Потта мирише на урина (амоняк)

Прескочи до:

16.06.10
08:54

Здраво колеги,

след дълаг застой почнах отново да тренирам, но като за начало за топене на мазнини. Спазвам диета с малко калории и малко въглехидрати, основното ми ядене е пилешко (гърди, бонфиле) хляб почти не ям а иначе само пълнозърнест. Проблема които се появи при трениране главно в залата (и то при по-силови упражнения), не при кардио е много силна миризма при потене, все едно котка ми е препикала дрехите и смърди яко на амоняк... От личния лекар разбрах, че изгарям от мускулите и е свързано с аминокиселини. Някой  имал ли е подобни проблеми и какво трябва да променя в диетата си за да реше проблема?

Благодаря предварително!

16.06.10
08:57

казано от anabolla на 16.06.10, 08:54:

Здраво колеги,

след дълаг застой почнах отново да тренирам, но като за начало за топене на мазнини. Спазвам диета с малко калории и малко въглехидрати, основното ми ядене е пилешко (гърди, бонфиле) хляб почти не ям а иначе само пълнозърнест. Проблема които се появи при трениране главно в залата (и то при по-силови упражнения), не при кардио е много силна миризма при потене, все едно котка ми е препикала дрехите и смърди яко на амоняк... От личния лекар разбрах, че изгарям от мускулите и е свързано с аминокиселини. Някой  имал ли е подобни проблеми и какво трябва да променя в диетата си за да реше проблема?

Благодаря предварително!

Потта е 5% урина все пак или нещо такова беше :)

Трябва да вкараш в диетата източник на енергия. Докато няма такъв (мазнини и/или въглехидрати) тялото ще търси друг източник, а най-достъпният е именно ‘мускулите’.

16.06.10
09:18

казано от Oranje на 16.06.10, 09:02:

Трябва да вкараш в диетата източник на енергия. Докато няма такъв (мазнини и/или въглехидрати) тялото ще търси друг източник, а най-достъпният е именно ‘мускулите’.

Добре, пия x2-3 супени л-карнитин, сутрин x2 Adam - Now(витаними), x5г. преди и след трениворка креатин монохидрат и като цяло не гладувам. Правя всичко за да смукна от мазното по корема и да го изгоря, защо тогава изгарям мускулите вместо мазното?

16.06.10
09:28

казано от anabolla на 16.06.10, 09:18:

казано от Oranje на 16.06.10, 09:02:

Добре, пия x2-3 супени л-карнитин, сутрин x2 Adam - Now(витаними), x5г. преди и след трениворка креатин монохидрат и като цяло не гладувам. Правя всичко за да смукна от мазното по корема и да го изгоря, защо тогава изгарям мускулите вместо мазното?

Ти май не прочете поста му. Трябва ти ЕНЕРГИЯ, не креатин и витамини. Почни да ядеш въглехидрати по-малко и повече мазнини, или пък само мазнини щом искаш да изчистиш до кокал.

Мускулите се изгарят по-лесно от мазното и отива по-малко енергия за изгарянето им. Представи си, че трябва с колата да отидеш до другия край на града, а си страшно изморен от тренировката. Кой вариант ще предпочетеш:
- палиш, и караш на бензин/дизел/газ
- буташ?
Да се върнем на организма - когато има калориен дефицит, той се стреми да пази всяка калория. При нужда от енергия си намира най-бързия и с най-малко разход на енергия начин. За него е по-лесно да изгори мускул.
Л-карнитин, креатин и адам не ти дават енергията, за която говоря.
Мирисът е сигнал, че най-вероятно диетата е твърде оскъдна и е време да я попромениш.

16.06.10
09:32

Прочетох го, исках да питам не мога ли да изполвам мазнините които съм натрупал за енергия докато тренирам

16.06.10
09:40

Oranje, да има дисбаланс, тренирам често и интензивно а храната не е като за качване... Какво да направя, да започна с повече храна и повече въглехидрати или да оставя храната и да намаля тренировките и обема, като цяло идеята е да се изчистя от мазнините и в същото време да стегна малко тялото(дори и това да значи да кача малко маса).

