Три тренировки седмично само с Клек, Лег и Тяга

15.06.10
18:10

Понеделник - Клек -докато не пукнеш
Сряда - Лег - докато не пукнеш
Петък - Тяга - докато не пукнеш

Без никакви др. упражнения в същия ден. Някой правил ли е някога подобни тренировки? Ако е правил нека сподели мнение.  Май звучи като трибойска програма.  :lol:

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:09.

15.06.10
18:29

Правил съм само лег и тяга първите 1-2 месеца в залата, както казваш ти “докато не пукнеш”. На другия ден не си чуствах тялото, даже се е случвало да не тренирам няколко дни.

ПИ

15.06.10
18:48

Не ми се струва добре. Т’ва докато не пукнеш може да продължи 4 часа.

15.06.10
19:01

Ще претренираш. Ако не след първата тренировка, най-късно след 10-12 дена.
Когато мислиш програма най-важното е да си изясниш целите. В контекста на някаква цел тази програма може и да свърши работа (макар да не се сещам за такава цел освен претренирането). Та - какво целиш ти? Сила (не е това начина), обем, размери .. ?
Иначе конкретно кое не ми харесва:
- не може да тренираш “докато пукнеш” 3 дни в седмицата, всяка седмица, и да очакваш да стане нещо хубаво. Като цяло не може да тренираш на макс постоянно и да очакваш нещо хубаво. Още повече, че ако наистина направиш тягата в петък и клякането в понеделник до ръба на възможностите си, няма да има сила, която да те закара в сряда отново в залата - пък било то и за нещо по-лесно като лежанката.
- “докато пукнеш” не е много конкретна схема серии х повторения и не се дава идея за прогресията как се очаква да бъде. Ако няма прогресия няма да има и прогрес, поне не и оптимален и качествен такъв.

16.06.10
10:50

то хубаво “докато пукна”, ама я кажи как по-точно смяташ да ти протича тренировката? типично трибойски (с много серии и малко повторения) или билдърски ( с повече повторения)?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1