията?

Ами то е няква пласмасова кутия, без нищо на нея, само от долу има някъв номер, поне така ми показаха.

Другия път си купи протеин от магазина ;)

28.03.10
16:12

казано от korpusito на 28.03.10, 09:30:

казано от fam0us на 28.03.10, 08:42:

казано от Георги Гайдов на 27.03.10, 20:01:

Какво пише на кутията?

Ами то е няква пласмасова кутия, без нищо на нея, само от долу има някъв номер, поне така ми показаха.

Другия път си купи протеин от магазина ;)

Ами вече поръчах.Проблем ли ще е ако пия л-карнитин и протеин ?

05.04.10
16:32

whey pro xl 5lb. interactive.Мога да ти го дам на 70 лв.

11.04.10
09:26

Кога пиете протеина сутрин. Веднага след ставане и след 20 минути основното ядене или първо яденето и после протеина, или и двете заедно?

11.04.10
09:55

Първото - веднага след ставане и 20-30 минути след това закуската.

11.04.10
15:56

Да ви попитам тренирам от около 1 година висок съм 175 тежа 65-66кг какъв протеин бихте ми препоръчали за сега съм се спрял на scivation whey 10lbs ако има нещо по добро като качество но пак да е около тия пари помагайте .. :)

11.04.10
17:30

В момента за мен с промоциите Scivation-а си заслужава парите,особено за 10 либи.

05.05.10
21:51

доста поизчетох и искам да попитам какво мислите за silabg.com/bg/1378-NUTRIM-SUPER-MASS-GAIN.html
Тренирам от три месеца като съм качил 2кг само от ядене без странични добавки. Тренирам на лостове, успоредка и дъмбели в зала влизам рядко. Искам да знам дали ще има ефект от гейнара искам макс още 10 кг да кача. Сега съм 67кг на 17г 185см.

26.05.10
11:43

Здравейте, аз съм на 16 години към 67 кг и ходя на фитнес редовно.Имам резултати, но искам да си взема протеин.Близо до нас в един магазин продават и когато отидох да си купя ме питаха колко силен да бъде.Та въпросът ми е, ако можете да ми кажете колко силен да бъде и колко пъти дневно да пия (преди тренировка, след тренировка, по време на тренировка, с храната и т.н.).Казаха ми, че имало някаъв 2100 , 700 таиква неща... Казаха ми, че е хубаво да се приема с храната преди фитнес, защото на тялото му е нужен белтък след тренировка и т.н., пък и се надявам да постигам по-големи резултати.Работя за ММ. Благодаря предварително ! smile

26.05.10
13:29

Няма силен и слаб...поне не ми е известно, освен, ако тия дни не са ги категоризирали нещо :) Та видовете са: бързо усвояемият суроватъчен (концентрат, изолат или смес), постепенно усвояемите матрични протеини (съдържат няколко източника на белтъчини: мляко, яйца и т.н.), само млечно-яйчен, който е бавен и казеин, който също е бавен.
Купи си един суроватъчен протеин за скед тренировка и сутрин на гладно и щракай с пръсти :) На този етап той ще ти е най-полезен.

26.05.10
14:04

казано от Стоянчо на 26.05.10, 13:29:

Няма силен и слаб...поне не ми е известно, освен, ако тия дни не са ги категоризирали нещо :) Та видовете са: бързо усвояемият суроватъчен (концентрат, изолат или смес), постепенно усвояемите матрични протеини (съдържат няколко източника на белтъчини: мляко, яйца и т.н.), само млечно-яйчен, който е бавен и казеин, който също е бавен.
Купи си един суроватъчен протеин за скед тренировка и сутрин на гладно и щракай с пръсти :) На този етап той ще ти е най-полезен.

Добре, мерси много, значи ще си взема един бързо усвояем :) , аа и да те питам само по колко да пия (грамове) ... след трен. и сутрин ??

Мнението беше редактирано от Юли на 26.05.10 14:06.

26.05.10
15:08

казано от Death__ на 26.05.10, 14:04:

Добре, мерси много, значи ще си взема един бързо усвояем :) , аа и да те питам само по колко да пия (грамове) ... след трен. и сутрин ??

По 1 доза се пие сутрин и след тренировка. Обикновено е ок.30гр.

26.05.10
15:51

казано от Стоянчо на 26.05.10, 15:08:

казано от Death__ на 26.05.10, 14:04:

По 1 доза се пие сутрин и след тренировка. Обикновено е ок.30гр.

Добре, мерси

27.05.10
13:48

Стоянчо, последен въпрос и спирам да досаждам.Знчи взех си някакъв суроватъчен протеин, обаче на него пише че не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене.След като ти ми каза да пия веднъж след трен. и сутрин на гладно, това означава ли, че трябва да си ям и двата пъти, когата го приемам ?

казано от Death__ на 27.05.10, 13:48:

...пия веднъж след трен. и сутрин на гладно, това означава ли, че трябва да си ям и двата пъти, когата го приемам ?