казано от anabolla на 16.06.10, 09:32:

Прочетох го, исках да питам не мога ли да изполвам мазнините които съм натрупал за енергия докато тренирам

Да, може. За целта трябва да тренираш подходящо: дълго кардио със ниска до средна интензивност, за което пулсът е добър критерий. Първите минути изгаряш наличната кръвна захар и след това тялото превключва на мазнините. Но веднага след края на тренировката спира и горенето на мазнини, хубаво е да го имаш впредвид.
Тази система не работи точно така при голям калориен дефицит (много оскъдна диета), затова продължителните кардио сесии се препоръчват и с лек отрицателен калорин режим.
Странното е, че повечето хора не се интересуват какво използват за енергия по време на тренировката, а искат да изгорят повече мазнини...

казано от anabolla на 16.06.10, 09:40:

Oranje, да има дисбаланс, тренирам често и интензивно а храната не е като за качване... Какво да направя, да започна с повече храна и повече въглехидрати или да оставя храната и да намаля тренировките и обема, като цяло идеята е да се изчистя от мазнините и в същото време да стегна малко тялото(дори и това да значи да кача малко маса).

Ако храната ти е прекалено малко, то и цял ден да спиш - тялото пак ще гори мускул, защото има нужда от енергия да поддържа поне основните фукции.
По-добре цялостно преразгледай двойката храна+тренировка и променяй плавно, а не изведнъж на огромни стъпки.

GO

16.06.10
10:03

А не е ли възможно миризмата да идва от някакъв вид добавки? :)

16.06.10
10:08

казано от gogata2427 на 16.06.10, 10:03:

Не мисля, общо взето никакви добавки не взимам... Явно просто ям много по-малко от колкото изгарям и съм започнал да горя мускулите и от този процес се отделя въпросната миризма

казано от anabolla на 16.06.10, 10:08:

казано от gogata2427 на 16.06.10, 10:03:

Не мисля, общо взето никакви добавки не взимам... Явно просто ям много по-малко от колкото изгарям и съм започнал да горя мускулите и от този процес се отделя въпросната миризма

Доказателство е и това, че миризмата е по-силна при интензивните тренировки, отколкото при кардиото.

GO

16.06.10
10:15

Щом не взимаш никакви добавки значи проблема са ти го казали по-горе. :)

16.06.10
11:15

не, че нещо, ама имай предвид, че такава миризма може да се появи и при проблеми с бъбреците. друг вариант е ако пиеш малко вода - монохидрата задържа вода, а метаболитите от разграждането не могат да се изхвърлят само с урината и почват и чрез потта.

казано от FRANKO1 на 16.06.10, 11:15:

не, че нещо, ама имай предвид, че такава миризма може да се появи и при проблеми с бъбреците. друг вариант е ако пиеш малко вода - монохидрата задържа вода, а метаболитите от разграждането не могат да се изхвърлят само с урината и почват и чрез потта.

Диабетът тоже е заподозрян...

16.06.10
11:45

Абе споко бе, няма проблеми с бъбреците, вода пия по 3-4л. на ден. Сега ще взема един суроватъчен протеин x20г. преди и след трениворка + повече въглехидрати и ще видя какво ще стане. Предложения за хубав протеин?

16.06.10
18:07

Изолата на Muscle Gauge Nutrition

16.06.10
18:16

А какво ще стане ако не яде никакви въглехидрати , но пие BCAA което предотвратява мускулното разграждане ?

казано от hardrlz на 16.06.10, 18:16:

А какво ще стане ако не яде никакви въглехидрати , но пие BCAA което предотвратява мускулното разграждане ?

Дори когато седиш и четеш бб-тийм тялото ти гори енергия. Ако няма мазнини в диетата, то остават само протеините от храната за целта. И, разбира се, натрупаната мускулна и мастна тъкан, но, както вече разбрахме, по-лесно и собено при интензивни тренировки е да се изгорят мускулите, не мазнините. Едва ли ще си носиш шейкъра с БЦАА по цял ден, за да си сръбваш и пазиш мускулите. Пък и ще ти излезе бая солено да използваш БЦАА за основен източник за енергия, кутията ще ти ходи за няколко дни...
Това е и основната причина да няма НВНМВБ диета, ако изключим Дюкян, но да не отваряме кутията на Пандора :)
При ограничаването и на мазнини, и на въглехидрати, сигурен белег за катаболно състояние е именно дискутираният мирис.

