18.06.10
22:34
моля ви помогнете ми аз съм момиче на 15 (наскоро навършени), тежа 85 кг и съм висока 1:58 :s трябва да отслабна с около 15 кг наи-малко до края на 30 юли! много е важно за мен :( !! ще се радвам на всякакви препоръки били те упражнения или диети. ии ако може да са упражнения които могат да се правят във вкъщи моля (ангел) и наи-вече за корем защото там приличам на рекордиора на Гинес за най-тежак човек в света >.< Важното е до 1 месец да сваля възможно наи-много :S
това не съм аз естествено, но изглеждам доре-долу като тази най в дясно
Само ще ти кажа някой нещица после другите от форума ще кажат по-важните. Трябва да разбереш до края на юли е невъзможно да свалиш 15 килограма, било то здравословно или не.Свалянето на килограми и мазнини не е лесно и никога не е било, не искам да те отчайвам обаче това е истината. Ако беше лесно всеки щеше да се тъпче с пици и макдоналдс по цял ден после за месец да сваля каквото е качил. Най-важното за теб е да спазваш добра диета - не разбирам много от тях но ще ти препоръчам - НВД/РВД. Може да разгледаш из сайта за тях. След това каквото и да е кардио ще ти помогне.Предполагам мускулите са ти толкова атрофирали, че от няколко минути бягане после и коленете ще те болят а и няма да си в кондиция за кардио отново и няма да имаш желание. Затова бързо ходене е идеален вариант. Ако все пак не те болят коленете от килограмите (аз имах този проблем)може и да потичаш малко, да скачаш на въже.
19.06.10
06:45
Ти се сети точно преди плажа да сваляш. Нека позная - като свърши лятото пак си на казармен режим?
има едно момиче тук във форума...Endilana и е ника...виж й дневника, блога...там ще намериш доста отговори, ще прочетеш неща, които си искала да кажеш, но не си намирала думите...мотивира най-вече с личния си пример...тренировки, хранене, menthal strenght and guts…всичко ще намериш там...а й може да й звъннеш, да поговориш с нея, тя няма да те върне...вервай ми:)
19.06.10
06:58
мерси много за съветите ^.^ но аз вече бягам всяка свободна вечер около 5 минути -с почивките но това не е достатъчно :( правя и опражненията който учителката по физическо ми е казала, скачам на въже и там нататъка (е само за лоста нямам възмойност) но дори и това не е от голяма полза или поне аз не виждам разликата в огледалото :s чсе пак ще разгледам тези диети НВД/РВД :) още веднъж мерси за саветите ^_^
То нямам как за седмица/2 или месец да видиш кой знае каква коренна разлика.Постоянство му е майката.....както един пич тука си го беше написал в подписа “Щом един е успял,всеки може да успее” keep trying :)
Btw и аз съм като теб....самоче с 5 г. отгоре и съм мъжко :D
Да НВД съсипва.Трябва се доста повече от силна воля, аз се провалих на нея, почнах да хапвам повече въглехидрати, компенсирани с повече кардио, ала и ефекта беше по-бавен :)
19.06.10
08:42
Истината е малко по-различна. Може да отслабнеш 15 кг за тези 40 дни. Лошата новина е, че цената е твърде висока - заплащаш със здравето си.
Един съвет: ако ибереш оскъдното хранене - ще загубиш повечето мускули, които имаш, здравето си, хубави си външен вид (коса, кожа, нокти...), така че поне си остави здрави ставите, а именно: с толкова наднормено тегло избягвай да претоварваш колена, глезени и т.н. с подскоци и бягане.
Ето ти и два житейски урока:
Най-хубаво е да за мисли и действа преди да е много късно.
Всяка гяволия се заплаща.
УСПЕХ!
21.06.10
01:42
а някой може ли да ми предложи добра диета щом НВД не е за мен? в момента съм на една в която всеки ден закусвам малко ориз (гррр само ориз е мн гадно >.< xD) и след няколко часа мога да ям каквото си искам, но аз се ограничавам максимално с една чаша кисело мляко със степче за обяд и някакъв зеленчук за вечеря. Тази добра ли е или да я спирам? И коя да почвам, че не се трая така 30 кг че и повече над нормата >
.<
21.06.10
03:31
казано от Dennis Papageorgiy на 21.06.10, 01:42:
а някой може ли да ми предложи добра диета щом НВД не е за мен? в момента съм на една в която всеки ден закусвам малко ориз (гррр само ориз е мн гадно >.
< xD) и след няколко часа мога да ям каквото си искам, но аз се ограничавам максимално с една чаша кисело мляко със степче за обяд и някакъв зеленчук за вечеря. Тази добра ли е или да я спирам? И коя да почвам, че не се трая така 30 кг че и повече над нормата >
.<
Има два начина тялото ти да махне мазнините:
- физиологичен: изисква енергия, която идва от храната. Ако няма достатъчно храна за основните нужди, то тялото изгаря много други неща преди мазнините.
- фантастичен: изисква енергия от вълшебна пръчка, мисля, че е излишно да говорим за него.
Трябва да имаш белтъчна храна във всяко ядене. Количеството и кога да се приемат останалите 2 макронутриента (мазнини и въглехидрати) е това, което различава диетите.