Да, разбира се - суроватъчният протеин като хранителна добавка НЕ отменя храненето.

казано от Death__ на 27.05.10, 13:48:

Стоянчо, последен въпрос и спирам да досаждам.Знчи взех си някакъв суроватъчен протеин, обаче на него пише че не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене.След като ти ми каза да пия веднъж след трен. и сутрин на гладно, това означава ли, че трябва да си ям и двата пъти, когата го приемам ?

Стоянчо ти е казал кога да го приемаш. Ако ядеш три пъти на ден (закуска, обяд и вечеря) и вместо обяда пиеш протеин, то ти си заместил хранене.
Суроватъчният протеин се пие, както ти е казал Стоянчо:
-сутрин веднага след ставане и 20-30мин по-късно вече ти идва обилната закуска
-веднага след тренировка, като тук или го комбинираш с бърз въглехидрат или го пиеш 10-20 минути след него. Хубавото хранене ти идва след час, час и половина.
И в двата случая нямаш заместване на хранене.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 27.05.10 13:53.

27.05.10
14:25

Благодаря и на двама Ви за отговорите, но аз смятам да правя както каза Кольо, докато ям да си пия протеина, а не да замествам като пия само протеин без да ям :)

Мнението беше редактирано от Юли на 27.05.10 14:28.

06.06.10
10:23

Значи казаха ми че не било хубаво да се пият хранителни добавки докъто съм в пубертета(на 17г. съм, нз дали съм още в пубертета xD) . Не говоря за стероиди и т.н. а за протеин, креатин и др. Може ли да ми стане нещо ако ги пия, докъто съм в пубертета(ако съм още) или не.. Мерси предварително :)

06.06.10
10:34

Естествено,че може.Пубертетът продължава до 18-19 г. Може да получиш тежко бъбречно или чернодробно увреждане и после ще се лекуваш с години.
Тия добавки натоварват доста вътрешните органи. Малко повече предпазливост не е излишна.

06.06.10
11:32

казано от Миро на 06.06.10, 10:34:

Естествено,че може.Пубертетът продължава до 18-19 г. Може да получиш тежко бъбречно или чернодробно увреждане и после ще се лекуваш с години.
Тия добавки натоварват доста вътрешните органи. Малко повече предпазливост не е излишна.

Значи да не си взимам.. Аз мислех да си взема протеин + нещо, за да кача малко маса, ама няма да е :(

06.06.10
12:05

казано от b00tylu на 06.06.10, 11:32:

казано от Миро на 06.06.10, 10:34:

Значи да не си взимам.. Аз мислех да си взема протеин + нещо, за да кача малко маса, ама няма да е :(

Може, но става рядко и ако си болен от нещо-бъбреци, дробове такива неща. Все пак протеина е хранителна добавка и не е вредна, ако не прекаляваш. Ако искаш си вземи, опитай и ако решиш че нямаш някакви ” странични ефекти ” може да продължиш с него :)

10.06.10
17:20

О.о Лекар ми каза , че протеинът е бил вреден , овреждал черните дробове вярно ли е ? След няколко дни ставам на 16 и искам да си зема протеин , нали няма проблеми ?

АН

10.06.10
18:11

Според мен е излишно. Някой беше казал, че чакал сина си да стане на 4г, и да му изготви хранителен режим...
Знам, че много хора ще кажат, че не съм прав и въпреки това по мое мнение трябва да изчакаш да навършиш пълнолетие. ;)

10.06.10
18:42

Колкото пилешкото месо, може да ти увреди черният дроб, толкова и протеина.
Не слушай лекарите, какво говорят. 90% от тях не знаят нищо. Един лекар преди месец ми спореше че в едно яйце имало 30 гр протеин, а не 3 гр...

11.06.10
09:07

казано от Aleksandar Marinov на 10.06.10, 18:42:

Не слушай лекарите, какво говорят. 90% от тях не знаят нищо. Един лекар преди месец ми спореше че в едно яйце имало 30 гр протеин, а не 3 гр...

Сашка, много ти е лошо мнението за медиците май :) ....пиши ми на лични кой е въпросният лекар да внимаваме с него  :-) . Конкретно по въпроса за вредата от протеина подкрепям сравнението с пилешко.

11.06.10
15:28

казано от малкия113 на 11.06.10, 09:07:

казано от Aleksandar Marinov на 10.06.10, 18:42:

Сашка, много ти е лошо мнението за медиците май :) ....пиши ми на лични кой е въпросният лекар да внимаваме с него  :-) . Конкретно по въпроса за вредата от протеина подкрепям сравнението с пилешко.

Аз също, пак казвам това си е храна на прах и НЕ е вредна ... аз пък знам че в едно яйце има 6 грама, но 6 или 3 все е :)

Мнението беше редактирано от Юли на 11.06.10 15:29.

