16.06.10
08:43
Здравейте!Искам да попитам как се изкарва четвъртият ред коремни мускули-имам развити три реда(имам известно количество мазнини по корема и въпреки това се виждат),само,че четвъртия никакъв го няма.С подходяща диета дали ще стане или трябват специални упражнения?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 14:38.
С подходяща диета
И аз така си помислих,понеже имам двама приятели с пълен “пакет”плочки,и двамата не се хранят както трябва,просто ядат много малко
16.06.10
08:59
С подходяща диета
И аз така си помислих,понеже имам двама приятели с пълен “пакет”плочки,и двамата не се хранят както трябва,просто ядат много малко
Подходящото хранене е истината, както ти казаха. Но не гледай приятелите, знаеш, че различните коли горят различно количество гориво. Същото е с хората: бързите метаболизми горят повече и следователно имат нужда от повече гориво (храна).
Просто твоите двама приятели се хранят както трябва за техните цели и тела, дори и това да е в противоречие с книгите.
Ако генетично не ти е заложено да имаш още един ред, няма да ги изкараш с всичките диети на света ;)
Ако генетично не ти е заложено да имаш още един ред, няма да ги изкараш с всичките диети на света ;)
Мммоля?Сега вече ме шокира.Знам,че генетиката ти помага или пречи за разни неща,но чак пък генетично да ти е заложено да ти липсва част от мускулна група?Дано да се шегуваш :)
Не се шегува. Броят на “плочките” може да е различен, но това не значи, че ти липсва част от мускулна група.
Ето ти две снимки, за да видиш разликата:
http://www.ibspro.net/wp-content/uploads/2009/09/six-pack-abs.jpg
http://maxcdn.fooyoh.com/files/attach/images/1050/954/217/003/abs.jpg
16.06.10
09:29
korpusito е прав. Може просто генетично да ти е заложено да нямаш четвърти ред плочки. Не ти липсва част от мускулна група, а просто генетично ти е заложено да нямаш една от сухожилните ленти, които са част от правия коремен мускул. Това не е аномалия. Дължината, формата, съотношението на мускулните влакна - бързи към бавни в мускулатурата на човек е генетично заложено. Затова има една поговорка в сферата на културизма ” Ако искаш да си добър културист трябва много внимателно да си избереш родители” , което за щастие или обратно не може да се случи, но това, което може да постигне всеки, е да подобри до неузнаваемост собствената си структура в рамките на генетичния си потенциал и по този начин да излезе светлинни години напред от “надарените” си връстници, които се отдават на цигари, алкохол и наркотици или които не дават 100% от себе си в залата. Както казва едно от светилата (поне за мен) на културизма в България - Доц. Владимир Боянов - ” В културизма всеки се състезава само и единствено със себе си - това което е бил вчера, това което е днес и това което ще бъде утре.”
Така че давай и оформи това, което имаш като генетична заложеност.
С 8 реда е много грозно... най-красиво е 3 добре изразени реда и още един от доло но заформен само леко изпъкнал като полукръг.
С 8 реда е много грозно... най-красиво е 3 добре изразени реда и още един от доло но заформен само леко изпъкнал като полукръг.
То няма човек с 8 реда(16 “плочки”).
16.06.10
12:58
Абе и с една плочка си е яко ;)
Чак сега видях какво съм написал (rofl), ама ми се спи и даже се тръшкам да поспя...
Абе ако намеря отнякъде фотоапарат ще постна една снимка да прецените,щото при мене малко гадно седи под гърдите празно място.
Мене ме мяза на Арни (така и ми викат в даскало ама по друга причина :D (на базик ест))горните ми 2 реда са оформени а долните ги няма никакви :)
Зависи как тренираш, може и наистина просто генетично да нямаш въпросния ред плочки....
Мнението беше редактирано от MeGa_xXx на 11.09.10 17:48.
10.09.10
10:37
Също така плочките ти може да нямат правилна форма (да са подредени дет му са вика). Просто това зависи и от разположението на ребрата ти. :)
Плочките са интересно нещо. При всеки са някак си различни.
Вижте тоя примерно:
http://learninginmind.files.wordpress.com/2007/09/nubret2.jpg
Егати странните плочки. ДОста е изчистен, ама са си странни.