16.06.10
18:53

Не е ли малко глупаво от страна на организма да гори първо мускулите,вместо складираните точно за тази цел мазнини?Съвсем сериозно питам.Защото аз съм учил,че първо организмът посяга на енегрийните запаси,после на мазнините,мускулите и накрая вече разгражда и част от по-маловажните органи при неприемане на храна.

16.06.10
19:00

Не, защото те са по-трудни за подръжка и изискват повече енергия, затова при намалени калории тялото ще гледа да се освободи първо от тях. Разбира се, ако му трябват (т.е., тренира се), тялото ще има стимул да ги запази.

16.06.10
19:28

Е това дали си струва да си го взема, мисля, че като цена е ок а иначе дали е стока... silabg.com/bg/6077-MUSCLE-GAUGE-Whey-Protein-Blend-2270g.html

е и това го вижте silabg.com/bg/6079-MUSCLE-GAUGE-Lean-Fit-Lean-Gauge-2270g.html

Мнението беше редактирано от Сержанта на 16.06.10 19:40.

16.06.10
20:32

А да кажем поне по време на кардио тренировка BCAA-то нали не се използва за енергия от тялото , а предпазва мускулите ?

Мнението беше редактирано от hardrlz на 16.06.10 20:32.

казано от hardrlz на 16.06.10, 20:32:

А да кажем поне по време на кардио тренировка BCAA-то нали не се използва за енергия от тялото , а предпазва мускулите ?

A то тялото защо би разградило по време на кардио(или по което и да е време) нещо, било то суперските БЦАА ВМЕСТО мускули или пък мускули, ако няма от суперските БЦАА, ако не за енергия?
Единственият друг възможен отговор си представям да разгради “за да види какво има вътре”, но малко не го асимилирам в контекста на метаболизма....

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 16.06.10 20:42.

17.06.10
10:08

Добре, колеги взех е тия двете

silabg.com/bg/product/detail/id/6077
silabg.com/bg/4799-PRIMAFORCE-GLUTAFORM.html

почвам да ги пия и ще кажа после дали има ефект и дали изчезва проблема.
Приемам предложения за дозировка и начини на приемане(преди, след и т.н.) (;

17.06.10
14:20

За протеин бих ти препоръчал или Syntha-6, заради по-високия профил от БЦАА или Gold Standard-a на Оптимум, макар че ще ти излязат по-дебело от твоя избор :)

23.06.10
15:29

Ново развитие по темата, направих си пълна кръвна картина и се оказа, че нещата не са добре... кръвна захар два пъти под нормата, а билирубин, триглицериди, ALT,AST x2 пъти на нормата! Дробчето се пържи... Оказа се, че ми писва мазно, доктора каза “яж свинско, паржоли, не можеш без вредната мазнина” и сега на всичко отгоре 10дена почивка без никакъв спорт, сауна и т.н. (;

Мнението беше редактирано от Сержанта на 23.06.10 15:30.

23.06.10
16:01

Ми, е**хти откровението, дето си получил....

Хората ти казват, че не може без мазнини в храната, ти караш на чист протеин и си купуваш пудра в добавка.

казано от anabolla на 23.06.10, 15:29:

Ново развитие по темата, направих си пълна кръвна картина и се оказа, че нещата не са добре... кръвна захар два пъти под нормата, а билирубин, триглицериди, ALT,AST x2 пъти на нормата! Дробчето се пържи... Оказа се, че ми писва мазно, доктора каза “яж свинско, паржоли, не можеш без вредната мазнина” и сега на всичко отгоре 10дена почивка без никакъв спорт, сауна и т.н. (;

ПРИЯТЕЛЮ, ИДВА МИ ДА СЕ ДУМНА!!!!
Или по - скоро , думни си лекаря.
Аз не съм лекар, но ти препоръчвам най - отговорно да го смениш. Това е абсурдно, от обща култура мога да ти кажа че е абсурдно.