11.06.10
15:53

Искам да попитам няма протеин който е за сваляне и такъф които е за качване на килограми , всичко зависи от диетата която се спазва , напримерно този протеин fitness1.bg/syngex-combo/ мога да го използвам за качване на мм.

казано от h1lt1 на 11.06.10, 15:53:

Искам да попитам няма протеин който е за сваляне и такъф които е за качване на килограми , всичко зависи от диетата която се спазва , напримерно този протеин fitness1.bg/syngex-combo/ мога да го използвам за качване на мм.

Прочети си писанието внимателно... Какво всъщност  питаш? Аз въпрос не виждам.
Моля, пиши грамотно, ако искаш да се разбираме правилно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.06.10 16:19.

11.06.10
16:21

казано от Кольо Пияндето на 11.06.10, 16:18:

казано от h1lt1 на 11.06.10, 15:53:

Прочети си писанието внимателно... Какво всъщност  питаш? Аз въпрос не виждам.
Моля, пиши грамотно, ако искаш да се разбираме правилно.

:D да може да го ползваш за качване на ММ сутрин на гладно и след тренировка !

11.06.10
18:48

Вярно много просто съм го написал , въпросът ми беше дали този протеин става за мм и дали протеините се делят на такива за мм и за сваляне , но аз съм почти сигурен че неса и за да махна тези малки съмнения питах и в същото време си отговорих :)

11.06.10
19:24

казано от h1lt1 на 11.06.10, 18:48:

Вярно много просто съм го написал , въпросът ми беше дали този протеин става за мм и дали протеините се делят на такива за мм и за сваляне , но аз съм почти сигурен че неса и за да махна тези малки съмнения питах и в същото време си отговорих :)

Не, не се делят :) пий и се не бой

16.06.10
10:44

Привет на всички!
Имам въпрос относно българските марки хранителни добавки (пример: Biogame, Nutrim, Explode). С какво са по лоши от вносните и значително по-скъпи продукти на пазара? Направи ми впечатление че в друг голям фитнес форум един от българските производители на хранителни добавки се радва на широка популярност и много положителни отзиви.
Изобщо като цяло аз като абсолютен лаик в тази област не разбрах какво значение има марката. Често ми се случва да видя 2 еднакви продукта (примерно суроватъчен протеин) с подобно съдъжание и няколко порядъка разлика в цената...

казано от jdsaldjlasl на 16.06.10, 10:44:

Често ми се случва да видя 2 еднакви продукта (примерно суроватъчен протеин) с подобно съдъжание и няколко порядъка разлика в цената...

А дали написаното на етикетите на въпросните продукти отговаря ТОЧНО на съдържанието им? :-P

16.06.10
11:07

По тая логика защо немското масло да е по-скъпо от българското...Всеки си преценява кое го устройва.

16.06.10
11:35

При моторните масла има n на брой въглеводородни полимери с различен вискозитет, а тук до колко разбирам става дума 3-4 основни вида протеин...
Съквартиранта ми пие румънски протеин (Iso-Soy нещо си), на който пише, че има 84% протеин. Изпрати го на изследване в БАН и се оказа че има 82%...

казано от jdsaldjlasl на 16.06.10, 11:35:

Съквартиранта ми пие румънски протеин (Iso-Soy нещо си), на който пише, че има 84% протеин. Изпрати го на изследване в БАН и се оказа че има 82%...

Категорично не всичко по-евтино е боклук. Съответно - не всичко скъпо е манна небесна.
На този въпрос няма точен отговор, както се досещаш...

16.06.10
13:21

Направо на въпроса...  На 21 години съм, висок 197см, 85кг и съм готов да отделя около 150 лева месечно за хранителни добавки. Искам да покача мускулна маса. Какво бих могъл да си взема като добавки и как да го приемам (разписание и порцион).
Ето какви добавки са ми останали от преди време...  креатин (мохидрат) на JC nutr.; протеин матрица (млечен, яйчен и не знам си какво още) на DYMYNTEZE нещо си с 12 часова формула... “предписаха” ми го като нощен;  и някакви витамини на капсули.

16.06.10
17:13

За 160 лв бих си взел 4 кг протеин изолат, който ако го пиеш само сутрин и след тренировка ще ти стигне за много време, над 3 месеца.
Или 5 лб протеин и някакъв хубав креатин.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 16.06.10 17:14.

17.06.10
08:29

Може ли някой да ми обясни каква е разликата между (еди какъв си) протеин изолат и концентрат? Благодаря предварително!

17.06.10
09:08

казано от h1lt1 на 10.06.10, 17:20:

О.о Лекар ми каза , че протеинът е бил вреден , овреждал черните дробове вярно ли е ? След няколко дни ставам на 16 и искам да си зема протеин , нали няма проблеми ?

И тея днешните лекари, лекари ли са ? На мен личния ми каза, че протеина съдържа отрова, а креатина голямо количество алкохол, над 500мг.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1