18.06.10
16:31
Здравйте ! Тренирам вече близо 3 месеца( с този месец ше станат 3 ) за отслбване като свалих 5 кг като се стремях да не губя и мускулна маса и имаше ефект свалих коремче даже почва да се оформя , ръцете и те гръб ,НО големия ми проблема ми е с гърдите . Колкото и да трнирам за тях като че ли имам доста насъбраани мазнини и стоят отпуснати без да се оформят... За гърди тренирам напоследък 1.повдигане на щанга от лег 2.повдигане на дъмбели от полулег 3. флайс и 4.кросоувър . Дайте съвети как да оформя гърдите и да ги стегна както трябва?
Ами, флайса и кросоувъра. Така може и да започнат да растат и да се оформят след някоя седмица. Упражненията са ти много. Ще напредваш доста повече с програма според стажа ти.
http://www.bb-team.org/fitness/search-workout/
От тук си харесай програма, или просто почети малко за кръговите тренировки - в търсачката горе, дясно.
Не - намали повторенията - 6-7-8, с по-големи килограми - стига вече с тази простащина - “тренировка за релеф” пффф.....
18.06.10
17:32
Тренировка за релеф нямааааааааааааа
Релефа е изчистена от мазнини мускулатура!
Именно. “Тренировка за релеф” е всъщност по-правилно “тренировка във фаза на релеф”. Тоест, тип тренировки, които ще пощадят мускулатурата докато strip-ваш сланината по пупата. Нещо, което няма да направят многото повторения. Всъщност, точно обратното, но само ако е системно. Нищо не пречи в програмата да има така наречените лактатно индуциращи тренировки/упражнения.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.06.10 20:23.
19.06.10
12:08
Раздвоен съм... един вика друго... . Не знам кой да послушам. Аз в момента още отслабвам .След този месец почвам релеф така и не разбрах какви точно упражнения и колко повторения повече по малко ?
Аз бих ти предложил да вкараш кардио преди тренировка. Скачане на въже, тичане или колело. Другият компонент, който може да ти помогне при оформянето е да вкараш изцеждащи повторения. Прави си сериите в 8 повторения, но след края на всяка можеш да вкараш и още 10 повторения със съвсем лека тежест ( например на хоризонтален лег, след основната серия, слагаш само 2 диска по 10кг ). Другото, което можеш да пробваш е флайс след всяка серия. Отново с леки тежести, за да не хабиш много енергия, нужна за основните серии.
Не виждам смисъла в нищо, което каза току що, Дидо.
Кардио преди тренировка - никога не съм го правил, но е логично тренировката да бъде непълноценна след това.
Донапомпващи упражнения след сериите и между тях - от кога кръвта става на мускул?
казано от Thrashmetal на 19.06.10, 18:25:
Не виждам смисъла в нищо, което каза току що, Дидо.
Кардио преди тренировка - никога не съм го правил, но е логично тренировката да бъде непълноценна след това.
Донапомпващи упражнения след сериите и между тях - от кога кръвта става на мускул?
И двете ти твърдения са абсолютно верни, но ( винаги има едно такова :D ) нещата, които изброих първо ги наблюдавах при един от залата, който се справяше добре с изчистването. Предложих нещо подобно на познат с подобен проблем. Самият аз ги прилагам, често и смея да твърдя, че има ефект. Дори точно тези изцеждащи серии при мен дадоха ефект за последния месец. Та, като обобщение може да се каже, че търся интензивност на тренировката, която дава нужните резултати. Но ( ето го пак това “но” ) всичко е толкова относително, че просто не може да се говори за нещо универсално.
Последното изречение добре ти служи за застраховка, но пак имам въпроси - ако диетата на твоя приятел е била добра, пак е щял да отслабне, независимо от упражненията. Те не могат да ти попречат. В такъв период те могат само да ти помогнат да запазиш мускулатурата си и толкова. Самият аз съм правил неземни глупости в залата докато в кухнята се справях отлично и свалях килограми не веднъж. И какъв ефект си видял за един месец? Свалил е 7-8 килограма благодарение на флайс между сериите за гърди? Извинявай, нямам нищо против хората да имат собствено мнение, напротив - насърчавам ги, но твоите твърдения нямат покритие. Най-малкото защото не можеш да ми дадеш научно обяснение за причината те да бъдат толкова ефективни, а и да бъдем честни - какъв е шанса да откриеш топлата вода с нещо толкова фундаментално, което учени и трениращи от толкова години изучават и наблюдават?