ИМаш ВИСОКИ ТРИГЛИЦЕРИДИ И ОТВРАТИТЕЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ЧЕРНИЯ ДРОБ + НИСКО СЪДЪРЖАНИЕ НА КРЪВНА ЗАХАР и той ТИ ПРЕПОРЪЧВА ДА ЯДЕШ МАЗНО???
Луд ли е?
Показателите ти говорят за почти физическо увреждане на черния дроб. Не знам що е то, ама е много зле - АСТ показва че съдържанието му се “изсипва” в кръвта. Билирубинът - че разгражда червени кръвни телца. А ниската кръвна захар вероятно е следствие от хитрата ти диета, комбинирана с неефективната работа на основен метаболитен орган, при това комбинирана с високи мазнини - триглицериди, които заплашват и сърцето и другите органи, и лекарят в това положение ти пропоръчва да ядеш мазно и пържено, коеот ТОВАРИ черния дроб и ВДИГА триглицеридите - мастни метаболити, вместо въглехидрати ???

WTF?
Иди на друга консултация братко.. .Тоз хубуу че не се е сетил да ти бие и инсулин.
Това е абсурдно. Не съм лекар и комбинациите може да са различни, но ак отова коеот пишеш е вярно при теб всичко говори за едно:
- трябва да спреш натоварването върху черния дроб.
Коеот значи, спираш мазното и изхвърляш добавките( итам анабол ли, що ли) и минаваш на предимно въглехидратни хранения.
Иди на още някой лекар.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 23.06.10 17:35.

ЛР

23.06.10
19:09

Здравей Стефане,

момчето е направило ОГРОМНА простотия и за това спор няма.

Сега относно триглицеридите. Едно време като бях фанатик на тема високи мазнини ниски въглехидрати, бях изровил купища изследвания по темата. Доколкото си спомням при здравите хора, както и при диабетиците при въглехидратна рестрикция И при наличието на повече мазнини (но НЕ хидрогенирани) триглицеридите бяха тези, които първи си влизаха в норма. Всъщност, триглицеридите имаха почти никаква връзка с мазнините в храната (стига въглехидратите да бъдат в норма).

Мога да си разгледам архивите и из разните двд-та, на които съм си бекъпвал информацията след всеки формат. :)

Иначе да отбележа - не давам акъл за въпросния случай - човекът да почива и да почне да се храни хормално и най-вече с Истинска храна.

поздрави

Дори и триглицеридите да могат да влезат в норма, което е под въпрос, Лазаре, черниято му дроб гони показатели на жълтеница. Абсурд е в това положение да увеличава мазнини и пържено, още повече че върви към очевадна безпричинна(в смисъл непатологична) хипоглекимия.
Конкретно в това отношение съм имал болни у дома - с хепатити - и препоръката е абсурдна. Дори и това което се пропоръчва да е допустимо да се прави в някаква степен, въобще не е това което трябва да направи в момента.... Въглехидратите са просто задължителни, не мазнините.

... да не говорим, че триглицеридите точно може да са най сериозния проблем , при хора с неговото хранене би следвало да са ниски, високи при хипоглекимия и видима диета че и без мазнини говорят за сгазен мастен метаболизъм. Не знам кой се е излекувал с олио от това....

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 23.06.10 19:58.

23.06.10
20:17

Може да не съм превел правилно думите на доктора, каза, че не може без грам наситени мазнини до колкото го разбрах трябва горе-долу 1/3 от дневните мазнини да са именно такива а аз не приемам грам такива, за пържено изрично ме предупреди да не ям. Каза ми никакъв спорт и никакви добавки... А ти D3BEP говориш доста компетентно учил си ги тези неща някаде?

Мнението беше редактирано от Сержанта на 23.06.10 20:31.

23.06.10
21:08

На колко год си малчо?

23.06.10
21:29

25

Това , коеот казваш сега, е друго. Да, наситените мастни са допустимите мазнини, даже и 2/3 да формират от общия прием пак не е грешка, и да, пърженото и подобия са ти забранени и като цял оследва да редуцираш мазнините докато проблема отмине.
Това което ти казвам ,е обща физиология, ща или не ща съм чел през годините покрай тези занимания. Но както ти казах, не съм лекар.