Твоето хранене има 5-6гр белтъчини дневно, което е достатъчно за трикилограмова жена.
Добри и лоши диети няма. Всички диети работят. Твоята е подобна на изключително добра от времето на Третия Райх, когато Хитлер е харчил съвсем малко пари на данъкоплатците, за да храни концлагеристите. За немската хазна е била добра, но е взела здравето на милиони. Та добрата диета е нещо индивидуално. То зависи от индивида и се прави за него, като се вземат впредвид целите му, начина му на живот и досегашното му хранене. Ние знаем само целта ти - всяка диета, която ти е казана, е обречена на провал, защото твърде много разчита на късмета да се уцели да работи за теб.
Пак да потретя - ти в момента не си на диета, ти се унищожаваш с тотално недохранване!
1. целта ти не трябва да бъде само и единствено намаляване на кг. по добре е ако си поставиш за цел стягане и оформяне на фигурана и подобряване на общото ти физическо състояние. това обаче трудно може да стане в домашни условия. по добре сериозно помисли за фитнес. и то за упражнения с тежести а не само кардио.
2. имам чувството че гледаш на храната като на враг а не трябва да е така. тялото ти има нужда и от мазнини и от въглехидрати и от белтъци. като начало мини на балансирано хранене за момента. не знам с какво си се хранила до сега но е важно първо да разучиш какво представлява здравословната храна преди да се хвърляш към диетите.
3. поговори с родителите си. те могат много да ти помогнат стига целите ти да са реални и стига да са сигурни че не си вредиш по някакъв начин.
21.06.10
11:41
Ако се посъветваш с професионалист ще е най-добре,защото не мисля,че някой тук ще успее да ти помогне пълноценно.Някой трябва да ти вдъхне кураж,което от голяма степен зависи от теб,но не би съжалявала ако се посъветваш с професионалист.Казвам Професионалист,не първия нацепен инструктор във някоя фитнес зала.Желая ти успех :)
В предния коментар е най близо до истината, но първо трябва да отидеш при лекар специялист и полсе на финтес инструктор. Тук във форума хората гледат от един по различен ъгал на проблеми като товите, обаче те не осъзнават, че проблема не винаги е просто в храненето и лиспа са тренировъчен режим. Първото нещо, което трябва да направиш е да отидеш на консултация с лекар специялист, но за съжеление в България не всички лекари са на едно ниво и дори в някои специялности добрите лекари са доста малко. Мога да ти препоръчам единствената клиника в България по метаболитни заболявания, кедето да отидеш на консултация защото там лекарите са на ниво и особенно шефа на отделението доц. Даниела Попова. http://www.isul.eu/Kliniki/k_tvb/za_klinikata.htm
При теб е ясно, че имаш нарушение в меаболтните процеси и най добре е да отидеш на лекар, там хората разбират и подхождат индивидулано. Нещата не са толкова прости както някои от тук си мислят, само с диета и фитнес и готово. Познавам лично такива хора - момичета, които имат метаболитен проблем и ядът колкот за човек с 3 пъти по малко тегло, но не спират да качват. Причните могат да са много и то не случайно има специялисти, които се занмават именно с тези проблеми. Много е важно да се намали броя на мастните клетки, не просто на мазнините, а на клетките защо колкото са повече броят им се увеличават още по лесно !
21.06.10
18:46
мерси за съвета, но вече съм била на лекар. Ясно е че имам проблеми с хормоните но от друга страна когато започнах именно балансирана диета и упражненич аз отслабнах с около 3 кг за една седмица. и това малко ме успокоява че ако искам мога да отслабна и единствения ми проблем в момента е свободното време, но съм сигурна че ще се справя :) още веднъй благодаря! ^^”
Също така се надявам да правиш разликата между сваляне на килограми и сваляне на мазнини :)
казано от Dennis Papageorgiy на 21.06.10, 18:46:
мерси за съвета, но вече съм била на лекар. Ясно е че имам проблеми с хормоните но от друга страна когато започнах именно балансирана диета и упражненич аз отслабнах с около 3 кг за една седмица. и това малко ме успокоява че ако искам мога да отслабна и единствения ми проблем в момента е свободното време, но съм сигурна че ще се справя :) още веднъй благодаря! ^^”
3кг. за една седмица може да бъде следствие на едно от двете:
1. Глад и кардио на границите на разумното
2. Вода
Мазнините започват по-бавно да се топят, не веднага след като си с идеята, че трябва да си отидат.
23.06.10
12:05
на мен корема е основния проблем, краката горе-долу биват, но талията е зле >.< искам просто да го отстраня и това е другото не е трудно :P
То няма друго, това е - вие жените именно там пълнеете най-много и последно там сваляте мазнините. На хормонална основа е локалното напълняване. Пробвай следното - снимай се всеки ден, или се гледай в огледалото всеки ден, но не използвай кантара. Ако в огледалото виждаш, че отслабваш е едно, но да сваляш килограми без да се променя физиката ти е друго. Свалянето на килограми НЕ Е 100% отслабване.
07.07.10
21:46
dobre a shte ima li nqkoi koito da mi predloji nqkkava dieta?