Кардио преди силова...яяя... Дори и да има полза от него, файда от силовата няма да има! Изчерпай гликогена и после дай тежки клекове...не става! Винаги може да се чисти без да се нарушава много силовата тренировка, която и без друго след няколко седмици хранителен режим за чистене се скапва достатъчно.
Кардио след силова и точка.Какво толкова спорите.Стоянчо много чисто си го каза ;)
Зависи от режима дали ще се “скапят” тренировките, а кардио може и да не се прави изобщо.
20.06.10
10:28
За да не отварям нова тема ще попитам тук . Можете ли да ми кажете с кое/кои упражнения мога да направа маса в долната част на канала ,защото там ми се получава един празен триъгълник . В момента гърдите ми са така: \_/\_/ ,а аз искам да ги направа (ако е възможно) ето така: \_||_/ . Тоест искам да стесна канала в долната му част.
казано от Миsh0 на 19.06.10, 20:37:
Зависи от режима дали ще се “скапят” тренировките, а кардио може и да не се прави изобщо.
Това няколко човека във форума го прокламират, но освен Петко май друг няма плочки ;)
20.06.10
13:11
Имам чувството че въобще не говорите за проблема ми :D .Аз винаги почвам с тежести и свършвам с кардио.Искам да знам едно кое е по добре повечко повторения при сериите, или повечко упражнения за гърди,или и с по-малко става... Това искам да знам мерси :)
20.06.10
16:31
Един съвет от мен .. Прави кофички. Няма по-добро упражнение. Поне според мен :)
20.06.10
17:02
Пусни снимка за да се разбере, дали е мазнина или имаш гинекомастия защото ако имаш колкото и кофички, кардио, флайс, изпомпващи серии да правиш няма да се изчисти напълно.Проучи какво е гинекомастията има теми в форума, а в ‘‘google’’ да не говорим и виж дали отговаряш на симптомите особено ако си м/у 15-18 години е доста вероятно.
20.06.10
17:14
казано от korpusito на 20.06.10, 10:34:
казано от Миsh0 на 19.06.10, 20:37:
Това няколко човека във форума го прокламират, но освен Петко май друг няма плочки ;)
И оrаnje май, ама нещо се губи напоследък.
казано от stoyanskiqq на 20.06.10, 16:31:
Един съвет от мен .. Прави кофички. Няма по-добро упражнение. Поне според мен :)
E може и да не може да прави кофички, аз имам странна болка в едната част на гърдата горе/долу горе и винаги съм я имал дори да права 2/5 от цяла кофичка съсвем малко спускам.Даже след това 1-2 дена като вдишам дълбоко ме боли там адски. Мисля да пусна тема да попитам на някой дали се случвало или направо да хода при лекаря, че това ме тревожи така или иначе ако някой погледне темата може да ми отговори :) Сори за спама на автора просто използвам възможноста понеже се чете ;)
20.06.10
18:19
казано от BorislavPopov92 на 20.06.10, 17:02:
Пусни снимка за да се разбере, дали е мазнина или имаш гинекомастия защото ако имаш колкото и кофички, кардио, флайс, изпомпващи серии да правиш няма да се изчисти напълно.Проучи какво е гинекомастията има теми в форума, а в ‘‘google’’ да не говорим и виж дали отговаряш на симптомите особено ако си м/у 15-18 години е доста вероятно.
Аз се страхувам май е това видях за какво става въпрос ,но аз не съм толкова зле в сравнение с това което видях в някои снимки в нета ето снимка (но гледката е потресаваща от близо съм снимах :D )——> http://store.picbg.net/pubpic/AF/BC/41d244838f60afbc.jpg
Мисля, си че освен мазнини имаш и гинекомастия. Не искам да те плаша, но май е това. (лично мое мнение)
21.06.10
16:14
Ами дано да е само мазнини в момента съм на период чистене на мазнини . Как да се оправя ,ако е гинекомастия няма леччние май :(
21.06.10
16:26
казано от tupacfan09 на 21.06.10, 16:14:
Ами дано да е само мазнини в момента съм на период чистене на мазнини . Как да се оправя ,ако е гинекомастия няма леччние май :(
Операция.
http://www.gynecomastia-bg.com/ - чети тука. Според мен нямаш гинекомастия, но е възможно. Такива неща се получават ако си имал мазнини в областа на гърдите и не си ги изчистил, а си качвал ММ, и ся вместо да стават по-стегнати овисват.
