17.06.10
16:36
Аве, има ли някой който иска да изпробва програмата ми, която аз пробвам сега. Мисля, че ще се получи добра програма за след период с тежки щанги (5х5 примерно). Ето я и нея:
-5 седмици
-3 тренировки седмично
-Всяка тренировка съдържа 3 базови + 1 асистиращо упражнение. Асиситиращото не е задължително. Първото и второто упражнение са дърпащи/бутащи, а третото е обратното на 1. и 2.
Пример: 1. тяга; 2. набиране; 3 военна преса или 1. клек; 2. лег; 3. гребане
-Всяка седмица увеличаваш с единица броя на сериите и повторенията, като същевременно намаляваш килата на щангата всяка седмица. Иначе казано, с увеличаването на броя серии и повторения падат килата на щангата.
Ето пример:
Досега си тренирал с метода 5х5. Започваш следното:
Седмица 1 - Всичко е 6х6. с 80% от МАХ
Седмица 2 - Всичко е 7х7 с 70% от МАХ
Седмица 3 - Всичко е 8х8 с 60% от МАХ
Седмица 4 - Всичко е 9х9 с 55% от МАХ
Седмица 5 - Всичко е 10х10 с 50% от МАХ
Програмата би могла да се използва за специализация на дърпащи или бутащи упражнения.
Иска ли някой да бъде “опитна мишка”? В момента правя нещо подобно и наистина е много яко! Чувството преди тренировка е като при “Клек и Мляко”. Успешно завършена тази програма би трябвало да те направи “машина”. Със сигурност ще увеличиш способността си да работиш дълго време с еднаква тежест.
Е, какво мислите? Има ли желаещи?
ПП: Понеже никой не я коментира в спам темата сега го поставям същия въпрос тук.