Препоръчвам ти да преминеш на хранене с комплексни въглехидрати и малко бързи, защо:
Защото въглехидратите са единствените хранителни вещества, които могат да се възприемат от организма без участието на черния дроб, а той в момента ти е претоварен. Всичко видове мазнини създават работа и там. Белтъците също. По принцип той е и въглехидратно депо, но особено както е при теб - с ниска кръвна захар, има доста механизми директно да се обработват, без да го товарят, а и те се отработват най - бързо в организма, ензимите им са навсякъде, даже още в слюнката, и това важи само за въглехидратите.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 24.06.10 05:47.

ЛР

24.06.10
06:05

Стефане,
тук съм съгласен с теб. Нека включи мазнини - наситени и мононенаситени - това е важно. Аз доколкото разбрах лекарят не му е препоръчал да се храни ВМ :)

И за въглехидратите съм съгласен - когато тялото се намира под голям стрес, когато се изтощено или болно, съм забелязал, че действат доста по-добре като източник на енергия, отколкото мазнините (протеините не ги коментираме). Нали знаеш - теорията е хубаво да бъде подкрепена и от практика :)

поздрави
Лазар

Според мен не значи точно това, но както и да е.
Идеята е че 1/3 от приема му на мазнини трябва да е от “полезните” по принцип, но каот цяло доколкото виждам му е ограничил останалите, което означава да ограничи и тях. Всъщност, това коеот му е казал за пропорциите мисля че е точно хранителна регулация на триглицеридите... ако не беше се стигнало дотук.
Можете за всеки от показателите в кръвната му картина да намерите по нещо какво представлява, какво говори и как се прави профилактика по медицинските сайтове. Всички водят към едно: дробът не функционира нормално. Коеот означава: НЕ МОЖЕ ДА ОБРАБОТВА МАЗНИНИ на първо място и на второ НЕ МОЖЕ ДА ОБРАБОТВА БЕЛТЪЧИНИ. Тъй, каот това са най - сложните процеси, с най - голямо негово участие. Тия антитела в кръвта му... Те буквално се съдържат само в черния дроб, онзчава че той и тях изпуска в кръвта, толкова е отслабен. Къде ще го захранваш с мазнини и ще чакаш той да набляга на най трудоемкия си процес? При условие, че видимо НЕ СЕ справя с мазнините. Малкия не ги приема и въпреки това дробът пълни кръвта с техни остатъци, които показват, че НЕ УСПЯВА ДА ГИ ДООБРАБОТИ. Това са триглицеридите, междинни остатъци.

По принцип спорът е излишен, ако ограничи мазнините ще се лиши просто от фитнес диетата, а ако почне сега да ги включва, рискува лош сценарии. Що се отнася до омега 3 и 6, те са необходими по подобен начин на витамините, а и тях с много храни, като ядки и риба може да си ги доставя. Не съм твърдял тях да ограничи, просот беше писал горе за пържено и мазно свинско.

100% изключване на мазнини или белтъчини не може и не бива да се прави(а и на въгкехидрати), но говорим да се премине на диета с облекчаващ труда на черния дроб режим, която е именно въглехидратната. И тук да ви кажа при неработещо сърце на метаболизма, забравете за метаболитни цели и идеи, въобще сме много далеч от мислене за резултати.
Защо му е забранен фитнеса? Защото черният дроб следва да образува, за да растат тея клетки, мускулните.... Само че тоя приоритет най хубаво набързо да го погребеме докато работите не се оправят.

Обръщам внимание, че това не е фитнес, а медицински случай, при това рисков, и спорът не е ВВД или НВ-ВМД. НВ ВМД е абсурдна при чернодробна недостатъчност или вървеж към такава. Няма диета, дето да лекува рак, грип, обрив и уроки едновременно!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 24.06.10 06:39.

25.06.10
10:49

Лошата миризма на пота жълтият цвят на кожата  и промяната в цвета на урината е ВИНАГИ аларма за проблеми с черният дроб и бъбреците
Моят съвет - направи цикъл с Карсил и си купи рибено масло

25.06.10
10:54

Охо сега чак прочетох и часта за доктора
Прочети всичко за Есенциале Форте в интернет и иди да си го купиш

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1