21.06.10
20:14
За съжаление според мен имаш, но операцията не е последен вариант според мен продължи да чистиш и постепенно ще намалее ако ли не отиди на ендокринолог(това когато вече си доста по изчистен) и той ще ти каже какво да правиш. Може да се поразровиш из интернет за разни лечения като SERM(Nolvadex) + AI(6 oxo), но сега по добре се концентрирай над свалянето, а и 40% от всички мъже имат гинекомастия в определен момент в живота им, така че няма страшно.
Мисля,че имаш гинекомастия, но не е толкова страшна. Преди да почнеш да си блъскаш главата, пробвай да се изчистиш от мазнини. Имаш мотивация, един хранителен режим и кардио след тренировките и си готов.
26.06.10
09:15
Мерси за съветите момчета , със сигурност няма да се предава ще тренирам здраво дпкато не изчистя достатъчно мазнини и ако имам пак проблем може операция , няма ли някви лекарства някои знае ли против тая гадна болест ?
Вземи си нолвадекс да контролираш женските хормони в тялото ти. “Може да се поразровиш из интернет за разни лечения като SERM(Nolvadex) + AI(6 oxo), но сега по добре се концентрирай над свалянето, а и 40% от всички мъже имат гинекомастия в определен момент в живота им, така че няма страшно” - Това ти написа Боирслав Попов, сърфирай малко из нета и така :)
не препоръчвайте с толкова лека ръка “нолвадекс” - не е безобиден препарат - има си достатъчно странични ефекти. да не говорим, че се ползва за ПРЕДПАЗВАНЕ, а не за ЛЕЧЕНИЕ на гинекомастия. запознайте се с начина му на действие, преди да го препоръчвате. има по-подходящи препарати за подържане на ниски нивата на естрогена.
27.06.10
09:54
Ами като има я кажи някои ?
случайно да си си правил хормонални изследвания?
лично аз не бих се доверил на абсолютно непознати от някакъв форум. вярно е, че тук има хора, които разбират повече от средностатичстическо джипи, но не съм видял някой от тях да пише в темата ти, а и би било несериозно без да има данни от такива изследвания. моят съвет е първо да се увериш, че имаш гинекомастия (чрез съответните прегледи при специалист), след това (ако имаш) разбери вследствие на какво е и чак тогава мисли за лечение и подържане на ниски нива на някой хормони.
конкретно на въпроса ти - според мен, провирона е по-добра идея
27.06.10
17:02
Ще си направя ,ако трябва хормонални прегледи ! Иначе това лято е подходящо да отслабна и ако пак имам същия проблем непременно ще се посъветвам с специалист :) Според мен нямам женски хормони :D Аз съм си мъжки дето са вика визия всичко гръб ,ръце са г/д добре оформени особенно гърба ;)
не може да нямаш хич женски хормони, но това си е нормално ;)
взел си правилно решение - изчистваш хубаво и после, ако се налага - изследвания
Искам да попитам, ако имам мазни гърди , с лицеви опори може ли да се изчиства ? Също ако разполагам с дъмбели , какви упражнения мога да правя за изчистване , говоря за домашни условия ?
първо “изчистваш” храненето, после помисляш за някакво кардио и накрая за упражнения за конкретната мукулна група ;)
Аз си направих първо изследванията....ем имам от смесен тип(оголемена жлеза{не повече женски хормоци,че ми правиха специално изследване и за тях} и натрупване на мастни образувания).Пич-а каза липосукция (за 1000 лв . LOL ) и след това евентуално можело да се види кво ще се прави.Аз съответно му теглих майните :D и си почнах диети и фитнеси......да видим какво ще стане :)
По-здрави